Napravio si naucnu fantastiku od jednog obicnog otkljucavnja mobilnog uredjaja.Odnesi kod najblizeg lokalnom mesta i neka ti ga otkljuca.Mozes i ovdje pogledati ako sta nadjes:http://www.ebay.com/sch/korter_gsm/m...rmrs=1&_sop=15
Nov sam na ovom forumu (inače sam bio na raznima) pa nisam siguran je li ovo ispravan section ali mi pari da je, a ako ne samo premjestite...
Anyway imam Samsung GT-B3410 kupljen prije oko godinu i po dana zajedno sa Tele2 start paketom.
I sad nedavno odlučih preć na Tomato Brutalnu tarifu jer mi isplativija pa sam podnia zahtjev sa prijenos broja i sve fino tralala sredio za 6 minuta i čekao tjedan dana da me prebace.
I onda sam otkrio da mi je mobitel postao beskoristan, jer sa Tele2 SIM karticom naravno ne mogu više zvat i slat poruke otkad su je isključili, a sa Tomato SIM karticom ne mogu uopće ni uključiti mobitel jer čim ga uključim traži prvo PIN pa onda NETWORK UNLOCK kod.
Sad, možda sam bia malo blesav što sam iša prebaciva broj prije nego što sam otključa mobitel, ali stvar je u tome što mi nije uopće palo na pamet da bi mogao biti zaključan jer sam ga kupio po normalnoj cijeni (čak i malo visokoj za mobitel sa tako rudimentarnim mogućnostima), bez popusta i bez pretplate, ne ono tipa mob za 1 kn uz golemu pretplatu ili tako nešto...
Inače ne bi ni bio kupio lockani mobitel da mi nisu ukrali onaj prije toga pa sam se žurio da nabavim novi pa sam samo prošvrljao po trgovinama i uzeo nešto na brzinu, inače bi tražio po Internetu kvalitetan i unlockan mobitel.
Anyway onda sam malo istraživa po netu i vidia da ima kupit okolo kod, ali i da po novom HAKOM-ovom pravilniku operateri moraju sami otključati mobitel korisnicima ako im je proša rok od 12 mjeseci (ili isteka ugovor) a meni je.
I onda sam iša do TELE2 idijota u njihovu poslovnicu, di su se oni izvlačili i rekli totalno netačne stvari i uglavnom nisu htjeli otključat, onda sam zva drugu pa i oni rekoše da to ne rade (iako u Vip i T-Scum poslovnicama kako čujem moš odmah lipo instantno dobit kod za otključavanje), pa sam na kraju zaključio da je jedini način za dobit besplatno otključavanje od Tele2 poslat preko neta zahtjev za otključavanje.
I onda sam se namučio sa slanjem svih mogućih podataka i slikavanjem računa lošom kamerom na mobitelu da bi se dovoljno dobro vidio, i otada ništa od ničega.
Već 8 dana čekam odgovor od njih ali ništa, a ako ih zovem ili mailam samo kažu da je zahtjev proslijeđen odgovarajućem odjelu i da će biti riješen "u najkraćem mogućem roku" (koliko ja vidim najkraći mogući rok za tako jednostavnu radnju je otprilike dvije minute !) ali moglo bi trajati do ko zna kad, a ja sam već 13 dana potpuno bez mobitela.
Zato sam pokušao nać dobar online unlocking service di pošalješ IMEI i platiš lovu pa dobiješ kod, međutim koji god pogledam nađem hrpu reviewa koji kažu da je service dobar i hrpu reviewa koji kažu da je service fake i da su to čisti lopovi, a na Internetu ne mogu znat ko je ko stvarno i ko laže za svoju korist. A ne da mi se riskirat 100-150 kn s obzirom da glupi PayPal ne pruža buyer protection za plaćanja usluga, samo za naručene pakete (a ni to nije lako ostvarit).
Vidio sam na splitskim newsima thread o preporukama lokalnih dućana za unlockanje, međutim svi uglavnom spominju da im triba ostavit mobitel na 5-15 minuta, što valjda znači da koriste prisilno hardversko unlockanje pomoću onih uređaja za to, a ja ne želim to iz dva razloga - kao prvo neki kažu da to može bit opasno i sjeba podatke / settingse mobitela ili ga brickat, a kao drugo ne želim da neki seljo gleda moje privatne podatke na mobitelu (pogotovo memoe).
Dakle molim savjet kako najlakše doć do unlock koda, ne želim hardversko unlockanje nego proper network unlock kod.
Mislite li da bi treba i dalje čekati na Tele2 da mi ga daju ? Problem je što bi tako mogao do ko zna kad, neki kažu da su ga dobili za jedan dan a neki da su čekali tjednima ili zauvijek...
Ili možda znate neki pouzdan online unlock-by-IMEI service ?
Ili možda ima i lokalnih unlockera koji rade unlock pomoću unlock koda ?
Zahvaljujem se unaprijed bilo kome ko pomogne !
Zadnji uredio Enkidu : 17-04-2012 u 00:21
Napravio si naucnu fantastiku od jednog obicnog otkljucavnja mobilnog uredjaja.Odnesi kod najblizeg lokalnom mesta i neka ti ga otkljuca.Mozes i ovdje pogledati ako sta nadjes:http://www.ebay.com/sch/korter_gsm/m...rmrs=1&_sop=15
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Kupio sam unlock kod od tog tvog na eBay-u jer je ima super preporuke, dobia sam ga za manje od dvi ure iako piše 6-24h delivery, i upalio je savršeno. Zahvaljujem se na pomoći.
Tele2 inače još nije poslao kod, gamad bezobrazna...
inace, frendica je danas poslala mail tmobileu za otkljucavanje iphonea 3gs, mob je bio otkljucan u roku sat vremena...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Nemoš virova, pa to mi stvarno ko sol na ranu dođe... Ne znam jesam li ja ikad u životu od ijednog customer servicea dobio odgovor unutar sat vrimena...
Inače trenutačno čekam odgovor od Tomato customer servicea kojima sam sinoć posla jedan upit, baš se pitam oće li odgovoriti brzo ili za tjedan dana...
Bookmarks