Varka, nemoj ništa slat.
Dakle,stavio sam oglas za mobitel na nekoliko nasih besplatnih oglasnih stranica,i javi mi se osoba na mail sa ovakvom porukom:
na sto ja odgovorim da mi je problem slanje u inozemstvo jer to nikad nisam radio.Hi ,
Thanks for the fast reply..My name is Liz from Canada and am willing
to purchase this item urgently for my client in Nigeria and am ready
to pay you 50euro for this item including the postage cost via Local
Post Office to him in Nigeria ok.
So, kindly end the sales of the item for me and then reply with your
bank details so that i can make the payment right away ok.
Awaiting for your swift reply.
dobijem ovaj odgovor:
na sto ja odgovorim da mogu dati broj racuna od banke pa kad se uplati novac ja mogu poslati mobitel postom,ali me strah da li ce mobitel stici kako spada tamohi , i want you to know that the shipment can be easily make via
Croatia Post (www.posta.hr) to him in Nigeria and is very cheap,safe
and reliable ok.
so, kindly end the sales of the item for me and then reply with your
na sto opet dobijem odgovor:
hi david , i want you to know that this is not my first time of buying
and sending abroad and it will be surely arrived to the destination
ok.
so, kindly end the sales of the item for me and then reply with your
Eh,sto sada vi mislite o tome,jeli to neka muljaza ili sto,jer zena kaze da bi dala 50 eura za mobitel ukljucujuci i za postarinu..meni nije jasno kako je dosla do mog oglasa uopce?sto bi vi na mom mjestu napravili,mobitel prodajem za 150kn,nije puno ali neznam jeli to neka varka ili sta.,molim vase komentare
Zadnji uredio ravilov : 14-12-2012 u 17:33
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Varka, nemoj ništa slat.
Muljaža! Zar nikad nisi čuo za pismo iz Nigerije? Ignoriraj to.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Kakvo pismo iz nigerije,dajte mi malo objasnite,a sta ako joj dam broj racuna a ona mi uplati???
Internet prijevare vezane za Nigeriju
Ne nasjedaj na to, prevara. Bilo i u potrošačkom kodu o tome.
Vidi ti prvo koliko je slanje na tu adresu, pa onda nek ti uplati lovicu.
Uglavnom ovo je neki debilizam jer ga se ne traži nikakve pare što se inače traži u nigerijskim lancima.
Bolje ispasti glup nego ispasti iz aviona!
a jbga neznam sta bih sada mogao napraviti,da joj dam racun od pbza ,pa ako stvarno uplati 50eura ja joj posaljem mobitel postom.,?
sto mislite?? jer kao sto Flyby kaze netrazi me nikakve pare
Ja ti ne preporučujem ikakvu interakciju s tim "kupcem", no ako je znatiželja/avantuziram jači....
99% da ti lova nikada neće sjesti nego će te tražiti da uplatiš nešto kao osiguranje kroz par dana. Prevaranti postaju oprezniji i pametniji, sada traže male svote cca 5-10 €, pa ljudi i dalje puše te fore. No kada uzmeš masu ljudi i pomnožiš siću, eto pristojne love.
Uglavnom niš te ne košta, a ako imaš viška vremena možeš se zabavljat dopisivanjem i prcanjem u mozak.![]()
Zadnji uredio ravilov : 05-12-2012 u 16:07 Razlog: BEZ SKRIVENIH REKLAMA MOLIM!
Bolje ispasti glup nego ispasti iz aviona!
ni slučajno. ne znam kako ti objasniti da nisi naletio na ženicu koja želi kupiti tvoj mobitel, nego je to šablonsko scammersko smeće. šanse da ti netko nešto uplati su ravne nuli.
ista pisma dobivaju i prodavači drugih stvari po svim većim oglasnicima u regiji. nažalost, to samo znači da ljudi u očaju nasjedaju.
Ako ti i uplati, platiti ce ti preko ceka, kojeg ces ti morati unovciti, a dio tog novca morati poslati njoj.Nakon toga ti dolazi policija na vrata jer si unovcio cek koji nema pokrice ( ukoliko ga i uspijes unovciti ).Imam slicno iskustvo jer imam dosta slobodnog vremena pa sam jednom prilikom malo poigrao sa njimaUkoliko imas paypal racun samo joj napisi da bi ti bilo najlakse da ti uplati na paypal i vise nikada nece javiti
Ukoliko ti i dalje zeli poslati cekove i kada te pita za adresu ti joj das adresu najblize policijske postaje, recimo ja bih joj dao PU-Istarska Trg Republike 1, 52 100 Pula
![]()
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...9/Default.aspx
Zadnji uredio RAUL : 05-12-2012 u 08:52
Tko rano rani, zajebo je pjetla
ah ja razmisljam da joj dam broj racuna pa da vidim hoce li mi uplatiti ista,ako nece onda da zaboravim na to...
Nadam se da nemaš previše novaca na tom računu jer bi mogao ostati s nulom , možda ne odmah , nego kad bude bilo nešto na računu !
Bilo kakva transakcija je rizična .
Osim toga za poslati Mobitel van HR , mislim da paketić moraš nosit na poštu carinjenja ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
a toga me strah,ali na koji nacin ja mogu ostati bez novca na racunu???to mi nije jasno,mislim da se ipak necu upustati u te stvari
Možeš ti njoj dati broj računa i pin od kartice, ali ne može ti tek tako dignuti lovu s njega. Uostalom, broj računa kakav mi koristimo u Hrvatskoj njima vani ne znači mnogo. Ne znam zašto si uopće zapeo za to toliko, kao da ćeš se obogatiti ili ne znam![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ovj bas zapeo da posalje mob u Kanadu
a tamo mobiteli 50posto i vise jeftiniji nego kod nas
covjece zbroji kruske i jabuke
i ne nasjedaj na lopovska posla
kasnije ces tu doci kukati
Sent from my Nokia 6310i using Tapatalk
danas mi se opet javi i pita kao sta se dogada i da joj posaljem podatke da mi uplati,ali nista od toga prodo ja mob u petak
Bookmarks