Želio bih pokrenuti temu o iskustvima poslovnih korisnika s mobilnim operatorima (o čemu baš ne nalazim članaka na ovom forumu).
Radim u javnom sektoru i već više godina godina kod T-Mobilea (tj. HT-a) koristimo uslugu virtualne privatne mreže (VPN) s oko 20 mobilnih priključaka.
Ja kontaktiram njihove osobe za podršku poslovnim korisnicima (prodajnog predstavnika i agenta) te im dostavljam zahtjeve za uključenje/isključenje priključaka, opcija i usluga, primjedbe na račune i slično.
Iz iskustva od oko 3 godine mogu reći da ta služba za podršku poslovnim korisnicima radi sve lošije. Neki od problema:(Nekako imam dojam da ti problemi proizlaze iz konstantnog smanjenja broja zaposlenih u službama za podršku poslovnim korisnicima, a vjerojatno bi trebalo poboljšati i informatički sustav putem kojeg se obrađuju korisnički zahtjevi. Ili smo mi presitna riba da bi mogli očekivati dobru korisničku podršku.)
- prodajnog predstavnika i agenta je gotovo nemoguće dobiti na telefon i uglavnom komuniciramo e-mailom (što mi u načelu ne smeta, no neki puta hoću dobiti brzo pojašnjenje nekog detalja)
- dugo čekanje odgovora na upit koji sam postavio e-mailom
- dugo čekanje da se provede neki zahtjev
- ne dobivam povratnu informaciju o provedbi zahtjeva
- famozno "obračunsko razdoblje" na početku mjeseca tijekom kojeg se ne mogu rješavati nikakvi zahtjevi
- nemogućnost da se točno definira datum od kada će se nešto uključiti/isključiti (npr. 15. u mjesecu pošaljem zahtjev da se neka opcija uključi/isključi 1. dana idućeg mjeseca)
- neispravan obračun troškova (obično krivi iznos mjesečnih naknada)
Budući da smo obveznici javne nabave, možemo sklopiti ugovor za usluge na najviše 12 mjeseci. Tako svake godine ponovno pregovaramo o cijenama i opcijama (jer se stalno nešto mijenja u tarifama i opcijama tih usluga) prije sklapanja novog ugovora. Ti pregovori idu presporo (npr. po tjedan dana se mora čekati odgovor HT-ove pravne službe na neku promjenu ugovora predloženu s naše strane).
Jedne godine išli smo i na javni natječaj (jer su se godišnji troškovi približili iznosu od 70000 kn) i opet je pobijedio T-Mobile. Provedba takvog natječaja je komplicirana i traje još duže nego kada se ide na izravne pregovore.
Volio bih čuti iskustva drugih poslovnih korisnika. Možete li preporučiti nekog drugog operatora koji ima bolju podršku za poslovne korisnike?
-- rpr.

Odgovori uz citat
, nego vezano za druge usluge i dugogodišnjim bavljenjem stvorio se neki odnos uzajamnog povjerenja sa njihovim tehničarima. Prema njihovoj priči, a sudeći prema svemu ostalomto je i istina, problemi su nastali kad su gazde (DT) odlučili uvesti službe za korisnike i sve živo objediniti preko tih službi. Njihovi agenti za poslovne korisnike su loš pokušaj nekakvog intimnijeg kontakta sa velikim potrošačima. U praksi tim su agentima vezane ruke. Dok je prije dolaska DT-a za bilo kakav problem bilo dovoljno nazvat tehničara koji se inače o tome brine i sve se otklonilo u roku sat ili dva danas je procedura slijedeća:

Bookmarks