Da li neko mozda zna kako da uradim reinstal firmware preko nokia updater ne mogu nema opcija za reinstal, a ispisuje mi da nema nowog firmware za moj telefon???
Moj problem je u vezi sata i datuma u "power save" modu, sve zivo sam probao i CClock i LargeScreenSaver i Now Player, i nista,najduze sto se zadrzi je dok se ne zakljuca tastatura.Da li je iko uspeo da resi taj problem.Verzija software-a 31.0.015 RM-320. Bas bih voleo da me neko iznenadi resavanjem ovog problema, tj. gluposti, ali sad sam se bas zainatio da mu to namestim, pa ako neko ima ideju, neki link ka nekoj aplikaciji koja je u funkciji neka stavi ovde ili na pp.
Unapred zahvalan.
p.s.
Samo da vam naglasim da ovaj problem imam od kako sam nosio telefon u servis da mi zamene flet kabal, pre toga je sve normalno radilo. Radi se o telefonu Nokia N95 8GB.
Da li neko mozda zna kako da uradim reinstal firmware preko nokia updater ne mogu nema opcija za reinstal, a ispisuje mi da nema nowog firmware za moj telefon???
Ne možeš "normalnim" putem napraviti reinstall više na niti jednoj Nokiji. A i bi li dobio to što tražiš s novim firmwareom.
A ovo me sa satom zbunjuje pošto N95 nema riješeno da sat bude hidden nakon određenog vremena.
Možda bi najbolje bilo odnijeti ga opet na servis, čisto onako s vrata pitati za savjet, jer moram priznati, čudno je da sat nestaje nakon zaključavanja tipkovnice. Netko je tu napravio posao u fušu.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Moja preporuka napravi update na verziju softvera 35.0.001.
Pitanje je hoćeš li išta postići udateanjem na novi soft. Već si kazao da je mob OK radio do servisa. Znači nije softverski bug.
Pokušaj skinuti Phoenix i preko njega staviti v35.
U Mobisu!
Čekaj, još nešto-N95 8GB nema Power save mode.
Da nemaš nekakav program instaliran?
U Mobisu!
Gle, nemam iskustva, al mi mirisi na nesto sto sam procitao po forumima: Kada se kupi jeftini zamjenski ekran za njoku (kineski ekran) onda su navodno boje svjetlije (losije) i njoke vise ne pokazuju sat u standbay-u. A da nisu oni tebi zamjenili ekran s ovakvom kopijom?
PS: ako neko moze potvrditi/povrgnuti da je s kopijama ekrana kako sam napisao, molim da javi
Moguće, vidiš! Imam prijatelja koji se bavi baš servisom i sada kužim zašto izbjegava stavljanje Kineza!
Mislim da je ovdje problem riješen.
U Mobisu!
i ja sam negdje citao da zamjenski ekrani nemaju taj prikaz za standby
ali mora skuziti jel ti mijenjan ekran
jeli nov ili ima uobicajenih crtica od koristenja na njemu'
okreni ga bocno prema suncu
ali ovo je najprije moguce da si ostao bez original ekrana
Sent from my Nokia 6310i using Tapatalk
Evo na zalost, moram potvrditi da ovo sto sam ranije pisao sve vrijedi. Morao sam zamjeniti ekran na svojoj N82, a isto je i sa N95 i slicnim. Zamjenski displey kinez je bila jedina opcija (jeftin, j3&iga). Boje su nekako flourescentnije nego prije (neprirodne, kad pregledavam slike na tom ekranu kao da sam slikao zombije a ne ljude). Kut gledanja je suzen, i sve je generalno puno tamnije nego prije. I sat ne radi u standby-u; samo se zacrni ekran, kao da je skroz posisana baterija.
Ali ipak moram priznati, cak i takav ekran se moze koristiti ako nema boljeg. I dalje zovem, pisem poruke, igram se i navigiram...
Ipak je flat cabl bio u pitanju kada sam kupio orginalni flat i stavio ga sve normalno radi.
Bookmarks