Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Threaded View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    T-mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.281
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.281, Nivo: 20
    Bodovi: 7.281, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tutorial: Sync iPhone i Gmail (mail, kontakti, kalendar i bilješke)

Sync iPhone i gmail – mail, kontakti, kalendar i bilješke

Do sada sam za sync s mobitelima koristio uvijek Outlook, ali program je glomazan i spor u radu sa gmail IMAP-om, i meni u biti nepotreban.
    Ono što mi treba je da mogu na mobitelu i na kompu imati iste kontakte, kalendar i mail + s ovom kombinacijom mogu na bilo kojem računalu pristupiti tim podacima. A gmail može pristupati ostalim mail računima preko pop3, tako da definitivno gubim potrebu za Outlook-om.
    Odabrao sam samo sinkronizaciju sa gmailom, osvježava se automatski čim se napravi unos ili promjena. Naravno sve se sprema u telefon za offline pristup, a ako trenutno nismo spojeni na net sync se obavlja kad se telefon poveže. To vrijedi za sve – kontakti, kalendar, bilješke.

Naravno za početak treba napraviti backup imenika/kalendara/bilješki na bilo koji način (zlu ne trebalo) i obrisati postavke maila sa iPhone-a (samo ako ćemo raditi sav sync preko neta).

iTunes

U iTunes isključiti sve sinkronizacije sa Outlook-om i uključiti sync kontakta sa Google kontaktima.

Napraviti SYNC da se kontakti uploadaju na gmail. Telefon će povući kontakte koji su već u gmailu, ako ih ima.

-----> Može ostati na ovome, ukoliko je nekome dovoljna samo sinkronizacija kontakta, a ne želi da se to obavlja preko neta nego preko iTunes-a. U tom slučaju postavke maila ostaju kako su bile, a kalendar i bilješke se ne mogu na taj način sinkronizirati sa gmailom

Nakon synca provjeravamo je li gmail povukao sve kontakte iz telefona, ako je sve ok isključujemo sync sa gmailom u iTunes i na upit hoćemo li obrisati kontakte sa mobitela odgovaramo DA

Slijedi mukotrpno sređivanje i provjera kontakta na gmailu. To se ne mora obaviti odmah niti odjednom.
    Ja sam tu imao dosta posla, jer sam prije sa Nokiom isprobavao gmail sync i nije baš bilo dobro, pa su gmail kontakti bili u rasulu... a onda kad sam ubacio iz iPhone i još napravio merge duplikata, sve je bilo pobrkano :)
    Zadnji uredio spliff : 17-01-2011 u 00:55

Slične teme

1. [Google Sync] Mail for Exchange vs System Seven vs emoze
    By xlr in forum Symbian aplikacije (software)
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 08-05-2010, 16:12
  2. SIM kontakti - iphone
    By Fras84 in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 17-02-2010, 00:16
  3. yahoo! mail kao i GMail?
    By H4ck3R in forum Općenito
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 18-05-2007, 13:08
  4. C81 - obrisao mi se imenik, biljeske, kalendar - SVE SVE SVE
    By bollocks in forum Benq-Siemens (svi modeli)
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 09-02-2007, 14:26

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove