Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hrvatski jezik za WM6.5, posebno HTC HD2

Hrvatski jezik na windows mobile 6.5!
    Opće je mišljenje da nema hrvatskog jezika za windows mobile uređaje, a to je tek djelomično točno,
    Postoji i napravio ga je Samsung za Samsung sgh-i900, popularnu Omniu. Mislim da se rom zvao i900SHKK2 ili tako nekako. Međutim, Omnia je radila na windows mobile 6.1 OS-u, a njegovi MUI (datoteke s prijevodima) nisu baš previše kompatibilni sa windows mobile 6.5.
    Zato sam prepravio i napravio nove MUI datoteke koje odgovaraju za WM6.5, prvenstveno build 21913, koji je zadnji službeni ROM za HTC HD2 (iz 3.14.479.2 ROM-a), Prevedeni su svi sistemske mui kao i mui programa iz ovoga službenog htc-ovog roma, uključujuči i famoznu manilu (HTC Sense), poruke obavijesti, a prijevodi za Predloške Office Mobile-a i Operu odgovaraju sa omnije. Sumnjam da ovi prijevodi odgovaraju za wm 6.5.3 i 6.5.5 (ali tko voli probat ...)
    sve .041a.mui (041a je kod hrrvatskog jezika) datoteke su potpisane sa sdkcerts2015, koji se nalazi u paketu za instalaciju (instalacijska scripta će ga sama instalirati).
    Napravio sam i jednostavnu instalacijsku skriptu, inspiriranu projektom sa XDA (XDA_UC), koja koristi MortScript i neke druge alate dobrih programera sa XDA (Sve je u paketu - ne treba instalirati posebno).
    Mapu istalacijskog paketa treba otpakirati u root Memorijske kartice, Ovo je vrlo bitno jer inače skripta neće raditi. Dakle, na mem. kartici morate nakon otpakiranja zip paketa imati jednu mapu HRMUI, a u njoj podmape MUI,Backup,engine, i skripte za instalaciju/deinstalaciju.

Iako će skripta za instalciju Insatll_HRMUI pokušati sama ugasiti HTC Sense, pametno je ručno potpuno isključiti Sense u Settings - All Settings - Today - Items.

Nakon prkretanja instalacijska skripta će prvo napraviti backup svih originalnih datoteka koje će biti prepisane tijekom instalacije, a zatim će kopirati one prevedene na hrvatski tamo gdje treba.

Stavke u start meniju su prevedene posredno, putem registrija (StartInfo.reg u mapi MUI) i radit će samo sa originalnim rasporedom programa u startnom meniju.

Insalacijska scripta se zove, naravno Install_HRMUI i nalazi se u HRMUI mapi paketa.

Ako skripta ne uspije, možete sve napraviti i ručno: instalirajte sdkcerts iz mape MUI, kopirajte sve _manila,*.041a.mui i *.041a.html datoteke iz mape MUI u mapu \Windows na uređaju, Operine datoteke (english.lng, start.html,index.html i troubleshoot.html kopirajte u Operin folder \Windows\Opera9\profile (english.lng u \locale a ostale u \help\en podmape). Templates (*.dot,*.dotx ...) iz mape MUI kopirajte u \My Documents\Templates mapu.
    Za sve ovo ručno kopiranje trebat će vam neki file explorer koji može prepisati sistemske datoteke (ala Resco, Total commander itd.). Na kreju ručne instalacije potrebno je promijeniti registry i to HKCU - MUI - CurLang u 1050 (u decimalnom formatu) ili 0x41a (u hex formatu).

Ponovno pokrenite uređaj i imat ćete HTC HD2 na hrvatskom.

Sve sam ovo učinio u dobroj namjeri i neću biti odgovoran ako štogod smrdate na svojim uređajima (u najgorem slučaju će hard reset sve riješiti).

Instalacijski (HRMUI.zip) paket sam postao tu:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=937820

EDIT: Dodao sam i verziju za windows mobile 6.5.3. Bazirana je na buildu 29009, a prema najavama je to najizgledniji "nasljednik", odnosno nastavak razvoja windows mobila.
    Zadnji uredio rtomakov : 12-03-2011 u 00:39

2. 'Hvala' kažu:

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    7.019
    Nivo
    19
    Bodovi: 7.019, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hrvatski jezik za wm6.5

Zdravo, greškom instalirao na htc touch hd i normalno da mi dobro ne radi jer je za htc hd2. Volio bi ga deinstalirat ali neznam kako jer mi većina stvari ne radi,zato bi molio za pomoć koga ko to zna.
    Hvala

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Trebao bi imati u Remove Program mogućnost deinstalacije.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    7.019
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hrvatski jezik za wm6.5

Nažalost te opcije u remowe nema (uopšte mi ne pokaže kamo je ga dao)

Forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne, nema deinstalacije iz sistemskog menija.
    Najjednostavniji način je to učiniti sa resco explorerom ili nekim sličnim.
    Prvo, sa registry editorom vrati eng. ili koji je već bio defaultni jezik: reg. ključ
    HKCU - MUI - CurrLang koji je nakon instalacije promijenjen u 1050 (dec) ili 0x041a (hex), treba promijeniti u 1033 (decimalni) ili 0x0409 (hex) - kod je za engleski jezik.
    Nakon restarta uređaja, sa explorerom (resco, total comm) u traženje upiši ".041a", to će
    pronaći sve hrvatske datoteke - izbriši ih.
    To je to.
    U opisu sam napomenuo da je prijevod za HD2 (ne za ostale htc uređaje).

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Interesantno. Kad sam to pokušao ubaciti u MDA compact (zna sam da neće raditi, ali zanimalo me što će se dogoditi) imao sam opciju deinstalacije iz Remove program.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Dialer one, za istu osobu prikazuje svaki broj posebno
    By reno666 in forum Android aplikacije
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 11-12-2010, 21:14
  2. [N73] posebno izdanje
    By Moby in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 24
    Posljednji post: 05-10-2007, 23:49
  3. štelanje svakok zvucnika posebno?! program?!
    By microhard in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 15-01-2007, 23:19
  4. t9 hrvatski
    By dcacko in forum Siemensi X6x i X7x
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-12-2006, 21:01
  5. Hrvatski za v3x
    By Necromonger in forum Motorola
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 28-07-2006, 07:49

Bookmarks