Poštovanje svima,

Ispričavam se ukoliko neki moderator smatra da je tema bespotrebno otvorena,no želio sam dobiti što je moguće veću pomoć bez da postavljam pitanja u raznim pdfovima te unutar raznih tema.

Naime, vlasnik sam Samsung Galaxy S4-orke par dana koji mi je u biti prvi Android uređaj te prvi uređaj u svih mojih 13 godina korištenja a da nije Nokia..

Zadnji mobitel mi je bio N8 pa sam u biti jedino do sada navikao na Symbian...

on topic:

Do sada sam pročitao nekoliko članaka vezano uz Android 4.0 (Ice Cream) te teme u ovom PDFu koje su sticky (ali koje su realno i za starije verzije Androida) i cijelo uputstvo (oko 150str) od Galaxya te sam isti podesio svojim potrebama..

Shvatio sam (a i znao općenito) da svjetlina zaslona dosta troši bateriju te isto tako konstatni WI-FI,GPS,Bluetooth te razno razne aplikacije koje konstantno rade u pozadini itd..

Shvatio sam isto da task killeri mogu biti kontraproduktivni i da Android drukčije upravlja sistemskim resursima od recimo PCa..

Toliko o tome što znam

Sad ono što ne znam

1. Što bih još mogao uraditi da mi baterija potraje dulje jer je ovo meni osobno ipak sredstvo komunikacije a onda sve drugo?

2. Koliko je Android ovisan o internetu? (Pitam zato što mi sadašnja tarifa pošto sam na bonovima ima dosta skupi internet pa da vidim da li moram naći bolje riješenje a na WIFI nemam pristup cijeli dan..)

3. Koje aplikacije su ''MUST HAVE" za svaki Android? (Svjestan sam da ovo najviše ovisi o potrebama jer netko tko dosta radi s dokumentima možda više treba neke uredske alate a netko tko često putuje neki navigacijski paket itd.., no mene zanimaju one aplikacije kao što su za PC winrar ili winzip recimo ili nero burning rom itd..)

4. Pošto volim imati personaliziran izgled svega,što mogu učiniti po tom pitanju (pozadine,ikone itd..)

Za sada to je to što me zanima,pa ako nije problem da mi pomognete da se i ja snađem brže u ovom novom svijetu (bar za mene)

Unaprijed zahvaljujem na pomoći