Moja preporuka bi bila xperia Ray - ja ga imam i zadovoljan sam. Tu je negdje po cijeni, možda i jeftiniji od 200 eura (cca 180Eura je i u njemačkoj). Kvalitetan, malen, lagan, 8MP kamera (slike dobre, video još bolji). Ekran je 3,3" što se može činiti sitnim, ali meni je sasvim ok - zapravo je odlično što je manji i tanji. Baterija izdrži bez problema cijeli dan pa i duže. Recimo da izdrži 5 sati upaljenog ekrana (tj. 5 sati surfanja na 3G sa 35% osvjetljenjem). Ekran je odličan, i na suncu se odlično vidi - za razliku od npr. novoga xperia Z koji se poprilično teško vidi...
Ako se stavi na 2G mobitel će izdržati bez problema 2 dana. Ako se manje koristi (surfa) onda izdrži i 3 dana. Gašenjem po noći možda i 4-5 dana. Ali hoću reći da izdrži cijeli dan čak i pod žešćim opterećenjem (jer ima 1500mA bateriju što je neuobičajeno za male i tanke mobitele i ima manji ekran - što manje troši bateriju)
Zašto ovaj mobitel preporučam a ne neki iz 2012.godine? - zato jer uglavnom imaju lošiju kameru, znaju biti bez utora za microSD karticu, i u biti nisu dramatično bolji...čak neki budu i lošiji...A Ray mi se čini odličan omjer cijene/dobivenog/kvalitete. Na mobitel ide ICS ali treba napraviti root i obrisati predinstalirane gluposti...naravno, biti umjeren s aplikacijama i mobitel onda radi ko urica.
Za više detalja i neki review pogledaj temu ovdje o xperia Ray - pisao sam podosta litanija... A ako te zanima nešto specifično, pitaj na PM. Uglavnom ja sam jako zadovoljan njime...npr. cura ima xperiju Z koja je jednostavno ZVIJER ali baš se i ne bih mijenjao, tj. teškog srca bih napustio Ray- jednostavno mi Ray leži u ruci, malen je i lagan, lako ide u džep, ne sekira me ako se razbije/pokida/izgubi - jer je jeftin a služi odlično! Video je perfektan, slike su dobre, slušam glazbu, wifi tethering, pozivi, poruke, video skype pozivi, navigacija, pogledam nekada i seriju na njemu, stavio sam 32microSD class10 tako da ima i prostora...
Evo, uzmi u obzir xperiju Ray - iako je model iz 2011.godine, nije još uvijek za baciti!
Za usporedbe u detaljima između mobitela odi na geekaphone.com

Odgovori uz citat

Bookmarks