Nema sanse da ti prodje garancija, jer se radi o fizickom ostecenju.Najjednostavnije naruciti na ebay-u ekran i promjeniti ga u vlastitoj reziji.
Na laptopu je napukao ekran i razlio se. Međutim ne vide se nikakvi fizički tragovi, a i ja se ne sjećam da sam s njim negdje udario niti da mi je ispao. Serviser kaže da to ne ide pod garanciju što mi je u jednu ruku i logično ... Ali kako je moguće da se display razlije bez udaraca i bez vidljivih znakova oštećenja?
Što mi je za činiti?
Imam li šanse da taj kvar pokrije garancija?
P.S.
Ako je to bitno radi se o HP-ovom laptopu...
Nije ovo za mene ...
Nema sanse da ti prodje garancija, jer se radi o fizickom ostecenju.Najjednostavnije naruciti na ebay-u ekran i promjeniti ga u vlastitoj reziji.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Kad je notebook isključen, stavi ga na svjetlo i pogledaj vide li se pukotine u obliku crta. Na dodir bi trebalo krckati. Ako nema toga, onda je greška u ekranu i može se reklamirati. Zna se nekad dogoditi da se pikseli razliju sami od sebe. Nekad krene od točkice/crtice pa zna preći preko pola ekrana, ali to je u 0.1% slučajeva. Ako je display ipak razbijen, nije ni to neka greda. Mogu se naći za cca 300 kn, samo pazi na veličinu i tip backlighta (CCFL ili LED).
Na ebay-u vidim više vrsta display-a... jeli bitno što je web kamera na gornjem okviru display-a? ili ona dolazi posebno?
Nije ovo za mene ...
Ne treba ti cijeli poklopac, samo LCD panel...
HP probook 4530s. Ekran je 16:9, 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD anti-glare (1366 x 768); 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD BrightView (1366 x 768); 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD+ WVA anti-glare (1600 x 900)
Gdje to ima takvih ekrana za 300kn?
preko e-baya vidim za cca 100$??
Zadnji uredio tomislav10 : 09-01-2012 u 17:05
Nije ovo za mene ...
Koji na kraju imaš, sa 1366 x 768 ili 1600 x 900 rezolucijom? Ove s manjom možeš naći za cca 400-700 kn jer se radi o novijem panelu. Nemoj gledati baš odmah Njuškalo jer tamo obično nabiju cijene...
A čini mi se ovaj 1366*768, ali nisam siguran... maksimalna rezolucija koju mogu podesiti je upravo ta 1366*768...
Nije ovo za mene ...
Dakle, u ovlaštenom servisu sam zamijenio display na laptopu.
Stavit je novi display slijedećeg naziva (iz računa):
"REZ NB OEM LCD 15,6'' WXGA HD glossy",
(N156B3-L0B)
dok je kao originalni bio:
"39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD anti-glare (1366 x 768) ili 39,6 cm (15.6") diagonal LED-backlit HD BrightView (1366 x 768)"
(ne znam točno koji od ova dva, mislim prvi)
Jesu oni mene zeznuli i dali mi umjesto mat LED ekrana (kojeg sam imao) glossy LCD (ccfl?) ekran?????
Na servisu mi nisu ništa rekli u svezi drugačijeg ekrana već samo da imaju novi ekran ...
Nije ovo za mene ...
Da, stavili su ti zamjenski LCD panel sa ccfl osvijetljenjem. I stari ti je bio LCD samo otaga ima bijele LED diode umjesto "žarulje".
Mat i gloss je samo površinski sloj. Gloss ima malo bolju sliku, dok mat nema odbljeska.
Da li su te zeznuli? Ovisi kolko su ti naplatili.
Zakaj nisu stavili mat? To moraš njih pitati.![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Sad na računu vidim a su ipak stavili LED, tako su mi i na upit iz servisa odgovorili. Navodno se ni ne može na jednostavan način staviti ccfl ekren umjesto LED-a ...
Jedino što su zamijenili je mat sa glossy ekranom
Nije ovo za mene ...
Koliko te izasao popravak ekran,hvala
1250 kn , u ovlaštenom MR servisu
Ako si imao mat ekran obavezno traži da ti ponovno stave mat, inače će ti staviti glossy.... osim ako to ne želiš
Nije ovo za mene ...
Bookmarks