O Motoroli V550 iliti (Kako starog konja naučiti novim trikovima
Moj tata je, zagrižen Nokijin fan. I kada god se govori o mobitelima, reći će ono: "Sve mobitele hvali, ali Nokiju koristi". Nikada mu nisam osporavao tu činjenicu, ali sam mu isto tako objašnjavao kako je Nokija kao WW. Kvalitetna, pouzdana, ali uglavnom PRECJENJENA. I da je ova Motorola odličan proizvod koji se isplati kupi. Ona šema: uloženo- dobiveno. Ali da
ne bih otišao off topic, vraćam se na iskonski problem.
Naime, danas je kupio Motorolu V550. Zašto, pitate se. Zbog mene i sada se osjećam krivim.. ) Imao je do danas Nokiju 6610i jerbo za 6230 nije trenutno imao love. I ono što mu se
nikako nije sviđalo na 6610i bila je kamera. Moja na Motoroli ga je fascinirala, pa ju je
(dok ne smogne love za "zmaja" i kupio). Motorolu V550. Cijeli dan mi je pričao kako zna da
kupuje mačka u vreći, kako će se kajati, etc, etc... Ali sve sam trpio i šutio, samo da mi u
ruke dođe V550 i da vidim što su u Motoroli napravili s time. Je li mi se uopće isplati
izučavati kako svoju V525@V600@V620 učiniti da bude V525@V550.
1.I kako to obično biva, kao za peh, odmah na početku priče problemi. Došla motorola doma, a
ono ne radi lampica na slušalici za prekidanje poziva (crvena slušalica). Nakon što je
ispsovao mene koji sam ga nagovarao da je kupi, nakon što je popljuvao VIP I MOtorolu,
zaputili smo se natrag u VIP i zamijenili uređaj. Hvala Bogu na ovom su radile lampice.
2. Naravno, Vodafon, damn Vodafon i njegova crvena tipka koja bode u oči. Ali tko sada misli
na to, hvatam se kamere, gledam, izučavam, mjerim. Ništa posebno. Meniji SPORIJI nego na
mojem V525@V600. Bezveze.
Gledam snimanje govora, NEMA AMR formata da stavim ono snimljeno kao zvono. Bezveze... (
Ali šećer čuvam za kraj, SNIMANJE VIDEA. San svakog vlasnika V serije. Probam, čudim se,
RADI. Snimim, pogledam, sve ock... Lijepo. Nema pritužbe. After all ipak je to mob, a ne
camecoder.. .))
3. Dobri stari seemovi i seemovi. Tata mi se žali da je uređaj glup i da nema osnovne
stvari. Koje pitam ga. Objasni mi da u imeniku ne možeš postaviti da ti prikaže sliku, ime
pozivatelje i njegov broj kao nokija. Smijem se i pokazujem mu kod sebe da to nije istina.
Smijese on meni i pokaže mi kod sebe. I STVARNO, NE MOŽEŠ... Ostajem, pafff... Kao da me
netko hladnom vodom polio. Čitam upute, ne vjerujem. I stvarno, U UPUTAMA postoji ta opcija,
ali je u mobu NEMA.
Da, da, sve je to do seemova koje su ovi iz VIPA zeznuli. Barem sam tako u to vrijeme
mislio, he, he.. Bacam se na posao, te seem 0032_001 i ostalu ekipu bacam na mob. Resetiram
ga, a ono vodafon više niej crven. Sav ponosan bacam još pogled i na imenik, a tamo postoji
ona opcija koje nije bilo, MOGU STAVITI Prikaz po slici pozivatelja. Škicnuo sam i delivery
report jer niti njega nije bilo, ali vidim i on radi. Sav sretan otvaram tipke home u želji
da sada stavim na tu desnu tipku multimediju, a ne vodafon. A ono, još jedan šok.. U tipkama
home postoji SAMO podešavanje lijeve soft i smart tipke. Jednostavno mi nije jasno. Znam
POUZDANO da su prije bile i ostale tipke za podesiti. Ali toga sada NEMA. Polako gubim živce
, bacam mma_ucp i mma_dcp van na komp, ali ne nalazim problem??? Ne znam što pametno da
radim. Nema beda, stavit ću sa svoje V525@V600 mma_ucp i dcp na V550. Stavljam i naravno bez
uspjeha. Uspio sam dobiti sada i desnu soft tipku, ali nema ono lijevo desno, gore i dolje.
Da to ne bi bilo sve, ne mogu niti pristupiti snimanju videa??? Čak niti gledanju videa.
Polako postajem svjestan da je KATASTROFA na pomolu. Vraćam backup, sve je na starom, nema
ničeg, ali nema ničega što bi trebala imati (report, SMS on phone, java loader, slobodan
desni soft....). Neću niti naglašavati da je tata izbrisao jednu melodiju koja je bila
uporabi (ne preko p2k, nego klasičnim putem s telefona) i da mu vibracija I zvono više ne
rade. Tj, znate onu šemu kada ne dopušta pristup u opcije zvona. Pokušao sam preko PST-a to
srditi i uspio sam. Ali nisam mogao složiti Vibracija I zvono jer PST nema te opcije. Tako
da je još jedna novost na novoj Motoroli postala neupotrebljiva.
I još samo nešto što ne valja. To je gain_table. Pitao me tata zašto su kod mene glasnije
zvonjave. Mislio sam da ću barem TO začas srediti, tako da i kod njega budu, ali naravno
NIŠTA...
Gain_table nije kompatibilan s editorom kao onaj gain_table od V525 ili V600. Niti to,
dakle, ne radi.
Da rezimiram... NE ISPALTI SE stavljati soft od V550 na mob jer ne valja **rcu. Duboko sam razočaran. Kao što sam rekao, čak je i SPORIJI od moje V525@V600. A jedino NOVO što ima je VIDEO. A za VIDEO se ne isplati ulagati trud jer sve ostalo je mucho lošije...
Nadam se da neće biti ljutnje zbog duljine svega ovog...
Ako ima pitanja ili SAVJETA kako nešto složiti, rado bih čuo...
Bookmarks