Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2011
    Bodovi
    1.807
    Nivo
    9
    Bodovi: 1.807, Nivo: 9
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[Galaxy mini - GT-5570] Spajanje na wireless (TRIO.Carnet)

Pozdrav ekipa,

ovako, zanima me dali je moguče spojiti se na wireless ako imam Carnet doma, odnosno onaj njihov pass i user... ja sam složio na ruteru wireless i upišem WEP i na mobu mi piše da je spojen ali neče na internet odnosno neučitava stranice.

našao sam jednu temu ovdje na forumu ali ništa nije konkretno rečeno...samo da bi se kao moglo ak se podjeli konekcija ili tako nešto... pa me zanima dali se neko uspio tako spojit i na koji način?

Hvala

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko ja znam, ako imas wifi router (a cini se da imas), uopce nema veze kako se zapravo spajas na internet. Mozes se spajati preko ADSL, kabla, Carneta ili GSM modema, svejedno je. Ako ne radi spajanje na wifi, onda je vrlo vjerojatno greska u postavkama routera, a to je opet pod tvojom kontrolom. Isto tako, ako imas pravi wifi router, ne treba ti nikakvo "dijeljenje konekcije" i slicne vratolomije. Carnet user i pass nemaju nikakve veze sa tvojim kucnim wifi, dakle to ti ne treba da se spojis telefonom na wifi.

S druge strane, nisam nikad imao posla s tim carnet paketima, mozda oni imaju neku sasvim svoju filozofiju.

Meni ovo zvuci kao da ili DNS ili gateway nisu dobro postelani.

Datum registracije
    Aug 2011
    Bodovi
    1.807
    Nivo
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemam pojma....imam onaj siemens gigaset sx763 router i on se normalno spoji na wifi ali neće očitat stranice ni ništa šta ima veze s internetom...

zvao sam iskon i oni su rekli da se ja nemrem spojit preko wifia jer imam carnet pa... a to je preglupo jer šta njih briga kak se ja oču spajat na internet :S

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kao sto rekoh, izgleda kao da je stvar do tebe, tj. do routera. Ne znam kako i zasto, ali tako izgleda, a mozda sam i u krivu.
    Pregledaj postavke routera, a pogledaj i network postavke telefona nakon spajanja (ja to iz terminala ali siguran sam da postoji i neka aplikacija za to).

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvar je do iskona, tj. carneta - modem taj ne ide u route mode nego samo bridge,...drugim riječima, modem ti se spaja na iskon a ti onda u kompjuteru imaš dialup vezu s kojom se spajaš na carnet - znači, koliko kompjutera, toliko carnet šifri...glupi iskon i još gluplji carnet su to kao ograničili jer kao dovoljan je jedan kompjuter...
    Rješenje je da pokušaš aplikacijom wifi pppoe ili tako nešto - neka kineska aplikacija, ja sam pokušao ali nisam uspio...
    Dakle, u modem se nemože upisati pass i da modem radi konekciju - to je onemogućeno. Ali možeš kupiti još ruter koji onda spojiš na taj modem i ruter ti pravi onda pppoe konekciju, znači u njega unosiš carnet podatke i to sve a komp i mobitel spajaš onda na taj ruter i onda tek imaš normalni internet!!! Možeš možda još pokušati mobitel spojiti kablom na komp pa tako podijeliti konekciju, ili preko bluetootha ili preko wlana (ako si spojen žicom na komp, onda wlan karticu napraviš da odašilje signal - connectify, ako ti je podržana wlan kartica, laptop kartice obično jesu, i one externe usb...)

Najjednostavnije i najbolje riješenje ti je da se makneš od carneta. Dakle uzmi običnu uslugu i imati ćeš daleko kvalitetniji internet, ne puca veza, nije sporo...i možeš spajati mobitel na ruter/modem i imati internet ko svi normalni ljudi. Tih par kuna što daš više se isplati. Ja sam imao duo carnet i veza puca, sporo tu i tamo, non-stop zafrkava, a neću ni spominjati dialup na svakom računalu da drugom carnet šifrom, mobitel ne mogu ni spojiti...

Samo internet na iskon je oko 130 kn. Internet i telefon je 150. Ali barm funkcionira kak spada! Internet i tv 190kn. Ne vidim zašto još nekome treba fiksni telefon, tako da evo za 190 kn se ima pristojan net i tv.

Bježite ljudi od carneta, samo popije živaca! Bilo bi lijepo da funkcionira...ali koliko se sjećam još iz doba v90, k56 modema carnet je uvijek bio truo...koji je ono broj bio, 076 767676 - jel tako? Poslije 19 h 2-3kn sat, pa nakon sat vremena ponovno nazvati jer pukne, ali lutrija nazvat - gužva, svi bi na carnet...
    Zadnji uredio mlesic : 07-08-2011 u 00:31

6. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Aug 2011
    Bodovi
    1.807
    Nivo
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti puno...tako su mi nešto i rekli u službi za korisnike, samo krače..."nemožete jer imate carnet"

Ništa, budem vidio dal mi se više isplati još jedan router uzet ili se maknut s carneta...ugl. hvala puno, i ajde ak ti još nije problem da mi samo objasniš kak bi trebo spojit onda ta dva routera da bi proradilo???

EDIT: a jel bi se moglo kak spojit ako nije "računalo" spojeno na net...npr, ak je zgašeno ili tak nekaj???

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo kako bi ta slika izgledala. Imaš modem koji si dobio od iskona, njega spajaš s ruterom a onda na ruter spajaš koliko god želiš kompjutera, mobitela, žičano, bežično...sve ovisi kakav ruter kupiš (savjetujem neki s antonom vanjskom da ju možeš mijenjati, staviti jaču ako treba i sl.) U tome ruteru ćeš napraviti konekciju s dns podacima carneta, pppoe podacima šifra carnet, korisničko ime i sl. Znači, ruter pravi dialup vezu na modemu i komp nemora biti upaljen. Postavke možeš naći na forum.hr warezhr.org ili možda ovdje, imali su ljudi već s time problema...Ali sve da to upogoniš uspješno, moje iskustvo s carnetom je loše, jako loše...Tako da u konačnoj računici možda se više isplati prijeći samo na obični iskon, možda isključiti opciju telefona pa će biti jeftinije...ako su pare bitne. Ruter košta oko 300-tinjak kn tako da vidi na papiru koliko koja opcija košta u periodu od godinu-dvije...

Znam da ja više neću carnet ni pod razno. Platim 30 kn više ali bar znam da je internet bezprijekoran. Nema pucanja veze, neće mi nitko slati opomene zbog torenata, puno prometa i sl (zna i to carnet radit)... Iskon tv+internet = 150kn. To je pristojno i razumno!

Datum registracije
    Aug 2011
    Bodovi
    1.807
    Nivo
    9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok...hvala još jednom

već sam zvao iskon i mislim da ću preć na normalan net...neda mi se zezat s ovim routerima i ostalim a još je i upitno dal će radit...

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jedino ak imaš negdje neki ruter da stoji, od prijatelja ili nešto...pa da možeš vratit ak ne radi...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Samsung Galaxy mini S5570 GTalk
    By milo dete in forum Android aplikacije
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 30-06-2011, 15:50
  2. Samsung I5800 Galaxy 3 vs Galaxy mini
    By robit in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 12-05-2011, 17:00
  3. x10 mini pro vs samsung I5800 galaxy 3
    By almedin100 in forum Usporedbe Modela