Mushkin radi na 1333 MHz dok Corsair na 1600MHz.
Ako ne misliš overclockati i ako ti treba 16 gb RAM onda definitivno uzmi Mushkin. Razlika u frekvenciji je skoro pa nevidljiva u svakodnevnom radu. Osim ako se pališ na benchmarke![]()
Upgrade kompa radim,pa me zanima da li netko ima iskustva s Mushkin DDr 3 ramima.
Plan mi je bio uzet ove od Corsair - 8 Gb :
http://www.links.hr/?naziv=memorija-...kl=051.210.151
I sad malo gledam i praktički za istu cijenu ima u ponudi 16 GB Mushkin DDR 3 - kit od 2x8 GB :
http://www.links.hr/?naziv=memorija-...kl=051.210.260
U usporedbi s Corsair memorijom je sve isto,voltaža na 1.5 i latencije su potpuno iste
Ali mi čudno da duplo više se dobije za iste pare.
Znam da je samo jedan Corsair,ali me zanima ako netko koristi Mushkin memoriju da čujem savjet.
Mushkin memoriju sam imao prije dok sam koristio DDR 2 i bio sam zadovoljan,sad da li su i kvalitetne kao DDR 3 ?.To me interesira najviše![]()
Roverclub
Mushkin radi na 1333 MHz dok Corsair na 1600MHz.
Ako ne misliš overclockati i ako ti treba 16 gb RAM onda definitivno uzmi Mushkin. Razlika u frekvenciji je skoro pa nevidljiva u svakodnevnom radu. Osim ako se pališ na benchmarke![]()
Ne.Ne mislim overclockat.Tak i tak mi AMD-ov proc ne moze iznad 1333 Mhz.
Samo mi je čudno bilo da 16 GB kit je tako jeftin.
Hvala na odgovoru
Roverclub
To uopće nije jeftino nego čak i skupo. Traži dalje...
Normalno da je skupo. Cijena takve memorije je oko 500 do najviše 550 kn. Pa SO-DIMM od 8 GB je oko 400 kn. U nekim trgovinama su kitovi na 1600 MHz manje od 550 kn pa se ti i dalje čudi...
U linksu nema koji je trenutno najglavniji dučan kod nas.
Osobno meni je to ok cijena.
Pitanje ako su ispod 500 kn 16 Gb kakva je to uopće kvaliteta rama,i možda je latencija preko 10.
Jedini pošteni rami su meni Corsair,G-skill i Mushkin.
A osim Mushkina nema tak jeftino kod ovih
Ako nije problem daj neki link pa da pogledam to što tvrdiš.
Roverclub
Corsair ne bih nikad uzeo jer je neozbiljna firma kao i Crucial. Bolje gledaj G-Skill i Mushkin ili Kingston i Transcend koji su OEM za mnoge druge firme...
Latencije su danas totalno nebitne i nitko ih više ni ne uzima u obzir, služe samo za marketing. Bitno je ono što podržava memorijski kontroler ili CPU, a to je danas broj modula i bankova na njima.
Pogledaj na Nabavi.net da ne reklamiram besplatno.
OK.Kupujem samo u linksu.Gledao sam g-skill i corsair.
Na kraju sam se odlučio za Mushkin 16Gb kit jer mi je malo jeftiniji a i prije sam ga koristio kao DDR2 i bio zadovoljan s njim.
Sad koliko je to s latencijama marketinški trik kao što kažeš ne bih znao,jer sam prelazio sve moguče forume i review-ove i svi govore da je to važno gledat kod rama, da bude što niže kao i niska voltaža.Ali neću sad u detalje i rasprave
Thx za info ipak
Roverclub
Bookmarks