a-gps ti je uključen?
Posjedujem navedenu nokiu, ali onu za američko tržište što je rađena, a kolega mi ima onu za evropsko, i kad uključimo navigaciju da traži satelite, kod njega brzo nađe, dok kod mene to traje i po 10 min. i kad nađe ako je malo mrdnem ona ih zgubi. Ima li kakvo riješenje za ovo?
a-gps ti je uključen?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Pa da, mislim Garmin navigacija.
tools, settings, general, positioning, assisted gps (ili tako nešto)
nema veze sa garminom niti bilo kojim drugim navigacijskim programom
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
U GPS information mi piše Assisted GPS.
Pa stavi kvačicu na njega!
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
E ovako, kod mene je Hrvatski prevod na Garminu i piše mi Alati-postavke-sustav i gdje onda trebam da idem i šta da radim?
http://www.o2.co.uk/deviceinfo/devic...an958gbeng.pdf
str 86 i 146, đizs.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Jbg, kad bi još znao Engleski koristio sam Google translate, ali mi ništa nije jasno :-), tools, settings, general, positioning, assisted gps a što se ovog tiče kod mene stoji već kvačica na assisted gps i na integrated gps. Ne kontam šta bi još moglo biti u pitanju, kada sam u kući nema šanse da nađe satelite, takođe kada sam i u autu isto tako, dakle samo na otvorenom ih nađe.
Bitno da su ti one dvije stavke uključene, a kažeš da jesu. Sad si provjeri i koji ti je server i pristupna točka (access point) u tools, settings, general, positioning.
Server: supl.nokia.com
Pristupna točka: profil za net (ne MMS ili wireless)
Iz kuće će ti svejedno slabo loviti, ali iz auta bi trebao raditi. Čak i sa prozora bi trebao ako imaš lijep pogled na nebo.
Malo sam još čitao sinoć ono što si mi stavio da skinem, da li je moguće da kad je otvoren slajd da traži brže? Probao sam i sa određenih pozicija iz kuće i nađe brzo, za oko minut-dva i signal je dobar, hvali samo jedna crta, a još kiša pada i ružno je vrijeme.
Prosto ne mogu da vjerujem da je samo bilo do toga da sam trebao slajd gurnuti prema gore, testirao u autu, nađe za 10 sekundi satelite. Uh kako sam bio glup.
Zadnji uredio HCSC : 26-09-2010 u 10:19 Razlog: spojeni postovi
Mislim da je netko vec spominjao da slide mora biti otvoren ako zelis normalno koristiti gps. Meni je to na prvu zvucalo nevjerojatno, al eto ti si to jos jednom potvrdio. Meni i dalje s fizicke strane nije jasno sto se to mijenja kad se slide otvori...
Tamo piše kao kad je slajd zatvoren da smeta anteni, a kad je otvoren bolje se povezuje, strana 87 na onom linku što si postavio. Ja sam prije ovog telefona imao n78 i on je mogao dosta brzo naći satelite, a ovaj nikako, bilo mi je došlo da ga mijenjam ali sada kad otvorim slajd nađe odma i po kući može, samo malo sporije. Za nepovjerovati do čega je bilo.
Postoje na netu određeni tutoriali kako hardverski pojačati antenu na N95. Glavni problem je lokacija antene koja je ugrađena na takav način da se mob mora okrenuti pod određenim kutem da bi efikasno pronašao satelite. Imao sam N95 i N95 8gb i isti problem javljao se kod oba mobitela.
Bom Chicka WahWah
Kuzim da joj nesto smeta, ali ako uspije naci signal iz sobe ili auta, zar joj taj komad plastike pretstavlja toliki problem? To mi nije jasnoali ok, to je samo neko moje razmisljanje..
Jbg ima slajd koji je metalni i on prekriva tipkovnice, vjerovatno tu ima nešto.
Ako još netko ima sličnih problema možda mu ovo pomogne. Ja takođe imam N95 8GB i kod mene je problem bio to što mu je trebalo i do 10ak min da se se spoji sa satelitom. Ponukan tim tražio sam neku alternativnu navigaciju i natrapao na SYGIC MOBILE. Bio sam jako razočaran kad sam uvidio da su mape za Bosnu očajne ali sam se jako obradovao kad sam uključio Garmin! Nekako je Sygic pomogao Garminu da se brže spoji sa satelitom, čak i iz kuće u nekim situacijama. Vrijeme spajanja je bilo 30 sec max. Eto, meni je pomoglo. Ne koristim Sygic već mi samo stoji kao asistencija za Garmin. Pozdrav svima....
moras imat "otvorenu" tipkovnicu te moras biti vani da bi uhvatio signal... ako se vozis u autu, puno ce mu duze trebat da uhvati signal, kad uhvati to je onda druga prica... jbg n95 je među prvim kmercijalnim mobitelima sa gps chipom tako da nije bas bogzna sta naspram danasnjih, ali sasvim dobro obavlja svoj posao...
garmin sa adria route 3.0 ima dosta dobre mape za cro i bih... bar su mene sluzile vise nego dobro![]()
"all in one"
Meni nikako neće uhvatiti satelite..uspio je samo jednu crticu ali jače nikako....danas sam ponovno sve ispočetka instalirao po tutorialu za garmin navigaciju...u nadi da će proradit ti sateliti al ništa..![]()
Bookmarks