Pozdrav!
Vidim da si preporucuju wm2003. Pa me zanima koji je princip mjenjanja softwarea? Što se s time dobije, što gubi? Jel bi to mogao napravit sam ili???
Di se na mobitelu može provjerit koji je wm gore???
Hvala!
Pozdrav!
Vidim da si preporucuju wm2003. Pa me zanima koji je princip mjenjanja softwarea? Što se s time dobije, što gubi? Jel bi to mogao napravit sam ili???
Di se na mobitelu može provjerit koji je wm gore???
Hvala!
Da,svi preporucuju wm2003,brzi je i puno bolji do wm2003.I baterija duže traje.
Imaš na forumu nesto o tome,malo potrazi pa ces naci.
meni je obrnutoIzvorno postao Irena_zgb
![]()
Zadnji uredio Jaymz : 18-09-2005 u 22:20
haha... procitaj Irena kaj si napisala...
a sto se tice tebe jaymz, si stavio boostove i fixove?
jesam , probo sam 3-4 verzije i sve ista prica . baterija traje par sati
fixove sam meto na one gdje je pisao da zahtjevaju a sta su to boostovi neznam![]()
to si skineš i ubrzaš meni, otvaranje itd, imaš pod linkovima i malo po ovom podforumu... proštrumfaj
a tooo ...jesam da . nije problem u brzini toliko (mada su i sporiji ) nego u duzini trajanja baterije . ovako mi traje 2-3-4 dana ovisno o koristenju a sa 2003 mi je trajala pola dana
aaa to je istina... sorry, nisam dobro pročitao...
no meni raje ovak 2 dana (bila moja trajala, a uskoro cu dobiti drugu pa ccu viditi kako njoj traje) no postojao je jedan fix za tu stvar, sjecam se, bio je to problem veliki...
Gubi se garancija, ali uvijek mozes reflashati sa WM2002. Sto se tice brzine, je brze je, ali sto se tice baterije, ne bih rekao. Svejedno, unatoc bateriji wm03 bolji od wm02.
m3788e-c35i-zuti sagem-m55-mpx200-cx70-k700i-k800i-evo 3d
Da wm2003 je puno bolji od wm2002.Baterija duže traje.
Izvorno postao Irena_zgb
A jel kompliciran postupak mjenjanja wm-a?
nije komplicirano, najvaznije ti je da je baterija puna puncata kad flashas i da je opet napunis do kraja kad formatiras mob, sim karticu po mogucnosti izvadi van iako nije imperativ.
Da slažem se sa borisom.Baterija ti mora biti full puna.
Ako nisi nasao postupak flashanja, evo ukratko:
-stavi mobitel na punjenje (po mogucnosti iskljuci mobitel da ti se brze napuni)
-kad cujes 3 vibracije mob je pun
-istekaj iz struje, digni poklopac i bateriju, uzmi SIM karticu, vrati poklopac i bateriju
-drzi pritisnutu tipku "lijevo" i pritome ukopcaj USB kabel u USBmini port na mobitelu
-windowsi bi trebali javiti da su nasli nesto kao modem, i traziti drivere, ,tocnije smartphone.inf ako se ne varam (auto-update od xp-a uredno odradi taj posao, ako ne google is your friend)
-otvoris Motorola Mobile Upgrade Wizard, poklikces next-next-... i odaberes file. Koji file? .BIN file. Koji BIN? Ovisi kojom verzioj flashas, preporucan ti WM2003 Original od mpxlanda, jer za njega ne treba gsm-fix.
- OK - pocne flashanje, ne diraj nista. Po mogucnosti niti na kompjuteru (pogotovo ako imas slabo napajanje), jer prekid flasha gotovo pa sigurno vodi ka mrtvom telefonu.
-kad je proces gotov, cupas kabel iz mobitela, skidas poklopac, vadis bateriju, vracas je nazad (primjeti da ne stavljas SIM nazad)
-punjac u mobitel, puni do 3 vibre, punjac van iz moba
-i sad: drzis okruglu plavu tipku i istovremeno ukljuci mobitel. Na ekranu pita; erase flash/ eeprom, ti lupis lijevu tipku za DA, zaklopis mobitel i cekas kojih 5-10 min dok ne izbaci "insert SIM" na ekranu. Moja preporuka je da mobitel pustis na miru kojih 10ak minuta jer je meni znao i nakon "insert sim" biti neformatiran mob, pa sam morao ponoviti prethodnu tocku
-sad ga ugasis normalno, stavis sim karticu, i eto sve radi
linkovi:
Mpxlandov wm2003 rom:
http://www.bplondon.org.nyud.net:809...es/english.zip
tu si slozi custom cab sa speedboostom i instaliraj nakon svega
http://www.customcabbage.co.uk/cabbage.php
eto toliko, pozdrav!
Eh, napravio sam lošu stvar! ostala mi SIM kartica u mobu, i stavljam novi soft...
valjda neće ništa biti loše...
nebi smjelo, ja sam flashao par puta sa karticom i svejedno mi je radila.
Kada flešaš mob napravi 3 hard reseta tako da prvi napraviš kada flešaš mob zatim napuni bateriju kada je puna opet napravi hard reset pa opet puni..........ako ti onda baterija opet bude slaba mislim da ti nema druge nego izdvoji 100-150 kn za novu bateriju!!!
ljudi moji, ja cu poludit od ove baterije. mob mi je pod garancijom (mpx200) , neznam da li da furam na servis aparat ili kaj vec? baterija mi radi uz onak umjereno koristenje aparata cca 1 dan. aparat je zakon ali ovo mi kida zivce, surfo sam po webu i jedni vele sm2002 drugi vele sm2003! skinuo sam "BEN6-0630-012.img"(smartphone2002) i nemam blage veze kako da to cudo flasham. kaj trebam neki pomocni software? da li netko od vas rulje ima zivaca i vremena da mi step by step objasni kako da sflasham aparat jer sam vec na rubu pameti !
PUNO HVALA !!!!!!!!!!!!!!!!!
za flešanje ti treba motorola mobile upgrade wizard!!!tamo ti je sve pojašnjeno!!!tj na forumu ima i previše INFORMACIJA!!!!!!!!!
Bookmarks