Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    Nokia 700
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    5.185
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.185, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down Veliki problem prilikom prijenosa broja u T-Mobile

Dakle, do sad sam bio u bonbonu kojim nisam bio zadovoljan, i dolaskom total plus tarifa, odlučio sam preći u Total+ S. U T-Centru su mi rekli kako nije moguć direktan prijelaz ni prijenos na pretplatu (iako imaju bonbon brojeve u simpa bazi, računalo im ne dopušta takav prijelaz), pa sam predao zahtjev za prijenosa u T-Mobile prepaid, te kanio odmah na dan završetka prijenosa uzeti pretplatu u Total+ S tarifi.

No, tu su počeli problemi...
    Termin prijenosa broja je bio 6.6. 8-11 sati, međutim u tom periodu se ništa nije dogodilo. Nešto prije sam dobio poruku da će moj broj biti prenesen iz T-Mobilea u bonbon (dakle obratno), što sam pripisao standardnoj bonbon praksi da šalju poruke bez imalo smisla i logike, no dobro. Prošlo je jedanaest sati, pa malo više i u 19 sati su mi ugasili bonbon karticu, te sam zadovoljan odmah stavio onu T-Mobileovu jer je broj očito bio prenesen. Međutim, pisalo mi je da je SIM neaktivan. Bez obzira na bjesomučno resetiranje, ništa se nije mijenjalo, pa sam otišao u T-Centar, gdje mi je rečeno da je riječ o tehničkom problemu koji će uskoro biti riješen.

No, danas je već peti dan kako mi je broj nedostupan. Osim što mi je uskraćeno korištenje usluga, da stvar bude neugodnija, svi koji me zovu ili šalju poruke dobiju obavijest kako se broj ne koristi/ne može primati SMS poruke.

Drugi dan sam napravio prigovor u T-Centru, poslao sam mail szk (na koji nisam dobio odgovor), pitao szk na facebooku (koji su mi prije 4 dana rekli da će mi javiti čim nešto saznaju), te zvao telefonsku službu za korisnike (s drugog Simpa broja koji sam kupio da ih mogu nazvati), gdje su mi rekli da pokušam pitati u T-Centru i da je zakonski rok za odgovaranje na prigovor 30 dana (no oni to obično rješavaju kroz nekoliko tjedana (!!)).

Naravno da ne krivim ljude u szk i vjerujem da mi je svatko pomogao koliko je mogao i znao, no dobio sam dojam da sam jednake rezultate mogao dobiti pozivom na besplatni telefon PIK Vrbovca ("Molimo za strpljenje, vjerujemo da će vam problem ubrzo biti otklonjen."). Problem je što sam se našao u izuzetno neugodnoj situaciji (to mi je jedini broj koji koristim, ili sam barem do sada koristio), a nemam nikakav pristup informaciji o vrsti problema i roku rješavanja istog. Što je najgore, moja želja da prijeđem na pretplatu do sada je rezultirala isključivo štetom.
    Sumnjam da će mi šteta biti nadoknađena, no još više mi smeta što sam sada svakako 3 mjeseca "osuđen" na T-mobile, iako ne mogu koristiti svoj broj.

Uglavnom, da ne duljim, kukam i naričem, je li se netko možda nekada našao u sličnoj situaciji? Postoji li još nešto što mogu napraviti? Hvala

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mozes pokusati prijaviti HAKOMu, iako ovdje nije da ti ne daju prenijeti broj vec je doslo do ljudske/tehnicke greske.
    A i problem je ovaj praznik i vikend sto ti je vec peti dan broj nedostupan. Ispada da si trebao biti prebacen u cetvrtak (praznik), petak se radilo, ali onda je dosla neradna subota i nedjelja.

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    Nokia 700
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    5.185
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    Mozes pokusati prijaviti HAKOMu, iako ovdje nije da ti ne daju prenijeti broj vec je doslo do ljudske/tehnicke greske.
    A i problem je ovaj praznik i vikend sto ti je vec peti dan broj nedostupan. Ispada da si trebao biti prebacen u cetvrtak (praznik), petak se radilo, ali onda je dosla neradna subota i nedjelja.
    Ma svjestan sam toga, i imao bih više razumijevanja da sam dobio bar nekakav rok. Ovako mi preostaje samo resetirati mobitel i uzaludno daviti agente. Ako ne bude vijesti uskoro, pokušat ću kontaktirati HAKOM.

Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    na srecu ja nisam imao takvih problema, ali želio bih navesti jedan drugi, sličan problem.

kronologija:
    sredina travnja - podnio zahtjev za prijenos broja iz druge mreže (gdje je prepaid) u t-mobile (gdje bi bio postpaid)
    kraj travnja - prijenos nije izvršen jer djelatnik u t-centru zaboravio upisati PUK (mora se upisti ručno, dok se sve ostalo upisuje u kompjuteru)
    sredina svibnja - prijenos nije izvršen u ponovljenom zahtjevu jer je djelatnik u t-centru zaboravio poslati cjelokupnu dokumentaciju
    sredina lipnja - prijenos nije izvršen u drugom ponovljenom zahtjevu jer se komplentna dokumentacija negdje zagubila između telefaxa t-centra i onog tko je dokumentaciju trebao dobiti.

zaključak 1
    iako sam u navedenom razdoblju uspješno prenio 10-ak brojeva i dalje inzistiram na prijenosu i tog broja. sada već želim saznati do kuda seže ljudska nemarnost

zaključak 2
    na ova saznanja bi trebali pripaziti oni koji planirajiu iskoristiti promociju -50% 24 mj za prijenos broja, akcija koja traje do kraja lipnja.

KRAJEM LIPNJA JE BROJ NAPOKON PRENEŠEN I PO NJEMU SAM OSTVARIO POPUT OD 50% NA PRETPLATU
    Zadnji uredio ispravljach : 05-07-2012 u 12:39

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    Nokia 700
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    5.185
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, maloprije mi je aktivirana T-Mobile kartica, kao da su čuli moje zapomaganje na forumu. Po svemu sudeći kobni su zaista mogli biti neradni dani.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    4.909
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.909, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadam se da ja neću morat uzimat novi broj ovih par dana (meni je termin prijenosa danas od 8-11 al evo još čekam).
    Ujutro odmah zovem SZK, facebook i šaljem mail ako me do večeras ne uključe.

1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    May 2012
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIPnet
    Bodovi
    3.719
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.719, Nivo: 14
    Bodovi: 3.719, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ocito je neki generalni problem kod njih. mene su zvali u petak i ponudili s3 preko webshopa uz prijenos broja. rekli su da ce mi u subotu poslat ugovor na mail, da ga potpisem, i vratim mailom/faksom. danas je ponedjeljak, ugovora jos nema. poslao sam mail, zvali su me i rekli da cekaju provjeru jer sam uzeo xxl tarifu. do 13. bi trebao zavrsit sa svim tim da bi uredaj stigao kroz 5 radnih dana dakle 20.06.. s obzirom da jos niti ugovor nisam dobio, prijenos broja nije ni pokrenut, sto znaci da uredaj necu dobit narednih 10-15 dana sigurno. ne kuzim cemu onda predbiljezba ako uredaj stize krajem tjedna u t-com centre...ja sam mislio da cu ga dobit medu prvima a ne zadnji... iako su mi rekli da je bitno da se podnese zahtjev za prijenos broja do 30.06. kako bi se popust ostvario.

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    4.909
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo su mene isključili sa Tomata prije 3 min i odmah sam stavio T-Mobile karticu - sve radi, čak i bez PIN-a.
    Možda ipak treba bit strpljiv dan-dva ako je bio vikend/praznik

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    Nokia 700
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    5.185
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 2happy2beu Pregledaj post
    Evo su mene isključili sa Tomata prije 3 min i odmah sam stavio T-Mobile karticu - sve radi, čak i bez PIN-a.
    Možda ipak treba bit strpljiv dan-dva ako je bio vikend/praznik
    Ako je naveden rok prijelaza i to točno od koliko do koliko sati, onda bi bilo fer da se i ispoštuje. Pretpostavljam da se problem poput moga ne pojavljuje često, no eto, moguće je.

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    6.082
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.082, Nivo: 18
    Bodovi: 6.082, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Veliki problem prilikom prijenosa broja u T-Mobile

Koliko traje kartica kada se prenese u tmobile simpu iz druge mreze ako je tko skoro prenosio,znaci nakon koliko moram kupiti bon.hvala.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 9
    Posljednji post: 01-12-2009, 16:30
  2. Pitanje u vezi prijenosa broja u TELE 2
    By digidoo in forum Tele 2
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 10-03-2009, 00:55
  3. Nedoumice oko prijenosa broja
    By kentor in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 144
    Posljednji post: 25-03-2008, 09:52