Nešto mi se dogodilo pa bih molio sve koji su imali takvo iskustvo da se uključe u raspravu.
Nakon što sam predao oglas na "kupiprodaj" da prodajem laptop sljedeći dan dobio sam poruku sljedećeg sadržaja: "Hello, I am Marin Cvitkovic. I live in Canada, i am really interested in this item and i will like you to send it to my store in Nigeria after you receive my payment through bank to bank wire transfer. Please reply me to: marin_oline@live.com and let me know the total price of the item plus shipment cost to Nigeria through UPS as soon as possible. Regards."
U prvu ruku me ovo obradovalo i zatražio sam adresu primaoca, nakon čega mi je poslao sljedeću poruku. "Hi Davor,
Thank you very much for your response.I am counting on you to ship the item directly to my store immediately after the payment because a clients of mine is already waiting to have the item.
This is my store Address below:
NAME : DANIEL OWOADE
ADDRESS: 44 CRAIG AVENUE, MOKOLA
CITY: IBADAN
STATE: OYO STATE
COUNTRY: NIGERIA
ZIP CODE: 23402
TEL:+2348077350936
Here are the necessary details of your account my bank requires before proceeding with the international payment transfer-
ACCOUNT HOLDER`S NAME:
BANK NAME:
ACCOUNT NUMBER:
SWIFT CODE:
IBAN:
COUNTRY:
ACCOUNT HOLDER`S EMAIL:
OR
If you would like to be paid through PayPal send me money request to my PayPal email- marylkdps992@yahoo.com
Please include in your next message the total price of the item plus shipment cost to my client in Nigeria through TNT or UPS courier service.
Thank you."
Raspitao sam se koliko košta prijevoz za Nigeriju u UPS-u i saznao da je cijena prijevoza 233 eura + 50 eura troškovi i tome dodao cijenu mog laptopa, te mu poslao mailom iznos koji bi trebao uplatiti. On mi je odgovorio: "I appreciate the total price. Send me your bank data, i will rush to the bank to make the payment transfer at once."
Poslije sam potražio na internetu sve informacije o tom imenu "Daniel Owoade" i pronašao da se radi o nekakvoj vrsti prijevare i kad sam mu napisao da neću poslovati s njim više on me uvjerava da nije prijevara nego da stvarno želi kupiti.
Da bih vidio do kuda može ići ponudio sam mu da mi uplati dupli iznos kao garanciju nakon čega bih ja kad dignem novac njemu vratio ostatak na što je pristao.
Brine me to što je to predobro da bi bilo istinito a ne bih volio nasjesti na prijevaru.
Molio bih ako ste imali iskustva s ovakvim slučajem da se javite jer bi to moglo pomoći ne samo meni nego i drugima koji se budu susreli sa sličnom stvari, a u Hrvatskoj je bilo već takvih slučajeva, kaže internet.
![]()
![]()
![]()

Odgovori uz citat
.gif)

......sam ne kuzim zasto bas nigerija,moro da ima neka caka sa njihovim zakonom inace bi odigrali puno bolje tu varku
Bookmarks