Taj mobitel će raditi kod nas jedino bi moglo biti problema sa 3G jer neki operateri kod nas koriste 900 MHz-a u ruralnim područjima. Standardno se koristi 2100 MHz ali neki koriste i 900.
Poštovani ,zanima me kad se kupuje telefon na Ebay-u,što je potrebno paziti kod karakteristika,kako bi taj tel .bio u potpunosti funkcionalan kod nas i podržavao naše 3g mreže i ostalo.
Unaprijed se zahvaljujem svima.
Evo koji smartphone me zanima,konkretno.
Taj mobitel će raditi kod nas jedino bi moglo biti problema sa 3G jer neki operateri kod nas koriste 900 MHz-a u ruralnim područjima. Standardno se koristi 2100 MHz ali neki koriste i 900.
Računaj da moraš platiti carinu i PDV na cijenu mobitela.
Plaća se samo PDV. Na elektroniku se ne plaća carina.
Pošto dolazi iz kine plaća se i carina+pdv. Samo za uređaje iz EU se ne plaća carina.
Koliko ja znam, nikad se nije placala carina na mobitele, bez obzira otkud dosli.
Ne širiti dezinformacije. Stopa carine na elektronske uređaje je 0% bez obzira odakle oni dolazili. PDV-a si oslobođen ako roba dolazi iz EU jer smo članica. Ako roba (još uvijek pričamo o "elektronskoj" robi) dolazi iz zemlje koja nije članica EU, plaća se samo PDV osim u slučaju zanemarive vrijednosti robe,onda se ne plaća ni PDV.
... pax in domus!!!
Plaćaju se samo carinski troškovi od 40-ak kn, ali to nije klasična carina.
Kaj nije po novom da se pdv uvijek placa, bez obzira da li narucio od nekog iz eu ili izvana (al u slucaju da je iz eu ne placas njihov pdv nego samo nas)?
Ako je roba iz EU PDV se ne plaća. Smatra se da je plaćen u zemlji iz koje je roba kupljena.
Bez obzira na razliku u stopi PDV-a između država članica? Primjerice, kupim nekaj u članici EU koja ima PDV od 20%, mislim da se treba nadoplatiti razlika od 5% jer je kod nas 25%, jel
Ne moraš ništa nadopliti. Računa se da je PDV plaćen.
tak je bilo do 1.1. Nešto se pričalo (ne znam što je sad s tim) da ćemo od 1.1.2015. plaćat PDV u zemlji uvoza (znači, u Hr), a ne u zemlji gdje je kupljen proizvod.
Kaj su odustali od toga?
Nisu, PDV se i dalje naplaćuje, ali po njihovoj procjeni. Za neke sitnice i gluposti ne, za mobitele i skuplje stvari da.
Za EU je uvedeno. Placa se nas porez, 25%.
Isprobajte na europskim web shopovima i svi ce vam izbacit stopu PDV-a 25% kad stavite Hrvatsku.
Znaci, ipak je uvedeno....
Bookmarks