moze mali info od kuda si ga nabavio i po kojoj cijeni?!
Kako mi je stigao jedan, vrijeme da govorimo o iskustvima i testovima.
Prvi dojmovi jako pozitivni, aluminijski dizajn i tezina zbilja leze ovom uredjaju, cini se vrlo cvrst. Radi brzo, no kad ga opteretim vidjet cemoZa sada mi se jako svidja!
![]()
moze mali info od kuda si ga nabavio i po kojoj cijeni?!
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Razmišljam da uzmem z. Podsjeća me na tytna, pa i nostalgija čini svoje
Jedino što me brine je "Hinge problem". Zanima me da li prilikom svakodnevnog korištenja to predstavlja problem? Npr. da li je moguće da se otvori u džepu i slično?! Zanima me i kako se čini kavaliteta izrade mehanizma. Na netu je puno kontradiktornih informacija.
Kvalitata internog zvučnika, kvaliteta prilikom dazgovora, ako može usporedba s desireom ili hd2.
Btw. unutra je snapdragon druge generacije, proces 45 nm, gpu je adreno 205 koji je odličan, razlika prema desireu hd je samo u tome što je takt snižen za 200 mHz a zapravo je jednak procesor.
I za kraj usporedba s powervr-sgx540.
Edit:
Ima info kada će biti dobavljiv (pretpostavljam da će biti u vipu)?
Zadnji uredio ce3hel : 12-11-2010 u 13:31
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Dobio sam ga na dulje koristenje od HTC-a, cijena jos nije poznata.
Budem, test fotoaparata ce bit uskoro, za sad ga podesavam i radi super.
Evo ga u usporedbi s ekipom
Malo fotki:
Citiram samog sebe:
HTC Desire Z novi je Android smartphone iz HTC-a koji mnogi zele. Predstavljen u 09. mjesecu ove godine, nadopunio je top ponudu Android uredjaja ovog Tajvanskog proizvodjaca.
Fokusiran na poslovne korisnike i one koji su konstantno na mailu, obogatio je standardni HTC Desire za izvrsnu QWERTY tipkovnicu.
Nesto vecih dimenzija, 119 x 60.4 x 14.2 mm te tezine 180g ostavlja dojam cvrstoce i izdrzljivosti cemu pridodaje i izrada od aluminija.
Hardverski gledano to je vrlo sposoban smartphone, Qualcomm MSM 7230 procesor radnog takta 800 MHz nije Snapdragon ali u kombinaciji sa 512 MB RAM memorije pokrece aplikacije vrlo brzo. Interne memorije ima cak 1.5 GB sto je u klasi vise nego dovoljno (Sony Ericsson Xperia X10 ima isto velik kapacitet od 1GB).
Operativni sustav, zadnja je verzija Androida, 2.2 Froyo i to pojacana HTC Sense korisnickim suceljem koji obogacuju korisnicki dojam samog OS-a i olaksava rad na samom uredjaju.
Video:
Ostali info http://mobile-place.info/home/content/view/723/1/
E sad da ti odgovorim:
Slide mehanizam je jako kvalitetan, nema sanse da se igdje otvori a da to ne zelis. Cini se cvrst, stoga mislim da nece imati problema sa puno otvaranja i zatvaranja. Nije standardni klizni i to je njegova prednost.
Na Tele2 mrezi je i kvaliteta je vise nego dobra, zbilja nisam vidio neki problem u tel. razgovoru.
Tnx na informaciji za proc, da nije Snapdragon na koji smo naviknuli, vec je smanjeni no radi izvrsno.
Kad ce bit kod operatera, iskreno ne znam.
Izašao je review na gsmareni. Dosta dobro je prošao, osim mehanizma tipkovnice. Nadam se da će se moći isprobati negdje...
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Lijepo je vidjeti da novi modeli stižu na probu i u Hrvatsku kada i u ostatak svijeta.
Bravo mobile place!!!
Hvala ti, a jos lijepse je da modeli stizu i u prodaju!Nadamo se sto prije!
Kakva je tastatura (po velicini) u odnosu recimo na Milestoneu?
Na slikama mi izgleda manja i nekak su mi zbijene tipke...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Tipkovnica je zbilja super, u usporedbi sa Milestone, osobnog sam dojma da je nesto bolja, tipke su gumirane, imaju dovoljan hod da znas kad si ih stisnuo, a razmak je taman koliko treba (nije da imam male prste).
Odaziv rotacije ekrana je najbrzi sto sam vidio do sada, primjerice kao Milestone, samo mozda subjektivno nesto brze.
Apropo kvalitete mehanizma otvaranja, mislim da nema bolje demonstracije od ovog videa (konkretno dio pred kraj videa):
Svaka čast Tele2 što su ga već uvrstili u ponudu! Sve mi se čini da ga uskoro kupujemZna li se već, je li uređaj zalockan na Tele2 mrežu?
Beetleman, kakvo je tvoje mišljenje o mobu sada kad ga imaš neko vrijeme? Trajanje baterije, stabilnost u radu, nekakvi mali bugovi ... ?
BTW, samo brzi info koji sam jučer dobio iz Tele2: uređaj bi za koji dan trebao stići u trgovine (očekujem da bi to moglo biti najkasnije početkom idućeg tjedna) i neće biti zalockan na Tele2 mrežu![]()
2Riddick: baterija je ok, mehanizam je dosta kvalitetan, bugova nisam primjetio! za sad sve pozitivno!![]()
Evo uredjaj je došao u tele2 a meni taman ističe ugovor i bum ga vjerojatno uzeo. Samo me zanima jel bi procesor od 800MHz mogao prestavljati problem kad se pojavi Android 3?
Hm, zar stvarno mislis da netko ovdje toliko zna o Androidu 3?![]()
Za novi Android (ako čovjek misli na 2.3) se šuška da je 1ghz minimum, makar ništa nije još službeno. Afaik, Android 3.0 nije niti namjenjen mobovima koji se nose u džepu![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ma e mislija sam na android 2.3. Hm znaci ipak moguce da tih 800MHz bude prestavljao problem![]()
Ljudi 800 Mhz na Desire Z je prigusen novi Qualcomm 1GHz, stoga ne vidim razloga zasto ne![]()
Jučer je potvrđeno da ipak ne vrijedi ta glasina o 1 GHz:
http://twitter.com/#!/morrildl/status/12286032892403713
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Evo mob je dosao i u Vip-a, košta isto koliko i Desire HD.
..evo, danas imao uredaj u Vipu, malo se igrao s kliznim mehanizmom....
Nekako mi djeluje, jako zivahno, lako se otvara.... i dok se zatvoren uredaj pogleda s boka, onako, u mjestu gornji dio djeluje labavo, dok jos nije pokrenut da se otvara....
uglavnom, malo sam se zamislio.. i dobro cu promislit dal uzet uredaj..![]()
i ja sam se poigao s mobom prije nekoliko dana, frend donio na kavu. bilo nas je 4-5, svi vlasnici smartphonea (dugogodišnji) i nitko nije našao nijednu tehničku/hardversku zamjerku uređaju. baš naprotiv, sve djeluje izuzetno čvrsto i pouzdano. ja ga kupujem 100%, frend nabavlja G2 i imam feeling da ćemo biti jako zadovoljni![]()
Bookmarks