Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Htc One X
    Operater
    Bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    10.602
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.602, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

iPhone 4 odjednom preko noci prekoracio internet paket

i tako se ja jucer ujutro probudim i doceka me lijepa poruka od vipa da sam prekoracio internet paket i da mi je racun dvostruko veci od prosjecnog iznosa (zapravo je trostruko).

i odmah se ja spajam na moj vip i prvo sto vidim je da sam 11. 7. koristio mms.vipnet.hr i poslao 83mb! ne saljem mailove od 83 mb a kamoli mms...

daljnom inspekcijom sam otkrio da je 12. 7. u 23:24 iskoristeno 352mb

e sad, ono sto mene zanima jeste kako otkriti sto je to slalo tolike podatke? nisam nasao neki app koji ce pokazati koliko tocno koja aplikacija trosi prometa. da nisam slucajno pokupio neku iOS varijantu malwarea ili tako necega. jel postoje negdje neki logovi koji to prate i daju se izvuci? za provjeru stanja sam koristio weetrackdata ali nije mi se pokazao bas pouzdan pa sam se vise oslanjao na moj vip podatke. i NIKADA dosad nisam prekoracio paket. dapace prosjecno mi je mjesecno bilo dosta oko 200mb a paket je 512.

drugo, jel moguce da vip cima? citao sam tu kako su isto neki ljudi prekoracili paket i ovi im oprostili taj veliki iznos i naplatili 50kn kao da su uzeli dodatni paket za surfanje. i ako tako svakoj budali naplate po 50kn? jos im godinu dana moram robovati a kasnije neka me zaborave... nakon preko 10 godina odanosti...

nista, idem se baciti na pisanje zalbe. koju moram FAXIRATI!!!! u 21. stoljecu! blaženi moj vip...
    Zadnji uredio Solidus : 15-07-2012 u 22:07

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj se sjetiti tu vecer prije jesi koristio koji app koji trosi net. A i pogledaj na Settings-Usage-i na dnu Cellular usage pa vidi stanje (ako nekad to resetiras). Stavi si app Data Usage koji broji sav promet (ne po app nego sve zajedno)
    iPhone 5s 16 GB

3. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Htc One X
    Operater
    Bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    10.602
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da ga onda nisam uopće koristio, a kamoli nešto sto bi toliko slalo. Zato i sumnjam na neki virus, malware i slično. Zadnje sto sam bio instalirao je cbs racing (free na appstoreu) i fairway solitaire (installus) koje sam ekspresno maknuo poslje ovoga.

Promet u opcijama nisam resetirao otkad je izašao untethered jailbrake za 5.1.1., kaže upload 111mb a download 1.6gb. 5. i 6. mjesec sam full koristio paket jel sam bio na operaciji koljena i kasnije na rehabu ali ga nisam prekoracio, tako da ta potrošnja odgovara.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Tagger Second ClassVeteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    8.254
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.254, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ti nije mozda icloud syncao se u pozadini, mada bi trebalo samo na wifi da se synca, ali mislim da postoji mogucnost i da koristi data promet da trosi tamo kod documents and data u icloud postavkama. Sumljam da je neki virus, vjerovatno je ukljuceno nesto sto srce taj promet, a to mi zasad jedino pada na pamet.

6. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Htc One X
    Operater
    Bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    10.602
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kvaju Pregledaj post
    Da ti nije mozda icloud syncao se u pozadini, mada bi trebalo samo na wifi da se synca, ali mislim da postoji mogucnost i da koristi data promet da trosi tamo kod documents and data u icloud postavkama. Sumljam da je neki virus, vjerovatno je ukljuceno nesto sto srce taj promet, a to mi zasad jedino pada na pamet.
    mucko djubre to je bilo ukljuceno, nisam ni znao da to ima. mislio sam da se synca samo kada je na wifiju i na punjacu. jedino sto mi je iskoristenost iclouda 100mb (4,9gb dostupno od 5,0gb) pa jel onda moguce da toliko salje? jel ne drzi negdje neke logove sa potrosnjom pa da se moze vidjeti?

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Htc One X
    Operater
    Bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    10.602
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao imaticx Pregledaj post
    da, par dana sam to igrao. sta nije valjda da je to nesto slalo?!

= Citat = Izvorno postao kvaju Pregledaj post
    Neznam za logove gdje bi mogao vidjeti..
    Takodjer u settings - store imas opciju da ukljucis/iskljucis opciju da koristi data promet kod instaliranja novih aplikacija, provjeri i to.
    to mi je bio iskljuceno. ajde barem nesto XD
    Zadnji uredio imaticx : 16-07-2012 u 17:51

Tagger Second ClassVeteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    8.254
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam za logove gdje bi mogao vidjeti..
    Takodjer u settings - store imas opciju da ukljucis/iskljucis opciju da koristi data promet kod instaliranja novih aplikacija, provjeri i to.

11. 'Hvala' kaže:

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    W800i/W910i/K810/n97/i4
    Operater
    tele2
    Godina
    35
    Bodovi
    6.356
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.356, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 22,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prijatelju moj nisi jedini..dakle na tele 2 sam mreži u smart 100 tarifi i imam 1GB podatkovnog prometa.. i već godinu dana nisam prešao limit tog paketa, čak jedva ispucam 400mb mjesečno..sve na FB,tu i malo goolge i sitno youtube-a.. i da bi mi poslali poruku 13.7 da sam duplo prekoračio limit podatkovnog prometa i da su mi dužni isključiti broj.. pisalo je da moram platit 750-ak kn.. ništa jasno.. zovem službu i kažu da sam prekoračio 8.7 limit.. pitam se kako.. tada sam slušao radio i u app mi piše da sam potrošio 250mb + još nesretni FB.. i tog tjedna sam se spojio na laptop na net putem iPhonea i bio na FB i to ako je bilo svega 15min.. da bi mi na netu 17.7 u profilu moj tele2 pisalo da moram platit 944.. wtf??? broj isključen 3 i pol dana i iznos narastao za 300-tinjak kn.. zovem opet službu ja pitam jedno oni mi sasvim 10 odgovore..nema veze s vezom.. sad moram čekat račun koji će mi doć za mj. dana da ih lijepo tužim.. zanima me dali je točno ono šta piše u postavkama o podacima mobilne mreže?

13. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Htc One X
    Operater
    Bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    10.602
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Dejan_10 Pregledaj post
    prijatelju moj nisi jedini..dakle na tele 2 sam mreži u smart 100 tarifi i imam 1GB podatkovnog prometa.. i već godinu dana nisam prešao limit tog paketa, čak jedva ispucam 400mb mjesečno..sve na FB,tu i malo goolge i sitno youtube-a.. i da bi mi poslali poruku 13.7 da sam duplo prekoračio limit podatkovnog prometa i da su mi dužni isključiti broj.. pisalo je da moram platit 750-ak kn.. ništa jasno.. zovem službu i kažu da sam prekoračio 8.7 limit.. pitam se kako.. tada sam slušao radio i u app mi piše da sam potrošio 250mb + još nesretni FB.. i tog tjedna sam se spojio na laptop na net putem iPhonea i bio na FB i to ako je bilo svega 15min.. da bi mi na netu 17.7 u profilu moj tele2 pisalo da moram platit 944.. wtf??? broj isključen 3 i pol dana i iznos narastao za 300-tinjak kn.. zovem opet službu ja pitam jedno oni mi sasvim 10 odgovore..nema veze s vezom.. sad moram čekat račun koji će mi doć za mj. dana da ih lijepo tužim.. zanima me dali je točno ono šta piše u postavkama o podacima mobilne mreže?
    ne znam kako je kod teleta ali vip navodno zna oprostiti kada se prekoraci, pogotovo ako je prvi put. cuo sam i da tele zna dosta izaci korisnicima u susret. ja sam odmah slao zalbu vipu, necu cekati da dojde racun. probaj i ti tako, napises kako nisi do sada nikada prekoracio, kako nisi znao da je tako skupo kada se prekoraci paket (zamisli, u vipu je 1mb - 10kn), ugl ne mozes nista izgubit. ja konjina bio bjesan i napisao kako je greska do njih i da preispitaju tu potrosnju, jer kao nemoguce je da je do mene. trebao sam samo napisati da sam glup i jel mi mogu smanjiti taj iznos... dumbass...

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    W800i/W910i/K810/n97/i4
    Operater
    tele2
    Godina
    35
    Bodovi
    6.356
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne mogu im poslat prijevremenu žalbu jer nemam ispis..tek kad mi dođe račun onda mogu..a oni ne mogu poslat ispis sa polovicom mjeseci..ovce jedne.. kod teleta je 1mb-2kn

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odi u vip centar.ništa ne čekaj račun,tamo će ti dati da pismeno napišeš što se dogodilo.ako znaš podatke(datum,i sat kad se to dogodilo,što ti je i koliko povuklo mb) sve napiši i oni ti to odmah pošalju nadležnoj službi i za par dana te nazovu i ako ti obrišu dug,dobiješ normalan račun.
    meni su tako windowsi povukli 200mb(pc spojen preko mobitela) i pošto sam uredan korisnik teta mi obrisala sve preko 512 mb i prije računa.

17. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Htc One X
    Operater
    Bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    10.602
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Zdrave Pregledaj post
    odi u vip centar.ništa ne čekaj račun,tamo će ti dati da pismeno napišeš što se dogodilo.ako znaš podatke(datum,i sat kad se to dogodilo,što ti je i koliko povuklo mb) sve napiši i oni ti to odmah pošalju nadležnoj službi i za par dana te nazovu i ako ti obrišu dug,dobiješ normalan račun.
    meni su tako windowsi povukli 200mb(pc spojen preko mobitela) i pošto sam uredan korisnik teta mi obrisala sve preko 512 mb i prije računa.
    bio sam u vip poslovnici (nije mi u blizini centar) i rekli su da samo napisem zalbu i faxiram. jedino sto sam od njih dobio jedan broj faxa, a na sluzbi za korisnike drugi. ugl zalba je poslana na oba broja XD
    i jos da mi je otkriti sta je to povuklo. i zasto je koristio mms.vipnet.hr...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. X1, nakon punjenja preko noci se vise ne pali
    By damokralj in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 15-12-2011, 17:57
  2. [LG KF310] ugasi se preko noći
    By latios in forum LG
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 18-09-2010, 17:58
  3. Internet preko računala na iPhone 3G
    By dabaa in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 25-01-2009, 15:52
  4. Gašenje mobitela preko noći
    By debeliz in forum Symbian aplikacije (software)
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 01-08-2008, 18:18
  5. D600 baterija prazna preko noci
    By The Doctor in forum Samsung
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 31-12-2005, 22:42

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove