Pogeladaj ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38194
Osobno koristim skype, ali netko mi je (baš na ovom forumu) spomenuo da ima i jeftinijih.
Tako da, tko god ima dobru volju podijeliti s ostalima koji su najjeftiniji programi/načini/operateri itd. za pozive u inozemstvo (mene konkretno zanima Europa i USA), molio bih da posta.
Naročito za zvanje mobilne u inozemstvu.
Pogeladaj ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38194
Tko rano rani, zajebo je pjetla
To sam vjerojatno bio ja. Koristim voipdiscount već više od pola godine i stvarno moram biti zadovoljan. Fercera kao i skype, uplatiš €10, ali u ovome slučaju imaš nekih 20-30 destinacija koje zoveš (skoro pa) besplatno. Stvar je u tome da nakon što uplatiš tih €10, prema tim destinacijama možeš zvati do 300 minuta u tjedan dana besplatno, a nakon toga se naplaćuje po redovitoj tarifi (primjerice, zvanje u SAD, bilo mobilna ili fiksna mreža - 1 cent). Uz to, ti besplatni pozivi vrijede 120 dana i nakon toga bez obzira na potrošenih broj minuta u tjednu, svi se pozivi naplaćuju po svojoj tarifi, koje su i dalje jako povoljne. Primjetio sam da kada sam drugi puta nadoplatio račun, da nakon mjesec i pol su mi naplaćivali skoro svaki poziv u free destinaciju, pa sam sa drugim korisničkim imenom uplatio opet €10 i opet najnormanije "besplatno" telefonirao. Sada imam dva korisnička imena, pa kada vidim da bi mi naplaćivali poziv, prekinem, odlogiram se, ulogiram sa drugim korisničkim imenom i zovem besplatno.
koko vrijedi tih 10eura, vremenski jel. kolki je rok trajanja.i kolko su konkretno ti povlasteni pozivi - tih 20 30 brojeva - 1 cent po minuti?
pa ja to nebih u 3 mjeseca potrosio.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Tih €10 ti vrijedi dok ih ne potrošiš, koliko znam nema nekog vremenskog ograničenja. Ti brojevi su besplatni (300 minuta u tjedan dana sa ise IP adrese), a nakon tih 300 minuta naplaćuju se prema normalnoj tarifi. Ja jako puno razgovaram preko voipdiscounta, tako da potrošim tih 300 minuta prije nego istekne tih tjedan dana.
Imas cijeli niz Betamaxovih programa koji rade na taj nacin. Voipdiscount je jedan od njih.
Za tih 300 ili 200 minuta ne bi bas garantirao
Iako pise tako, u praksi se zna dogoditi pocnu naplacivati i prije nego isteknu te tjedne free minute, no unatoc tome trenutno na trzistu nema nista povoljnije.
Pozdrav
da dignem ovu temu. jel ima novosti na ovom podrucju ili je i dalje voipdiscount najjeftiniji? konkretno, zanimaju me sto jeftiniji pozivi na fiksni ili mobilni telefon u srbiji.
FreeVoipdeal 4,2 ct/min fixni
VoipGain 11 ct/min mobilni
CollingCredit.com 2.5ct/min fixni opcija phone2phone ili putem pristupnog broja
LP
Kazo
CallingCredit.com mi se cini najbolji, pogotovo zbog ove opcije phone2phone. jel ima netko iskustva kakva je kvaliteta zvuka?
hej! lijep pozdrav svima, zanima me ako netko od vas ima iskustva s telefonskim ili mobilnim pozivim u Rusiju (Sibir ), koji su najpovoljniji načini, naravno ta osoba tamo ima samo mobilni telefon,i naravno skype.ali meni se ne da stalno vuć laptop, pa bi ja ponekad ga i s mobitela ili fiksnog telefona nazvala.pa vas molim ako imate neke informacije koji su najpovoljniji načini..
Pa ako ta osoba ima skype onda je to najpovoljnije i za tebe. Ako neces laptop, onda mozes i preko smartphona koristiti skype samo je pitanje da li ti se isplati kupovati neki za min. 800Kn samo zbog toga?!
Ili druga kombinacija je da uplatis 10€ preko interneta za voip zvanje i onda preko fiksnog broja nazoves u hr. broj 021/770014 (primjer za http://www.callingcredit.com) i tada nazivas broj mobitela te osobe u Sibiru.
Vidim da je cijena 0,045€ po minuti za mobilne mreze u Ruskoj Federaciji (tu valjda i Sibir spada).
Zadnji uredio 10aLEX : 20-06-2012 u 10:34
aha, ok... hvala)
Tomato tarifa na tuđi račun - veli da je 4,07 kn/min za Rusiju. Tomato na tuđi račun napuniš malo s pozivima iz drugih mreža, npr. Tele2 Revolucija gdje je neograničeno...Tako da ćeš moći za 150kn/mj zvati rusiju ili posve džaba ako netko ima već tu tarifu pa da ti malo napuni račun koliko ti treba....Treba te netko nazvati cca 4 min da bi mogla pričati 1 min prema Rusiji.
Bookmarks