U pravilu driveri se mijenjaju u Device manager-u. Desni klik na željeni komad hardvera i Update driver. Dalje opcije biraš po želji i potrebi. Naravno da ako želiš instalirati neke specifične drivere da nećeš koristiti automatsku nadogradnju.
Nisam bio siguran u koji potforum ovo ide, jer se radi o periferiji, ali zanima me nešto o driverima..
Dakle, imam stari PSx joystick kojeg spajam na PC preko adaptera. Nisam siguran što se mijenjalo kad su radili joysticke za PS2, ali ovaj joystick koristi druge naredbe za iste tipke koliko sam skužio po igrama, a i na tabletu na kojem igre idu normalno sa PS2/3.
Zanima me dali je moguće i kako mijenjati driver za njega, dakle da radi kao PS2? Probao sam Xpadder program, ali s njim mogu samo bindati tipke sa tipkovnice i miša na njega, a to mi nije tako korisno.
U pravilu driveri se mijenjaju u Device manager-u. Desni klik na željeni komad hardvera i Update driver. Dalje opcije biraš po želji i potrebi. Naravno da ako želiš instalirati neke specifične drivere da nećeš koristiti automatsku nadogradnju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ne ne, to znam, nego bi baš želio promjeniti postojeći driver. Dakle onaj koji trenutno koristi, npr. umjesto da mi tipka bude "Button 0" umjesto "Button 1" i slično.
To već spada u domenu programiranja i nije baš tako jednostavno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nadao sam se da mogu samo neki file u windowsu editirati.. Programirati znam, ali nisam ništa takvo radio, pa ako imaš neka uputstva?
A nisam ni sam siguran. Možda da probaš sa HEX editorom otvoriti datoteku od drivera pa vidit što će izbaciti. Na taj način smo nekad mijenjali datoteke na mobitelima, a kako bi to u ovom slučaju funkcioniralo teško je znati.
U svakom slučaju ne zaboravi jedno: Pametni rade backup
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Takva editiranja rade sluzbeni softveri koji dolaze uz hardver pa se gumbi lako podesavaju. Pogledaj to ili kako sljaka rece,probaj izprogramirat mada ne vjerujem previse u to ako nisi Birkoff.![]()
Da ali nema službenih drivera, to koristim PSx joystick preko adaptera na PC.
Kako mogu pronaci taj driver na PC-u, neznam kako se zove jer mi je automatski instaliralo?
U device manageru nađi taj joystick,desni miš i proporties te u tabu driver imaš driver details.
Otkud joystick postoji za PS, misliš valjda gamepad? Koliko se sjećam, kad se tako neka gaming periferija spoji na PC, u Control Panelu se pojavi neka Windowsova stavka za upravljanje uređajem.
Pojavi se ovisno o driverima, nije pravilo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks