Molim pomoć. Na mobitelu mi je hardverska tipkovnica QWERTZ a software mi je QWERTY tako da ked pritisnem ''Z'' napiše mi ''Y'' i obratno. Gledao sam po forumima ali nisam našao riješenje. Inače mobitel je kupljen u Hrvatskoj ima garanciju.
Molim pomoć. Na mobitelu mi je hardverska tipkovnica QWERTZ a software mi je QWERTY tako da ked pritisnem ''Z'' napiše mi ''Y'' i obratno. Gledao sam po forumima ali nisam našao riješenje. Inače mobitel je kupljen u Hrvatskoj ima garanciju.
...vjerojatno treba promjeniti jezik unosa teksta u postavkama, iz engl. u hr...gdje se nalazi - ne znam, prouči manual iliti upute koje si dobio s uređajem...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Pokušao sam i to i mijenjati jezike tipkovnice ali ništa.
Ovo je prakticki 100% sigurno softverski problem, pa ne mozes reci da je tipkovnica "neispravna".
Nazalost nemam i ne poznajem dovoljno ovaj uredjaj da bi mogao ista sa sigurnoscu reci, ali mora biti nesto oko regionalnih postavki.
Pricekaj da ti se jos netko javi.
Neispravna je sigurno jer je na drugim mobitelima QWERTY tipkovnica čak je i na njegovoj kutiji isto QWERTY a ne QWERTZ kakva je na mobitelu.
I ja ipak mislim da je do softverskog problema, ne moze tipkovnica da bude losa ako vec otkucava neko slovo.
Znaci samo da prilikom otkucaja daje losu instrukciju, sto je pak softverski bug.
Ali ako vec imas garanciju nemoj ti da se opterecujes sa time nego im lijepo odnesi u servis pa neka ga oni pogledaju.
Bok
factory reset ili repair preko pc companiona
Riješio, napravio novi upgrade, ponovno na 2.1 i sve u redu. Hvala na pomoći.
Bookmarks