ja imam canon mg5150, star cca pol godine, meni odlican![]()
zamjenska boja (5kom) me izasla nekakvih 50ak kn, bez cipa...s cipom je jedna oko 50ak...
meni je ovo prvi AIO, ali sam full zadovoljna...
vecer.
posto je stari printer mjesec dana nakon isteka garancije krepao trebao bi savjet za sljedeceg. prosli je bio hp 4580 i boja nije bila bas jeftina za njega pa sad trazim nesto sa jeftinijim bojama a opet da nije neki skart koji ce se pokvarit odmah. citao sam po netu za epsone 115 kojima je zamjenska boja u tehnomarketu 12 kn (po komadu od njih 4)al oni naravno vise nisu u prodaji dok ovi noviji sx125 se navodno kvare
hvala i pozdrav
ja imam canon mg5150, star cca pol godine, meni odlican![]()
zamjenska boja (5kom) me izasla nekakvih 50ak kn, bez cipa...s cipom je jedna oko 50ak...
meni je ovo prvi AIO, ali sam full zadovoljna...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
kazes bez cipa a to znaci da sa zamjenskom jedino neznas koliko ti je jos ostalo ili ima i jos neke veze?
koliko te je dosao i di si ga nasla? hvala na pomoci
da, ne znas koliko jos tocno boje imas...ali uvijek mozes otvoriti poklopac i provjeritii prije sam imala canonov pisac (ip4200) i zamjenila sam ga nakon 7god rada
samo je prvi set bio originalna boja, ostalo sve zamjenska (bez cipa)...
mislim da me dosao oko 700kn, u adm-u... na nabavi pise da ih ima u optimum racunala, svijet medija, gor info... cijena je tu negdje, najskuplje je u Linksu - 799kn...
i meni ga je netko preporucio kada sam trazila (ne sjecam se tko) i stvarno sam zadovoljna![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
1. Nisi napomenuo namjenu printera.
2. HP i Epson nikako, previše problema ima s njima. Canon je bestbuy i ima vrlo kvalitetan ispis.
3. Zašto zamjenske boje? Kad bolje usporediš, ne isplate se baš previše.
pa zamjenske boje - ima 5 boja, a jedna original mislim da je oko 80kn, znaci svih 5 je 400kn... a sa zamjenskima (bez cipa) svih 5 cca 50kn, a sa cipom cca 200kn...
i ona spika da se sa original bojom vise isprinta, meni ne drzi vodujer ja za 400kn kupim 8 kompleta bez cipa, a mislim da tih 8 kompleta puno vise isprinta nego original... cak vise niti nije toliko velika razlika u kvaliteti printanja (znala sam i slike sa zamjenskom printati i super su bile)...
R.I.P.-16.10.2007.
Domy_os
1-mislim(zena) printat vecinom dokumente i mozda pokoju sliku
2-hp definitivno vise nemam u planu uzimat poslje ovog zadnjeg koji je vrisnuo mjesec dana poslje isteka garancije,a za epson sam se naslusao razlicitih razmisljanja tako da isto otpada
3-zasto se ne isplate? ja sam cuo vise misljenja slicnih Tutlekovim
Zamjenske tinte:
1. uništavaju printer, tj. glavu
2. kraće traju
3. rjeđe su jer imaju više vode
Ne zaboravite da svaki printer dolazi s napola napunjenim spremnicima tako da kad kupite novu original tintu, puno duže će trajati.
Rus, bolje onda kupi neki laserski, imaš i u all-in-one verziji, a ink-jet neka bude pored.
ja znam sve to sto ti kazes, ali, moj ip4200 je radio 7god iskljucivo na zamjenske tinte, i nikad nije bilo problema, dok jednom jednostavno nije krepao... a to da krace traju, sam obrazlozila cijenomako je komplet boje 400kn, ja zamjenskih kupim 8 kompleta, sto traje duze nego original...
moj canon je dosao sa original bojom, punom...
R.I.P.-16.10.2007.
Pozdrav ljudi, treba mi savjet, dakle odlučila sam se na kupnju LASERSKOG multifunkcionalnog uređaja, bitno mi je da ima u sebi skener, ovo ostalo ako ima dobro, ako ne nikom ništa, dakle kopirka i fax mi nije prioritet, treba mi za kućnu upotrebu, printanje skripti i sl. Definitivno želim uzeti laserski jer se puno više isplati. Nije mi previše bitno niti da printa u boji. Zanimaju me vaši savjeti koji se isplati uzeti, koja marka itd. Hvala puno!![]()
Ako ima sknere ima i kopirku
Tko rano rani, zajebo je pjetla
epson 130 najnoviji model.300kn u Konikom trgovini u City centru u Zg.Boja ima kao i za 115 i 125.
Kako tako malo košta? To je laserski ili?
Nije, to je INK jet
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Momci,čitajte malo. Ženska traži laserski printer. Ajmo dalje.
...na početku je u igri bio injekt pa sam pripomenuo epson sx130
jel se isplati uzeti laserski all in one uredjaj (printer, skener, kopirka, faks) polovan, crno bijelo printa, Lexmark 2005/06 god. uz njega ide i toner za 650 kn?
Baš i ne, prestar je, pitanje koliko je ispisao i u kakvoj stanju je grijač. Osim toga, na Windows 7 zna biti problema s driverima.
Nemam puno iskustva s jeftinijm AIO laserima, ali u firmi imamo Samsunga SCX-4623FN koji je ujedno i mrežni printer i nemam prigovora. Do sad smo promijenili 10-15 tonera i bez problema odrađuje posao. Ako ne trebaš mrežu iako je dosta korisna jer preko nje možeš i printati i skenirati, možeš proći s 1000 kn.
Toner je oko 500 kn i može ispisati oko 2000 stranica. Opet napominjem, nemoj koristiti zamjenski toner jer šteti printeru, lošiji je ispis, kraće traje i nije puno jeftiniji od originala tako da na kraju bude više štete nego koristi.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=samsung+4623
Ok, hvala na savjetu, onda nexu to uzeti. Nego kad se kupuje novi printer dobije li se toner s njim ili ga treba posebno kupiti?
http://www.nabava.net/pisaci__110/sa...00-dpi__549651
jel ovo laserski i isplati li se kupiti? Ne pise dobije li se toner s njim? Pretpostavljam da da jer glupo bi bilo da se ne dobije...
Zadnji uredio Smuchac : 12-11-2011 u 19:00 Razlog: spojeni postovi
Izbjegavaj Lexmark. Voli se čudno ponašati. Imamo jednog kojem svaki mjesec dva treba ponovo instalirat drivere jer odbija poslušnost.
Tvrde proizvođači orginala kako bi kupovinom skupih tinti nadoknadili gubitak prodajom jeftinih printera.
Po mom iskustvu, u firmi gdje radim ima svakakvih printera (matričnih, inkjet, all-in-one, laserskih .... raspon od EPSONA LX300 do Minolte Bizhub 163) mjesečno laserski printeri potroše u prosjeku dva-tri tonera, a neki i puno više) Dio materijala koji se printa naknadno je izložen visokoj vlazi i temperaturi. Niti jedan od tih printera nema orginal tintu ili toner ako postoji zamjenski. Do sada niti jedan nije bio uništen zbog neorginalnih punjenja. Uglavnom završe na otpadu zbog mehaničke istrošenosti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hm, ok hvala na savjetima..razmislit ću još i prosurfat gdje ima najpovoljnijih, neke akcije i to..
Bookmarks