Eo ovo ti jos treba
http://rapidshare.com/files/91022229...Share.rar.html
jos samo ubacis main od moba koji imas i napravis patch i ubacis u mob!
Pozdrav svima, citao sam nesto u vezi patcheva ali nisam nasao patch za sim lock remove...
Dakle K530i kupljen u T-mobile, potrebno maknuti sim lock...
Nesto u kucnoj radinosti...
Imam Se2Tool Lite 1.11 verziju + usb kabel...
Ako je jos nesto potrebno skinuti molio bih onoga tko zna da mi samo napise...
HVALA!
Eo ovo ti jos treba
http://rapidshare.com/files/91022229...Share.rar.html
jos samo ubacis main od moba koji imas i napravis patch i ubacis u mob!
Skinuo i to... Samo problem je sto bas i nisam neki iskusnjak u unlocku i dekodiranju (bijah prije 2 god radio na k750) ali vec dugo imam nokiu pa sam zaboravio...
Ovo je od cure mobitel i sada me zanima kako sa se2tools izvuci firmware... kako bih mogao napraviti patch i ponovno ucitati firmware... jer tako se unlocka, koliko sam skuzio...
Hvala!
Krivo. Ne trebas izvuci firmware iz mobitela (jer ni ne mozes bez servisne opreme), nego ga skines sa neta. Pogledaj po drugim temama, mislim da ima negdje link za download firmwarea za K530 za nasu regiju.
A ako si malo smioniji, mozes umjesto K530 softa staviti onaj od W660.![]()
dakle, moram naci negdje firmware i skinuti ga, provuci kroz patch generator i onda uploadati... ?
Hvala!
Ma necu nista modati jer je to kao sto sam napisao od cure mob i neda mi se prckati, samo da moze staviti teletovu karticu...
Sve to super, samo Se2Tool Lite 1.10 verzija mi nece ucitati mobitel...
mobitel je K530i , na se2tool stavim k530 i identify i onda drzim c i stavim usb kabel ali nista... nakon sto pustim c mobitel se ucita u windowsima ali u programu nista...
Ne znam... reinstalirao sam flash driver iz se2tools direktorija...
Uglavnom sada cita gdfs i to jako dugo radi, ne znam je li to greska ili sto...
Uglavnom, hvala svima na brzoj i strucnoj pomoci!!!
hehh.. koji sam tukac, za svaku stavku treba drzati c i ustekati usb kabel, mislio sam da se to samo na pocetku radi...
EDIT:
Uglavnom, prodje flash, prodje patch (napravi nova 2 bloka) i sve je kao uredno no i dalje mi ostaje Network: Locked!!!
Uglavnom uvijek pise locked ali prima sve kartice!
HVALA SVIMA!!!
Zadnji uredio jfrusti : 12-02-2008 u 03:09
ja mislim da k530 i w660 nisu bas isti,mislim hardverski.
k530 podržava hscsd a za w660 nisam siguran.
mislim kupiti k530 u tele2 ponudi ali nisam siguran
kako radi@w660
mob radi besprijekorno probano i sve stima ( i jos jedna stvar za unlock koristite setool2lite v1.11)
For the hoven lands...
Može li molim vas brza pomoć?
Evo,imam K530 zaključan na t-mobile pa bih ga želio otključat...
Napunio sam mob do kraja,skinuo sam MAIN i FS, skinuo sam i SETool2Lite v 1.11,napravio sam patch za unlock... Ali,može li mi netko objasniti korak po korak šta trebam dalje? Nisam ovo nikad radio tako da je svaka pomoć dobrodošla
EDIT: može li mi netko samo objasnit gdje se što stavlja,gdje ide MAIN,gdje FS,gdje patch... Bio bih vam stvarno zahvalan![]()
Zadnji uredio Sniper : 23-02-2008 u 23:28
Jel mi možeš reći koji je cid ako je cid52 i db 2020 evo ti upute:
NAPOMENA DA OVO RADITE NA SVOJU ODGOVORNOST
prije svega napraviti backup gdfs-a a to možete napraviti s setoolom ili xs 3.1 darwin
instalirati setoollite1.10 pa setoollite.1.11exe update
obavezno instalirati usb flash driver kojeg imate u setoollite-u/drivers/usb flash driver
ovo morate napraviti samo prvi put,
1.kliknite "IDENTIFY"da vidite firmware u mobu
1a.odvucite MAIN.mbn firmware-a kojeg imate u mobu u mapu qamaker/qamaker.exe,ne palite exe nego main odvucite na qamaker.exe i program napravi vkp file(provjerite u packu možda već imate priložen)
2.start setoollite,izaberite svoj mob
2a.kliknite MISC FILE i tu stavite napravljeni vkp file
3.kvačica u bypass db2020
4.dodati MAIN.mbn moba kojeg flešate
5 kliknite FLASH
6.ova radnja ide u tri parta,poslije 3 fleša MAIN,kad vas pita u vezi patch kliknete" no to aply"
7.pratite upute od setoola,vadite kabel kad vam setool kaže,
ne prije,gotovo je kad vidite "ELAPSED x SECONDS"(od 600-2000 sekundi može trajati,biti strpljiv)
sad upalite mob(ako idete ubacivati unlock patch ugasiti ga i nastaviti)
sad idemo ubaciti koji patch
1.start setoollite,izaberete mob,kvačicu u use"quick acess"patch
2.kliknite MISC files i izaberete patch koji želite ubaciti
3.kliknuti write script
4.pratite upute od setoola
5."ELAPSED x SECONDS"-gotovo
Sretno ja sam s tim uputama uspio !
@Sniper,
Ovo gore je samo prijevod uputa iz druge teme, koju si mogao i sam pronaci.
Inace MAIN i FS stavljas pod Files, custpack kao ZIP ide u MISC files.
Medjutim za unlockanje ne mozes tako sve odjednom, evo ukratko postupak:Naravno pod telefon odaberes K530. To bi trebalo biti to.
- qamakerom generiras qa-patch, u Files ide MAIN, u MISC files ide taj qa-patch (VKP), zakvacis Bypass DB2020 security, otkvacis Use qa patch, stisnes Flash
- u Files ide FS, u MISC files ide custpack, sve kvacice su otkvacene, stisnes Flash
- u MISC ide unlock patch (VKP), Bypass DB2020 otkvaceno, Use qa patch zakvaceno, stisnes Write SCRIPT
Može pomoć...
Odakle da skinem program setool2lite v1.11 , original frimware za K530i te unlock patch ?
Unaprijed hvala !
10:16:38| Baseband ID: 9900
10:16:38| Protocol Version: 3.1
10:16:38| Phone name detected!
10:16:38|
10:16:38| Profiling SEMC phone...
10:16:38| Platform: DB2020
10:16:38| OTP CID: 51
10:16:38| EROM CID: 53
10:16:38| EROM Color: Red
10:16:38| IMEI: 35901901xxxxxx
10:16:38| Phone ID: K530
10:16:38| Region: T_MOB_INT_B
10:16:38| CDA: CDA102823/49 R6A
10:16:38| Firmware Version: R8BB001
10:16:38| EROM: R3A022
Ne znam sto ce ti SETool2Lite za CID53, ali svi potrebni linkovi su u superthreadu, pa pogledaj tamo, tome i sluzi.Code:EROM CID: 53
Isto vrijedi i za firmware (u temi za zahtjeve), a patch generiras sam.
I daj pogledaj malo novije teme umjesto dizanja ovih prastarih.
Hvala na brzom odgovuru, reci mi još molim te koji program da koristim onda ?
Hvala !!!
ljudu uspija san unlockati K530i koji je bio na T-com-a mreži... e sad mi je ostalo još ubacit hrvatski jezik, pokuša san ali ali mi nije išlo. sve san radija preko FAR-a i JDFLASHER-a. CID53 je. Stavija san ovaj firmware: K530_R8BF003_MAIN_GENERIC_NC_RED53
Molio bi ako neko zna kako ubaciti hr jezik neka pomogne...
THANX.....
Svaka tebi čast prika, ali da su mi svi tako pomagali nikad nebi unlockao mob..
Znam da je tebi lako reći ima već tema i to je to, ali nije to to ipak jer ima dosta opcija i vrlo kompleksno je unlockati mob, uvjerio sam se u to jučer, zato rečenica ima tema pa je nađi nije neka pomoć... Ipak jedna osoba je bila malo susretljivija i uz samo malo volje od te osobe bez po muke sam sve skužio i riješio stvar..
sto je FS i sto je custpack i kako doci do toga?
Bookmarks