Za baterije je 0.1 V toliko minorna razlika da praktički nije vrijedna spomena.
Pozdrav ekipa. Baš mi je stigla baterija sa ebaya i sve je super samo me mući jedna sitnica. Original baterija je 3.8 V a ova zamjenska je 3.7 V.
Evo vam i link za originalnu bateriju.
E sad vidim da one zamjenske baterije većeg kapaciteta poput ove imaju također 3.7 V.
Kaj vi mislite, ima li mjesta za brigu oko voltaže ili ne? Znam da voltaža baterije stalno varira, ali ako zamjenska ne dostiže jačinu originala, može li to naštetiti komponentama mobitela. Ili će ta baterija jednostavno samo kraće trajati i to je to?
Evo i slika original uz zamjensku da vidite detaljnije:
![]()
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
Za baterije je 0.1 V toliko minorna razlika da praktički nije vrijedna spomena.
Tak i ja mislim ali sam htio čuti ljude od struke kaj misle.
bitno da nije više,a za manje nema brige.
možda orginal ima 3,7 i "nešto" volti pa je zaokruženo na 3,8.
--
Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:51
Ja sam čuo iz prilično pouzdanog izvora da je apsolutni minimalni napon na koji LiION baterija smije pasti 3200 mV. Osobno sam na svom uređaju jednom uspio isprazniti bateriju skoro do ove vrijednosti (ostalo je nešto malo preko 3200 mV).
Taj minimum postoji i on bi trebao biti hardverski reguliran jer u suprotnom se baterija fizicki degradira (i pada joj kapacitet). Nije bezveze da li-ion baterije vise vole cesto nadopunjavanje u malim koracima nego cesta potpuna praznjenjaMobovi/baterije imaju IC koji kontrolira punjenje/praznjenje pa se na 3500mV mob samo ugasi.
Kineske baterije ne moraju nuzno zadovoljiti gornje uvjete![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Strah me pitati što se u tvojoj priči dogodilo da je tako nisko pao naponNisam pod "kineskim" mislio konkretno na tvoj slučaj već općenito na kineske baterije :justsayin:
Anyway, da ne idem preširoko, autor može kroz android info menu provjeriti na koliko volti mu je puna baterija i na koliko umire, samo u dialer ukuca *#*#4636#*#* i ode na battery stats. Čak i neki appovi za dijagnozu moba pokazuju tu vrijednost. U pravilu bi trebalo biti 3500-4200mV (nisam čuo da netko diže donju granicu na npr 3600). Sve iznad i ispod toga nije dobro.
Evo vam gore voltage.
To je sva mudrost. Kada je 100% puna onda ima 4,2V, a prazna 3,5. Bitno da stoji u tim granicama.
Evo vam slikovito prikazane voltaže prazne i pune:
![]()
Bookmarks