moze pomoc oko izbora između ova dva moba...pliz....koji je bolji????
thnx
moze pomoc oko izbora između ova dva moba...pliz....koji je bolji????
thnx
ako ti ne treba qwerty (a ako ti i treba), uzmi samsung... x10 mini pro nije uopce s onako malim displayom praktična za radit, a za samsung imas i sluzbeni froyo..
"all in one"
Ja sam isto gledao možda bolje uzeti samsung nego x10 mini (bez pro, jer mi netreba qwerty, a i jeftiniji je) ali sam se predomislio kada sam vidio taj samsung uživo, u t-mobile mislim, doslovno je kockasta rezolucija, užasno ružno...i kamera mislim da je lošija...Uglavnom, moj savjet je uzmi u ruku oba i isprobaj par minuta, kako to izgleda, pa usporedi...Moja preporuka bi bio x10mini (pro, ne pro -kako god). A ekran uopće nije mali, mislim, mali je ali pali
Naravno, obavezno staviti Launcher pro ili tako nešto jer je stock home užasan, ograničen...Naravno widgetlocker nije na odmet i sl.
Jednostavno je taman ekran veličine, mali je mob, stane u dlan, u džep, lagan, kvalitetna slika, kvalitetan touch, nije toliko kockasto (je kad se zagledaš izbliza baš), kamera je odlična po danu, tj. kada ima puno svjetla, u zatvorenom je tak-tak jer ipak ima samo led blic. Ako ti je bitan ekran, veličina ekrana, kvaliteta displaya - onda treba gleda malo ipak skuplje mobitele, tipa galaxy s2 i sl. Ali jedno je sigurno, ne možeš imati i mali mobitel i veliki ekran! Ukratko bih opisao x10 mini kao sitan ali dinamitan! Mislio sam da će biti truo jer je jeftin i ono stvarno sitan i sl. ali je stvarno odličan. Najbolji mobitel dosad koji sam kupio za 1100kn. Što se tiče pro verzije, moje osobno mišljenje je da je stvarno sitan mob za još qwerty, potovo što onda znatno poskupljuje...skoro 2000kn. A tipkovnica na ekranu sasvim solidno obavlja posao... Što se tiše OSa na x10 mini je 2.1 i nemam nikakvih problema, ugalvnom sve aplikacije idu - neznam jesam naišao na nešto što nemože...Aplikacijom link2sd sam prebacio veće aplikacije na sd karticu...Znači, jako sam zadovoljan mobitelom za uloženi novac, od recimo mana bih naveo bateriju koja traje kratko (dan ako puno koristim, dva-tri ako samo razgovor i poruke), prosjek je oko 2 dana. Ali opet, nemože se imati mali i lagani mobitel a da baterija traje 2 tjedna. Bilo bi dobro da ima xenon blic, led je dobar kao svjetiljka i tako za blizu uslikati.
Uz x10 mini bih preporučio Bluetooth slušalicu VH410 koja je oko 200 kn (konikom, mercator) a dizajnom ide uz x10mini. Zvuk je odličan, iznenadio sam se da je tako kvalitetna slušalica, sugovornik ne primjeti razliku kad pričam na mob a kada na slušalicu...a meni je čak zvuč još jači i čišći nego na mobitelu...Za 199kn bih rekao da je to odlična slušalica, sonyericsson! Kvalitetom, cijenom, i dizajnom ide uz x10mini - neznam zašto ne stave u paket zajedno x10mini i tu slušalicu, jednostavno isti dizajn!!!
Evo, pa tko ima galaxy3 neka pobliže da koju informaciju o njegovim manama i prednostima.
ja sam imao G3, ali preporucam SE. Samsung ima masu mobitela, no jedino kaj valja su S i S2, ostalo je junk. Uzmi sony ericssona, s njima se ne moze pogrijesit
u tele 2 mogu dobit ih za 1 kn...ne mislim davat puno love za mob pa cu uzet jednog od tih dva..
mlesic, daj mi reci kako je surfanje na x10..posto je mali ekran jel se da sve ok vidjet??
meni je osobno lik u tele2 preporucio samsung..kaze da je puno bolji od x10...da on jedino ima atraktivan dizajn..
malo sam citao tu po forumu o x10 i nisam bas nasao puno zadovoljnih ljudi
kamera mi i nije toliko bitna..bitno mi je da ima kolko tolko kvalitetan display (tj, da se ok vidi) i da ima kvalitetan touch
Touch je odličan, odziv odličan - recimo naspram samsunga gt-s5230 koji je užasan (nisam ni znao dok nisam nakon x10 mini ponovo njega uzeo u ruke). Surfanje bi naravno bilo ugodnije na što većem ekranu, 10" je svakako poželjno,...ali za ovako mali mobitel je dobro surfanje, jednim palcem bez problema, brzo scroola, brzo ide zoom in/out... Koristim operu mini. Za češće vijesti koristim rss u operi mini, jednostavno mi je lakše tako, lijepo izlista vijesti bez reklama i gluposti okolo...
Kada sam uzeo u ruke iphone4 od prijatelja i malo švrljao po njemu, onda kada sam se vratio na svoj izgleda užasno malo, ali stvar je da se navikne i da je dovoljno. E sada, ponavljam naravno da je bolje što veći ekran...recimo da za velike mobilne surfere ipak će trebati veći ekran, skuplji mobitel, veći data paket itd. Za osnovne potrebe, tu i tamo vidjeti prognozu na meteo, pogledati vijesti, google, i tako neke osnovne stvari je ovaj ekran sasvim dovoljan. Meni se sve ok vidi, što se ne vidi dva put tapnem i on zumira - brzo sve ide tako da je zato ok.
Neznam zašto bi lik preporučio samsung? kakav je to atraktivni dizajn? Ja nisam našao ni jednu prednost u samsunga?
Što se tiče zadovoljnih ljudi s x10 mini, a čuj, i ja bih bio zadovoljniji sa galaxy s2...ali trenutno sam jako zadovoljan onim što sam dobio za 1100kn - a to je mali mobitel, jako mali mobitel koji može sve što i veliki!
Mana bi bila recimo gledati film na njemu iako se može bez problema, u putu i sl. znači nije baš za svaki dan - ali opet, filmovima treba uvijek što veći ekran (poželjno kino platno). Tko puno surfa, u smislu satima, njima ipak će biti taj ekran malen...za povremeno surfanje je ok - mislim, surfam njime kad nisam u stanu, kada sam na putu, kad hitno zatreba...Ali preferiram surfati na 22"
Kod ekrana je mana što se nakon nekog vremena počnu vidjeti one crtice, kao lome malo svjetlo, od korištenja se ogreca ili što već, u džepu - tako da obavezno savjetujem foliju za ekran (25kn) i onda nema nikakvih problema (samo oprez kod stavljanja, nije neobično uništiti jednu-dvije dok se ne nauči bez greške postaviti)
Professional screenguard je veličina taman, ali ipak 2 milimetra prevelika, jer zapne u džepu dok se vadi sl. jer je baš do ruba...tako da se može komotno 1-2 milimetra sa svake strane odrezati škarama prije stavljanja (ja sam odsjekao 3 mm sa svake strane) i nije mi se ni jednom više zadigla folija (kada se zadigne uđe prašina, zrak)
Skrenuo sam s teme, ali evo ipak se radi o ekranu x10 mini! Za pravi dojam treba uzeti u ruke i malo se poigrati - tako se stekne bolji dojam. E da, ekran ima jednu foru (možda samo moj) kada ciljam da stisnem tipku treba stisnuti malo iznad (milimetar-dva) nego se želi stisnuti, nije da je pogrešno kalibriran nego kao da se lomi svjetlo ili što već pa tko uzme mob prvi puta zna krivo stisnuti...neznam kako bih to opisao, možda je do toga što je manji ekran a palac velik pa se zapravo onda čini da treba malo iznad stisnuti...
Zadnji uredio mlesic : 07-08-2011 u 16:48
Multitouch na Galaxy 3, naspram X10 Mini koji nema...
Donekle veca rezolucija kod Samsunga (240x400 > 240x320)
Bolji odaziv ekrana na Galaxy 3 nego na X10 Mini
Galaxy 3 - 512mb ROM, X10 mini 256mb ROM
Galaxy ima jaci procesor koji je moguce clockati na 1500mhz (osobno je meni toliki takt)
Galaxy je opcenito brzi i fluidniji mobitel od Xperie X10 Mini... Oba dva mobitela koristena, Xperia na 2.1 Eclair (mjesec dana) a Galaxy 3 na 2.2 Froyo (koristen od 1mj. pa do sada)...
E sad ti biraj, nekima je Galaxy grozan, dok je meni super, naspram X10 mini.
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
Multitouch - lijepo, ali nije nužno
Veća rezolucija - u stvarnosti meni je slika na njemu ružna, kockasta, blijeda
Odaziv ekrana - na x10 mini sam testirao da pokušam stisnuti nešto a da ne stisnem, znači mobitel je zabiljžio da sam stisnuo ali moj prst nije osjetio - znači, skoro da se perom može koristiti (guščim perom)
Ne vidim da mi nešto fali rama...android oslobodi kad mu treba...mislim lijepo je, ali nije nužno 512mb
1500mhz - lijepo ali nije nužno. Meni sve radi sa 600mhz
Meni se x10mini čini baš fluidan i brz, zapravo sam jako zadovoljan - jako rijetko vidim neki lag, uglavnom kada ga upalim pa se sve aplikacije pale...a nakon toga sve otvara odmah
Evo, kada pogledam cijelokupni dojam ja sam se odlučio za x10mini, stvar je ukusa...nekih velikih, dramatičnih razlika baš i nema - sve je to "jeftina" klasa mobitela...za veće razlike treba dati i više novca! Ako netko nužno mora imati neku aplikaciju koja zahtjeva OS 2.2 ili 1500mhz, ili minimalno 512 mb rama - onda svakako galaxy3. Meni, prosječnom korisniku x10 mini je odličan, sviđa mi se dizajn jako, sviđa mi se što je sitan, volim mali mobitel. Razglas je odličan - često pričam na speakerphone...Evo, meni ni na kompjuteru ne treba 1500mhz...
Koliko traje baterija na galaxy3? x10mini je poprilično loš što se tiče trajanja baterije 1-3 dana!
Govorim za rOm, a ne RAM... Tj. prostor za instaliranje aplikacija...
A i to sto si rekao, svako ima drugacije kriterije, ja sam samo naveo pozitivne stvari G3...
EDIT: Za bateriju... pa dok sam ga ja koristio, pola dana 3G stalno upaljen, wifi preko veceri, cijeli dan GPS, maksimalno 1 i po dan... svjetlina uvijek na najjace...znaci, prosjecno trajanje baterije, nit mirisi nit smrdi...![]()
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
aha, ROM, to jeste malo na x10mini ali može se snaći...link2sd i sl. Uglavnom držim aplikacije neinstalirane sve na sd kartici pa ako zatreba uvijek lako instaliram...Bilo bi lijepo više prostora, ali app2sd ili link2sd riješava taj problem.
G3 ima oko 120MB free za aplikacije, ne znbam odakle se pojavilo ovih 512 MB. I OC na G3 znaci kuhanje baterije i face dok razgovaras. a i dalje steka. mob jednostavno ne valja
Na x10 mini kada se stavi soft i maknu glupe stvari kao pegle i tako par stvari koje su trial, ostane 150mb za aplikacije.
Vecer
Sto se tice kamere, koji ima bolju sliku po danu?
Po noci su oba vjerojatno za baciti.
Jer ipak mini ima 5MP a Samsung i5800 ima 3,6MP
A onda valjda mini ima bolje slike - odi na gsm arena ili tako nešto pa potraži slike s jednog i s drugog, google isto zna pomoć...pa usporedi!
Bookmarks