probaj deinstarirati volan(softver) i onda ga ponovno instalirati, tako ja "popravljam" svog
Pod prvo.. post sam stavio ovdje jer ima veze sa igrama... Imam volan, pacitech rw-018 (pc-018) (gameport) i NE MOGU ga ukalibrirati kako spada.. bez obzira sto je u control panelu centriran i uz manja trzanja NE mogu voziti nfs mw.. vec izgleda kao da dajem gas ali istovremeno drzim kocnicu. Ima li tu pomoći? Hvala!
probaj deinstarirati volan(softver) i onda ga ponovno instalirati, tako ja "popravljam" svog
- Red-Gsm.net -
ma ja nisam dobio nikakav softver uz njega.. instaliram ga kroz ono u control panelu. (game devices ili tak nest..) zanosi me u stranu u nfsu da je nemoguce vozit al sam uspjesno zbrisao muriji 2 puta nekim cudom..
odi u control panel i pod game controllers idi remove, odštekaj volan i restartirej komp, i kad uđeš u windows reće ti da je našlo novi uređaj i onda ga instaliraj
- Red-Gsm.net -
ma ne pomaze.. probao sam.. tako je bilo i u win2k i 98 a tako ce i ostati...
Buraz je imal prije stari volan koji bez problema kalibriral i u igri radil, a sad je kupil neki drugi i uopce ne neda kalibrirati. Cijeli sam se dan mucil, pa sam onda otisel u igricu i namjestil kontrole i sad radi. Samo dok sam bil u kontrolama non stop mi se slajder iso prema dolje, pa kad sam slagal kontrole drzal sam kocnicu do pola i u to vrijeme slagal komande i sad cijelo vrijeme radi. Jedino mi je problem kaj neznam sloziti (nemrem najti funkciju) da volan vibrira(ima tu mogucnost)
Probaj naći opciju "combine axis" ili "combined pedals" ili nešto takvo, to ti znači da su ti pedale na istoj osi pa bi to moglo riješiti ovaj problem da stišćeš gas i kočnicu u isto vrijeme... neš takvo![]()
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
Samo otiđi u igricu i kontrole pa gamepad i tam si nastimaj kontrole. Npr. za ljevo skretanje otiđi na left pritisni enter i sa volanom skreni ljevo, tako za sve i 90% da bude radilo![]()
E imam slican problem...instalirao sam si windowse 7 i ne mogu pronaci u control panelu kalibraciju...ne znam dal ce mi ti windowsi podrzati taj volan???takodjer nisam imao ulaz jer sam imao integriranu zvucnu pa sam kupio zvucnu karticu sa game portomm i instalirao....samo jos trebam kalibrirati ali ne znam gdje se nalazi..... UNAPRIJED HVALA....
Zar za kalibraciju nije potreban pripadajući software koji ide s volanom? Ne vjerujem da Windowsi imaju svoj dio softwarea za to... Možda se i varam....![]()
Svaki bolji gamepad il vilan il stavec dobije i mali cd (il veliki nebitno...). Njega metnes i instaliras drivere i te stvari sta vec treba.
Mislim, znam kad sam ja kupovao (tj brat) volan i gamepad, dobil je i mali CD. i frendovi isto.
Ak ne potrazi na netu na stranici proizvođaća, trebalo bi bit.![]()
One day, sky went blue...
Pošto gameport uređaji više nisu "u modi", windows 7 nema podršku za njih. Također, gameport volani i palice u suštini ne trebaju dodatne drivere (u tom volanu nema preveč elektronike, samo gumbi i potenciometri kroz koje gameport šalje i prima promjene napona).
Imaš 3 opcije:
1. najlakše -> baci to u smeće i kupi usb volan
2. kupi gameport-usb konverter, nema ih baš na raspolaganju kod nas
3. Probaj staviti Gameport support pack s kojim buš mogel dodati novi uređaj sa potenciometrima i gumbima po izboru, ko na starim windowsima. poigraj se s tim.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Hvala vam svima...znam to sam i ja razmisljao al nisam sad u mogucnosti kupovati novi volan, a znam da mi je ovaj na starim windowsima radio bez greske... probat cu instalirati taj Gameport support pack za windovse 7 ako nadjem.... HVALA VAM JOS JEDNOM...![]()
pa gore ti je na linku (upute, na dnu je download)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Bookmarks