Na Google.
Znači rješavam se staroga mobitela, Xperije Z. Imam nekoliko njezinih backupova na SUS (PCC) ali nisam siguran hoće li moj sljedeći mobitel biti Sony ili neki drugi Android.
Recite mi gdje je najbolje "smjestiti" podatke s Androida pa ih poslije samo povući na novi Android? Nešto kao iCloud ili sl.
Ovo postavljam i zbog toga što sam čitao da nije dobro vraćati backup na bilo koji Sony jer može doći do ozbiljnih komplikacija (ne znam zašto ali može).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Na Google.
Može pojašnjenje? Ide mob ujutro poštom pa bih morao sve napraviti do večeras. A neke fotke zaboga ne smijem izgubiti.
Da, zašto mi se događa da nemam sinkroniziran Kalendar s FB? Nekada je tu (imam widget od kalendara), a onda preko noći mi napiše "Nema nadolazećih događaja" tj. uopće više ne povlači ništa s fejsa. Pa me strah, ako se po jednoj lastavici prepoznaje proljeće...
Kada sam imao dva Androida, ovaj noviji bi uvijek povukao čitav imenik, ali mi se čini da bar jedan mobitel mora biti spojen na Googleov server da bi račun vrijedio.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Trebaš imat upisan (barem jedan) Google račun i za njega uključene sve sinkronizacije (ili barem one koje te zanimaju). Pričekaš da se sinkronizira. Također i omogućen backup na Google (ne znam gdje je to u opcijama, jako ovisi o verziji Androida). Zatim na drugom/novom telefonu upišeš isti Google račun i omogućiš iste sinkronizacije. Prosto ko pasulj.
Osobno ne koristim Google nego podatke backupiram/prenašam na svoj (hardcore) način, zato ne znam detalje backupa na Google. Ovo su ti hintovi, dalje ćeš morat malo prokopat sam.
MyPhoneExplorer, poznat još od starih Symbiana i sličnih. Možeš backupirat puno toga: http://www.fjsoft.at/en/highlight.php
Bookmarks