Još jedan u "deja vu" nizu uređaja i OS-a.
Predstavljen je novi mobilni OS; Firefox te dva uredjaja koji ga pogone.
Uredjaji se zove Peek i Keon. Sve je ocito jos u ranoj fazi razvoja, no mozda naposljetku dobio jemo novi punokrvni OS temeljen na html5.
Uredjaji ce u prodaju sljedeci mjesec i ne bi trebali biti preskupi.
Izvor: http://www.geeksphone.com/
Još jedan u "deja vu" nizu uređaja i OS-a.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Već neko vrijeme postoji "portanje" B2G-a na Nexus S, a ovako to izgleda u praksi
...ja zadovoljan. I još ako bude nabavljiv kod nas, povoljna cijena, zašto ne? I to isprobati.
https://hacks.mozilla.org/2013/01/an...preview-phone/
HC4L
Sve 5 što se tiče funkcionalnosti i mogućnosti, ali meni je to užasno monotono i dosadno. Ikone poredane u mrežu, sve iste veličine i oblika, vanjski izgled skoro jednak svemu što se danas može naći u tom segmentu ponude.
Ukratko, ne dopada mi se.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izgled sucelja je danas prilicno sporedna stvar, s obzirom na launchere i sl., ono sto ce.izdvojiti dobar OS je stabilnost,.fluidnost,.integritet i sigurnost. Svakako da ovo usitnjavanje bas i nije dobar put, trziste postaje krcato razlicitim OS-ma, ali naposljetku ce uvijek ostati najbolji...ili oni najbolje reklamirani![]()
Danas imamo nešto više. Prvi uređaji mogli bi se pojaviti već na ljeto. I to proizvedenu u početku od strane Alcatel-a i ZTE-a, (prvi u ponudi) te Huawei-a, i LG-a, opremljeni Quallcommovim procesorima.
Na MWC predstavljeni su prvi uređaji:
Alcatel One Touch Fire, koji će biti prvo dostupan u Kini, Latinskoj Americi te prvi u Europi (Poljska). Specifikacija, ekran 3.5”, procesor 1GHz sa 256MB RAM, 3.2MP camera, 512MB storage and microSD card slot (with a 2GB card already inside). Te konekcija 3G, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth i GPS (with Nokia HERE maps).
btw. vidi se da nije nešto fluidno. Ali i dalje bih volio imati/isprobati
ZTE OpenThen, ekran 3.5” HVGA, procesor Cortex-A5 1GHz sa 256MB RAM. Pohrana 512MB ugrađene memorije te 2GB microSD card. 3G konekcija (7.2Mbps HSDPA, 5.76Mbps HSUPA), kao i podrška za Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS and FM Radio.
http://www.gsmarena.com/firefox_os_l...-news-5598.php
HC4L
256 RAM?
What?
A dobro, ako cijena bude ispod 100$...
EDIT: Mislim, radije nek stave slabiji proc i onda 512MB RAM... jedino ako je FOS zbilja tako optimiziran da ne treba više.
Zato se i vuku, low-end uređaji. Navijamo za LG i Huawei i 1GB RAM-a? Naravno i veću fluidnost. "People must trust us"
HC4L
Uh, koliko na videu mogu skužiti, mobiteli su neupotrebljivi. Najprije je onaj narančasti strokirao, onda je "nastao" u rukama crveno-bijeli. A ni on se nije proslavio-
Istina kako i on sam kaže da su to prototip uređaji, ali da mu je finger response ispod 30%...Totalni fijasko (trenutno).
Također imam zamjerku za back tipku koja se nalazi u gornjem lijevom uglu (tipično za firefox preglednik, ali na OS u za mob je nepraktično)
No, možda iz toga svega izraste nešto dobro. Sjećam se prvog androida i videa kojeg sam gledao.A vidi ga sad....
Every man is a genius until he opens his mouth.
Firefox OS "jača" i Sony radi na svom modelu pokretanom na Firefox OS. Uređaj možemo očekivati 2014?
HC4L
ZTE i Alcatel su izbacili svoje, uskoro se očekuju i Huawei i LG, dok je Sony izrazio snažnu podršku razvoju OS-a.
svidaju mi se alcatel i zte.,pogotovo ova crno narancasta boja mobitela
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Od sljedečeg tjedna biti će dostupni modeli, Keon i Peak (Geeksphone uređaji) za preuzimanje. Naravno platiš i pokupiš, sve preko Geeksphone's online shopa.
Keon za 91E + takse
Peak za 149E + takse
HC4L
Startali su: shop.geeksphone.com
HC4L
Počeli su se probijati polako.
Over the next few months, there'll be 12 new countries added to that list: Argentina, Costa Rica, El Salvador, Ecuador, Germany, Guatemala, Nicaragua, and Panama, all from Telefónica, and Croatia, the Czech Republic, Macedonia, and Montenegro, covered by Deutsche Telekom.
Bookmarks