Jel možeš ući u fastboot (iz hboota) i spojiti mob na pc preko adba, a da ga ovaj prepozna? preko fastboota bi mogao flešati recovery.img, ali nisam 100% siguran treba li ti za to s-off (neka netko potvrdi/demantira). Trebam proguglati malo...
Pozdrav forumašima!
Novi sam član ovdje, i odmah ružno započinjem predstavljanje sa problemom
Nadam se da ćete imati razumijevanja
ukratko:
Imam htc desire, koji je imao foyo i bio rootan unrevoked metodom. Sve je šljakalo baš kako treba. Danas mi je mobitel ponudio automatski update softvera, i ja sam to privatio. Skinuo je instalaciju na sd karticu, međutim nije uspio instalirati update, jer je mobitel rootan (pretpostavljam).
Tada sam napravio glupost, a to je preimenovao arhivu koju je update skinuo u update.zip, i kada se mobitel resetirao da proba ponovno instalirati update, Clockwork mod me pitao dali pristajem na update, kliknuo sam da, i nakon par minuta, se mobitel počeo neprekidno resetirati.
Nadalje, u hbootu ne mogu ući u recovery, pokaže mi se slika pogreške.
Probao sam napraviti hard reset, to također nije pomoglo.
Stvarno se nadam da netko ima na pametni nešto što bih još mogao pokušat napraviti!
Bio bih Vam neizmjerno zahvalan!!
Jel možeš ući u fastboot (iz hboota) i spojiti mob na pc preko adba, a da ga ovaj prepozna? preko fastboota bi mogao flešati recovery.img, ali nisam 100% siguran treba li ti za to s-off (neka netko potvrdi/demantira). Trebam proguglati malo...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ne, ta varijanta izbaci error kad pokušam flashat recovery. ispiše mi:
FAILED <remote: signature verify fail>
a što je uloga s-off i kako to palim/gasim?
Upisuješ točnu naredbu, a recovery.img ti se nalazi u x:\android-sdk\tools folderu na disku?
Alternativno možeš probati flešati stock RUU ROM.Code:fastboot flash recovery recovery.img
Ako ne upali flešanje iz windowsa, onda možeš metodom da na sd karticu prebaciš PB99IMG.zip file i flešaš iz hboot menua.
S ova zadnja dva načina gubiš sve podatke s moba, ali ne s kartice.
evo jedna tema, slična: http://androidforums.com/htc-desire/...ed-desire.html
da, točna naredba, i sve sam provjerio detaljno. Ali kako ću flashati bilo koji ROM, ako ne mogu ući u recovery?
i još jednom, što je to s-off s-on i kako to mogu omogućiti/onemogućiti?
RUU ROM se fleša iz windowsa (to je file u exe formatu) i prebriše sve živo na mobu (hboot, recovery...). Ili drito iz hboota, ali prije nego se odlučiš na tu metodu, moraš 100% biti siguran da si na karticu kopirao ispravan PB99IMG.zip fajl jer tu nema pitanja "jesi li siguran da želiš flešati zip" i odgovora "yes/no", proces je potpuno automatski.
s-off je ovo:
http://alpharev.nl/
PB99IMG.zip je što? image file?
skinuo sam "RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.2_Radio_32.49.00 .32U_5.11.05.27_release_151783_signed.exe" i
"RUU_Bravo_HTC_WWE_1.21.405.2_Radio_32.36.00.28U_4 .06.00.02_2_release_126984_signed.exe"
ali nije mi jasno kako da flasham mobitel, ako ga nemogu upalit. On niti ne dođe do onog dijela da napiše quietly brilliant, prije toga se restarta.
Ja kad pokrenem neki od ova dva exe fajla da mi naprave instalaciju tog orginalnog tvorničkog ROM-a, onbi izbace grešku, napišu error na početku (nešto kao da se pobrinem da sam završio ranije setupe i tome slično, što sam sve učinio...
dakle, što da učinim da instaliram taj najobičniji tvornički rom??
nije mi bitno sačuvat nikakve podatke, ni poruke, niti išta, čak niti sa sd kartice...
Puno ćete mi pomoć, cijeli dan se bavim ovim,a nisam ništa konkretno napravio...
EXE file možda nećeš moći staviti jer mob treba biti upaljen - pretpostavljam, nisam to nikad radio, a i zvuči mi logično.
Skini ovaj:
RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.2_Radio_32.49.00 .32U_5.11.05.27_release_151783_signed.exe
(najbolje ga skini sa shipped-roms.com: http://shipped-roms.com/index.php?ca...id&model=Bravo tu imaš čak i PB99IMG file)
Moj savjet ti je da skineš
Kad skineš EXE prati ovaj postupak:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=864126 (post 9)
Ono što je bitno!It's the full RUU. To get the PB99IMG.zip from it do the following:
1. Run the RUU
2. Once you get to the first screen of the RUU, go to Start>Run and type
%temp%
And click OK
3. Browse to the newest folder created in the Temp folder (ili ručno pretraži taj temp folder)
4. In the folder will be a ZIP file called Rom - copy this to your Desktop (ima oko 130 MB)
5. Rename the ZIP file to PB99IMG.zip (not PB99IMG.zip.zip) and copy it to the root of your SD card
6. Turn your phone on whilst holding volume down and follow the instructions (uđi u hboot)
- File se mora zvati PB99IMG.zip i mora biti na rootu kartice.
- Nakon 6. koraka (uđeš u hboot) proces započinje sam! Nema povratka i nema potvrde yes/no. Samo pratiš informacije na ekranu.
- Nakon završetka cijelog procesa nakon što bootaš mob, obriši PB99IMG.zip fajl s kartice jer će ti se u protivnom opet pokrenuti setup kada uđeš u hboot!
Također, ni ovaj postupak nisam radio, ali bi trebao biti jednostavan. Nakon njega opet rootaš kao i prije, unrevokedom.
Napominjem još jednom, ako nisi siguran što radiš, radije prespavaj, pročitaj malo iskustava po XDA forumu i vrati se ovdje ujutroSamo savjet.
Pozdrav!
Sinoć sam uspio to sredit, ali smo bio preumoran da još tu po forumu nešto pišem
dakle, da rezimiram, za slučaj da nekome bude trebalo:
problem je što sam imao s-off, pa mi to nije dozvoljavalo da flasham recovery, ili da stavim novi ROM (bilo custom, bilo pravi)
Pa sam iskoristio što si napisao, izabrao jedan RUU, iz temp foldera izvadio PB99IMG.zip, stavio na sd karticu, i nakon par porušaja je prošla instalacija, i sad imam potpuno funkcionalan mobitel.
ono što ću svakako napravit je secuity-off, i root, čim instaliram službeni OTA update ROM-a.
to će u slučaju bilo kakvih problema jako pojednostavnit buduće zahvate
Još jednom se zahvaljujem na pomoći, bila je presudna!
što se mene tiče može lock teme.
Super! S-off zapravo nije potreban ako ne misliš prčkati po sistemu "na živo" ili imaš potrebu nešto flešati preko fastboota itd. Ali mogao je uvelike pomoći kod tvog problema. Drugi put samo malo više pažnje kod flešanja i miran si![]()
Bookmarks