Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Threaded View

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranOverdriveTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    43.984
    Nivo
    51
    Bodovi: 43.984, Nivo: 51
    Bodovi: 43.984, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool Elephone P7 Blade - Recenzija i sve o njemu

Elephone P7 Blade

Evo još jedan u nizu jeftnijih kineskih dual sim mobitela iz srednje klase odnosno mid-range klase koji vam ja želim predstaviti.

Ovaj mobitel će mnogima biti zanimljiv najprije zbog cijene, koja je inače cca 120$, a i zbog dobrih perfomansi. Također će uskoro doći update na Android 4.4 kitkat

Tehničke karakteristike

CPU: MT6582 Quad Core 1.3GHz
    GPU: Mali 400 MP
    RAM: 1GB
    ROM: 8GB
    Screen Size: 5.5 inch, 540×960 pixels
    Screen Type: IPS, OGS
    Band: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
    3G: 850MHz/2100MHz
    Sim card: Dual SIM Dual Standby
    Wifi: 802.11 b/g/n
    GPS: Yes
    Light Sensor: Yes
    G-Sensor: Yes
    Proximity sensor: Yes
    Status Indication LED: Yes
    Rear camera: 8.0 mega pixel
    Front facing camera: 2.0 mega pixel
    Battery: 2300mAh

Dizajn

Pa krenimo redom, ono što mogu reći za dizajn i kvalitetu uređaja je sljedeće: Meni osobno se je jako svidio mobitel, doista ima lijep dizajn. Ja imam bijeli, mada možete birati između crnog ili bijelog. Znači mobitel je ili kompletno bijeli ili kompletno crni, rub je crvene i srebrne boje. Poklopac ima efekt kao da je napravljen od kože, nešto slično kao i kod Note 3 Kad pričamo oko kvalitete izrade, kvaliteta nije vrhunska ali je vrlo dobra. Ja bi da ocijenu od 3.8 od 5. Sve u svemu dobro.

Ekran

Ekran je 5.5 incha velik sa rezolucijom 540×960 pixela. Ekran je IPS i OGS, te nema zaštitu od udaraca poput Gorilla Glass. Vjerojatno mnogi će zaključiti da je ovo premala reza za ovako velik ekran, i ja bih se s vama složio oko toga. Mada dok mi je došao mobitel, moram priznati da ekran zapravo nije loš. Zapravo je nešto lošiji od HD-a... znači naravno da bi bilo bolje da je barem HD ili Full HD reza ali ukupno gledajući biti ćete zadovoljni sa ekranom jer ima jako dobar kut gledanja, prikaz boja itd..

Kao što sam već prije rekao ovaj mobitel spada u srednju klasu pa u skladu s tim i takve su perfomanse. Ima četverojezgreni proc brzine 1.3GHz, 1gb rama i mali 400 gpu. ista kombinacija kao i na mnogim drugim uređajima. Za everyday use, surfanje po netu i naravno za igranje igrica će biti super. Sve sam probao uključujući igranje GTA San Andreasa i sve je radilo super bez ikakvih problema. Odvrtio sam par testiranja pomoću Vellamo i Antutu, rezultati su čisto solidni

Kamera

Elephone P7 Blade ima prednju i stražnju kameru, odnosno ima dvije kamere, ja osobno više koristim glavnu kameru odnosno stražnju pa ću više pisati o njoj. Glavna kamera ima 8 megapixel senzor sa led bljeskalicom. Ima uobičajene funkcije poput HDR, face detekcija, white balance i dr... Kada fotkate po danu ili sa dovoljno svijetla, slike su jako dobre, vrlo oštre , čak bih rekao bolje od konkurencije iz iste klase. Dok kada fotkate po mraku ili sa nedovoljno svijetla, fotke nisu nešto dobre jer led bljeskalica koja je vrlo jaka predugo zasvijetli / blicne i onda su nočne fotke presvijetle, prebljede.... znači nije dobro sinkronizirano.

I za kraj, mogu reći da je Elephone P7 Blade iznadprosječno dobar mobitel, čak i više od toga. Ima jako lijep dizajn, kvaliteta izrade je isto dobra, vrlo dobre perfomanse, iznadprosječno dobra kamera i niska cijena. Dok kao mane mogu nabrojati: OTG nije podržan, led bljeskalica nije usklađena s kamerom i ekran bi mogao imati malo veću rezoluciju. Cijena ovog uređaja je oko 120$ što je zaista vrlo malo, mislim da je najpovoljniji kod Etotalk-a, http://www.etotalk.com/elephone-p7-blade_p5577.html
    ako pronađete gdje jeftinije slobodno recite gdje

Izvor recenzije: [ Major Droid ]

Sva pitanja su dobrodošla

Hvala
    Zadnji uredio Chief_Wolfinjo : 15-06-2014 u 10:55

Slične teme

1. Motorola milestone - Ekran i sve o njemu
    By GoGs in forum Lenovo / Motorola
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 27-09-2011, 19:33
  2. WLAN i sve o njemu
    By mr. navigo in forum Mreža