Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kvalitetan kompakt do 3000 kn

imam svoga k-x vec neko vrijeme..da bi shvatila da i nije bas za moje potrebe..tj,zbog raznih,novonastalih obaveza ne iskoristavam ga u potpunosti,sto je steta za tako dobar fotic
    naime, meni fotic koristi za razne izlete,izlaske,pejsaze i portrete.. k-x i slicni njemu su "preveliki i preteski" za cjelodnevno nosanje pa sam dosla do zakljucka da ga prodam i kupim kompakta u istom ili donekle slicnom rangu..kojega cu moci strpat u dzep,koristiti i na plazi,u nekom klubu itd...
    sad mene zanima koji bi to bio mini fotic da mi moze zamjenit ovaj odlican stroj! (znam da je to nemoguce,samo da je priblizno isti) ))

pomoc u izboru bi vrlo rado prihvatila
    hvala
    lijep pozdrav

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ponajprije da kazemo da je K-x tijelo jedno od najkompaktnijih DSLR tijela trenutno dostupno na trzistu. Upravo radi toga se vecina pocetnika i odlucuje na njega (pored naravno izvrsnih rezultata i recenzija koje je polucio ovaj Pentax - ov model). Ako je i navedeno tijelo preveliko i ne prenosivo po mome misljenju nema previse smisla zamjenu traziti u ultra zoom ili prosumer klasi jer se u tim klasama zna naci i vecih i tezih foto aparata od samoga K-x tijela sa "prosjecnim" objektivom.

Jedino gdje se isplati traziti zamjenu jest u modelima koji balansiraju izmedju ultra kompakata i ultra zoom modela.

Ono bitno za spomenuti jest da nema niti najmanje sanse da bilo koji aparat iz toga segmenta moze zamijeniti ili se pribliziti kvaliteti koju korisniku nudi model poput K-x. Ovo napominjem iz razloga da ne bi doslo do razocarenja novom investicijom. Stoga se pomirite da ako trazite manji i laksi aparat i vasi zahtjevi moraju ici prema "dolje" kao i masa i dimanzije aparata. Tu ponajprije ciljam na odzivnost i brzinu aparata u svim segmantima, kvalitetnu konacnoga rezultata i naravno mogucnost manuelnih zahvata na parametrima fotografije. Ne mogu naglasiti koliko je bitno da pristupite ovome odabiru liseni prevelikih ocekivanja i komparacije modela na koji se odlucite sa DSLR modelom koji ste imali...jer u slucaju da to budete cinili razocarenje sigurno nece izostati.

Sto se modela koje bi vam sugerirao tice svakako pogledajte sljedece:

1. Canon Powershot G12
    2. Panasonic DMC TZ 10 (ili 18 ili 20 u slucaju da idete na najrecentnije modele)
    3. Sony DSC HX5 (ili HX9)

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.605, Nivo: 11
    Bodovi: 2.605, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 30,1%
    Ukupna aktivnost: 30,1%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ILI Canon S95

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ovo napominjem iz razloga da ne bi doslo do razocarenja novom investicijom. Stoga se pomirite da ako trazite manji i laksi aparat i vasi zahtjevi moraju ici prema "dolje" kao i masa i dimanzije aparata.
    Ne mogu naglasiti koliko je bitno da pristupite ovome odabiru liseni prevelikih ocekivanja i komparacije modela na koji se odlucite sa DSLR modelom koji ste imali...jer u slucaju da to budete cinili razocarenje sigurno nece izostati.
    [/B]

tocno to sam razmisljala ovih dana dok sam cekala odgovor.. i odlucila da nedam svog kx-a ni pod koju cijenu
    hvala vam

a kompakt cu kupiti ionako,samo moram skupiti nesto love jer sam se odlucila za kupovinu Sigme 50mm f/2.8 EX DG Macro

sta mislite o tom objektivu..ili mi dajte neki link gdje mogu procitat misljenja korisnika,ja se bas ne snalazim ovdije

p.s. i ako moze pomoc za zoom objektiv do 2500kn

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao AmyLee84 Pregledaj post
    tocno to sam razmisljala ovih dana dok sam cekala odgovor.. i odlucila da nedam svog kx-a ni pod koju cijenu
    hvala vam

a kompakt cu kupiti ionako,samo moram skupiti nesto love jer sam se odlucila za kupovinu Sigme 50mm f/2.8 EX DG Macro

sta mislite o tom objektivu..ili mi dajte neki link gdje mogu procitat misljenja korisnika,ja se bas ne snalazim ovdije

p.s. i ako moze pomoc za zoom objektiv do 2500kn
    Radi se o odlicnom komadu optike. Imao sam ga doma kakvih par tjedana i mogu posvjedociti da su sve pozitivne recenzije i vise nego opravdane.

I sam sam mislio uloziti u njega, ali odlucio sam prije ipak prikupiti 35 mm prime f1,8 s obzirom na moje foto navade ovaj ce objektiv biti puno cesce upotrebljavan.

Kvalitetne recenzije:

http://www.sigmaphoto.com/shop/50mm-...dg-macro-sigma
    http://www.ephotozine.com/article/si...ns-review-4236
    http://www.photozone.de/canon-eos/29...report--review
    http://www.photodo.com/topic_53.html
    http://www.sigma-imaging-uk.com/lenses/macro/50mm.htm
    http://www.pbase.com/cameras/sigma/50_28_ex_dg_macro

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja bi ovaj popis koji je stavio Bimbi nadopunio jos i sa novim Canon SX220/230HS (razlika je samo u GPS-u)...koliko sam vidio radi se o odlicnom aparatu sa 14X optickim zoomom, mogucnoscu snimanja full HD 1080 videa, novim osjetljivijim (i zanimljivo 2MP manje senzorom u odnosu na predhodnika) senzorom, a aparat nudi i dosta manuelnih kontrola poput Canona S95...mislim da ce ovo biti best/buy kamera u ovoj godini u svojoj klasi.

http://www.photographyblog.com/revie...220_hs_review/

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Prosječan kompakt do 1300 kuna
    By georgy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 24-07-2011, 21:32
  2. Kvalitetan kompakt do 4000kn ?
    By NokiaE52 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 22-03-2011, 13:52
  3. jeftiniDSLR ili skuplji kompakt?
    By dodomagio in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Posljednji post: 03-06-2010, 18:13
  4. Kompakt sa širokokutnom lećom
    By Hrc in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 27-09-2007, 22:56
  5. C55 usb kabel neoriginal dal je kompakt s s65?
    By vkosalec in forum Siemensi X6x i X7x
    Posljednji post: 23-09-2005, 21:50

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove