Sync iPhone i gmail – mail, kontakti, kalendar i bilješke
Do sada sam za sync s mobitelima koristio uvijek Outlook, ali program je glomazan i spor u radu sa gmail IMAP-om, i meni u biti nepotreban.
Ono što mi treba je da mogu na mobitelu i na kompu imati iste kontakte, kalendar i mail + s ovom kombinacijom mogu na bilo kojem računalu pristupiti tim podacima. A gmail može pristupati ostalim mail računima preko pop3, tako da definitivno gubim potrebu za Outlook-om.
Odabrao sam samo sinkronizaciju sa gmailom, osvježava se automatski čim se napravi unos ili promjena. Naravno sve se sprema u telefon za offline pristup, a ako trenutno nismo spojeni na net sync se obavlja kad se telefon poveže. To vrijedi za sve – kontakti, kalendar, bilješke.
Naravno za početak treba napraviti backup imenika/kalendara/bilješki na bilo koji način (zlu ne trebalo) i obrisati postavke maila sa iPhone-a (samo ako ćemo raditi sav sync preko neta).
iTunes
U iTunes isključiti sve sinkronizacije sa Outlook-om i uključiti sync kontakta sa Google kontaktima.
![]()
Napraviti SYNC da se kontakti uploadaju na gmail. Telefon će povući kontakte koji su već u gmailu, ako ih ima.
-----> Može ostati na ovome, ukoliko je nekome dovoljna samo sinkronizacija kontakta, a ne želi da se to obavlja preko neta nego preko iTunes-a. U tom slučaju postavke maila ostaju kako su bile, a kalendar i bilješke se ne mogu na taj način sinkronizirati sa gmailom
Nakon synca provjeravamo je li gmail povukao sve kontakte iz telefona, ako je sve ok isključujemo sync sa gmailom u iTunes i na upit hoćemo li obrisati kontakte sa mobitela odgovaramo DA
Slijedi mukotrpno sređivanje i provjera kontakta na gmailu. To se ne mora obaviti odmah niti odjednom.
Ja sam tu imao dosta posla, jer sam prije sa Nokiom isprobavao gmail sync i nije baš bilo dobro, pa su gmail kontakti bili u rasulu... a onda kad sam ubacio iz iPhone i još napravio merge duplikata, sve je bilo pobrkano :)

Odgovori uz citat
Bookmarks