Market se ne instalira kao aplikacija već ga moraš kopirati u /system/app. Pretpostavljam da ti mob nije rootan ili koristiš neki custom rom... Market bi trebao imati ako imaš podešen Google account.
Kad sam dobio telefon nisam imao Market, pa sam hteo da skinem od internetu, skinuo sam i instalirao i mi se pojavilo to process.com.android.vending i Force Close. Instalirao sam drugi google play, opet isto. Pokusao sam jos jedno 15 verzija gugl plej-a ali opet isto. Pokusao sam da obrisem cache i data, da smenim jezik telefona u English US, i jos stvari koje sam nasao na netu ali nista ne funkcionise. Molim vas pomognite
Market se ne instalira kao aplikacija već ga moraš kopirati u /system/app. Pretpostavljam da ti mob nije rootan ili koristiš neki custom rom... Market bi trebao imati ako imaš podešen Google account.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kao što xlr kaže,to je sistemska app.ali bi se ipak morala moći instalirati naknadno.....probaj sa ovog linka... http://www.sendspace.com/file/3w4pcc ....
@xlr
Ipak mislim da mi je rootan, jer imam ono Super User kao i Titanium Back-Up. Sto se tice toga, kako da kopiram aplikaciju tamo? Jel treba instalaciju da prekopiram ili kako?
@Xode
Hvala, ali ne radi ni to :/
Instaliraj root explorer i odi u system/app i pogledaj imaš li tamo vending.apk fajl.
Ako nemaš, promjeni ime toj tvojoj apk datoteci u "Vending.apk" i kao takvu je kopiraj u "system/app" folder. Kada uđeš u system/app imas na vrhu tipku r/w - klikni je da ti se pokaže r/o i onda možeš kopirati. Na kraju rebootaj mob.
Imaš podešen gmail account?
Instalirao sam root explorer i imam vending.apk fajl. Nasao sam, otvorim fajl imam install, view i jos nesto, pokusao sam sa instal, nece :/
Sto se tice podeseong gmail accounta, imam gmail, i koristio sam ga ranije sa Sony E. Xperia X8, e sad to mi super funkcioniralo, ali sad da bi povezao ovaj Samsung sa gmail akauntom, trebalo bi da mogu da uopste otvorim Google Play preko telefon, sta ja ne mogu :/
Ne trebas ga instalirati, trebas ga samo kopirati u taj system/app folder.
Al ga vec imam u system/app.
Izbrisi taj stari vending. apk i kopiraj neku drugu verziju.
Ne možeš koristiti Market/Play ako nemaš podešen account. Na nekim romovima (npr Cyanogenmod) će ti Market biti sakriven s liste aplikacija makar ga ti imao u system/app. Odi u postavke telefona - accounts - i tamo si dodaj google account ručno. Malo prošvrljaj, stisni menu tipku i trebao bi ti ponuditi dodavanje novog računa...
Ako imaš Vending onda ne trebaš ništa od ovoga raditi. Samo trebaš osposobiti account.
@Mario92
Pise mi da nemogu obrisati, the system is read only.
@xlr
Pise da imam i to, u sync. Tamo sam nasao svoj gmail, i pise da je povezan sa telefonom.
System ti je read only jer nisi kliknuo onu ikonicu gore kao što sam ti rekao (R/W - R/O).
Nemam više ideja za ovaj problem.
Ok sredio sam to, obrisao sam, ali sad kad god pokusam da prekopiram vending mogu samo u FILES, ne daje mi opcije za u Exploreru :/
Najviše uspjeha sam imao sa ES File Explorerom, uključi Root access i mount system u opcijama i trebalo bi raditi.
Bookmarks