Dakle, ako zanemarimo ocigledne karakteristike kao sto su cijena, velicina ekrana (koja ocigledno ide u prilog Noteu), da nije prevelik (sto ocigledno ide u prilog One X-u) itd itd... Koji bi radije telefon uzeli i zasto?
Odmah da napomenem, ne zanimaju me sirove brojke i specifikacije (je li dual ili quad core, koliko ima pixela ili megapixela, ima ovoliko ili onoliko GB storage, da je OS verzije ove ili one...), to sve znam usporediti i sam.Isto tako me ne zanimaju teoretska nagadjanja ("mobitel X je sa tom i tom baterijom takav i takav, pa je onda ovaj valjda bolji/gori jer ima jacu/slabiju bateriju"). Ovdje me prvenstveno zanimaju konkretni korisnicki dojmovi - kako se ponasa u svakodnevnom koristenju, ima li softver kakvih bugova ili iritirajucih nelogicnosti, kakav je HTC Sense u odnosu na [sto li vec Samsung ima], kakvo je trajanje baterije uz prosjecno do jace koristenje, kako podnosi ogrebotine i padove...
Takodjer, prvenstveno me zanima koristenje stock softvera, dakle ne zanima me previse rootanje, moddanje i slicne stvari.
E da, jos jedna moguce bitna napomena - oba uredjaja su USA (AT&T) varijante, dakle to za One X recimo znaci da nije quad-core nego dual-core, i mislim da nema Tegra chipset. Ne znam sto to tocno znaci za Note, ima li ikakvih razlika. Koliko bi to dakle moglo utjecati na prosjecno koristenje? Jesu li Sense na One X ili Samsungova varijanta osjetno sporiji?
Zadnji uredio ravilov : 30-05-2012 u 18:57
Bookmarks