Uspio samipak srediti.
Cackao sam malo po mobitelu i pronasao da je pristupna tocka internet.tele2.hr
A cini mi se da se nece spajati kad je na T-mobile signalu (i bolje) ali nisam ziher
Eto, tko zna zna, ja sam zape na jednoj točki.
Uglavnom, imam tele2 pretplatu na mobitelu, nemam nikakav internet paket, i s mobitela se spajam na internet normalno.
E sad, spojio sam mobitel (Nokia 6230i no to sad nije bitno) prek bluetootha s laptopom i to sljama OK, preko Nokia PC suite i bluesoleil bluetooth driverima.
Medjutim ne mgu se s laptopa spojit na internet preko mobitela...
DOm sam bio vani u jednoj zemjli to mi je polazilo za rukom bez problema, >Nokia PC suite je imao predefinirane postavke za tu mrežu.
Međutim za Tele2 Hrvatska nema predefinirane postavke.
I onda moram rucno konfigurirati:
Pristupna točka: probao sam wap.tele2.hr i mobileinternet.tele2.hr , ne šljaka s nijednim...
Username i Password treba ostaviti prazno...
I zadnje od četiri psotavke za konfiguraciju u PC suitu je Additional initialization command. Ne znam jel treba tu šta staviti, probavao sam neke astvari ali nije išlo...
Moze molim vas pomoc od nekoga tko je to slozio, korisnicka podrska se ne zeli baktati oko toga.
Imaju li oza novije verzija PS suita ili onaj nokijin novi, kako se zoe, Nokia OVI, predefinirane psotavke za tele2 mrežu u hrvatskoj?
Ima li mozda veze sto sam to probavao dok sam bio na signalu T-mobilea.
Kad se probam spojiti, na mobitelu mi javlja da ne valja pristupna točka
Hvala puno na pomoći...
Uspio samipak srediti.
Cackao sam malo po mobitelu i pronasao da je pristupna tocka internet.tele2.hr
A cini mi se da se nece spajati kad je na T-mobile signalu (i bolje) ali nisam ziher
Zanima me sad jos jedna stvar. MOgu li ja neku obicnu prepaid SIm karticu staviti u neki onaj stick za USB wireless internet, i tako surfati? Znaci da nije primarno odatkovna nego ona obicna voice kartica?
Imam viška tih kartica pa me zanima....
To sve si mogao napisati u jednom postu koristeci tipku edit...
Da, mozes koristiti obicnu vioce katricu u USB wireless sticku, osobno sam isprobao ovo ljeto...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
@goranbo
Samo moras paziti ne ove detalje:
data kartica APN= internet.tele2.hr
voice kartica APN=wap.tele2.hr
Ova voice kartica ti se moze spojiti na t-mobile roaming pa pazi kad se spajas!
Mala preporuka, trenutno ti je bolje koristiti data karticu za internet zbog ove akcije:
Od 01.10.2010. svi korisnici Tele2 mobilnog Interneta na bonove mogu aktivirati novu promo tarifu u kojoj je cijena 1 megabajta samo 5 lipa.
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...na_bonove.html
Jel' ti je 1Gb=55kn a kod voice kartica ti je 900Mb=105kn (3 x 300Mb po 35kn svaki paket)
Da da, čuo sam za tu data karticu i akciju...
I hvala na upozorenju za spajanje preko t-mobilea, na to ljude fakat treba upozoravati.
Ne znam moze lis e to preko wireless USB sticka rijesiti, kao sto se moze rijesiti na mobitelu, da se spaja samo na tele2... (dakle "ručno odabiran je mreže)
necu zasad uzimati data karticu jer mi en treba bas toliko mobilni internet nego imam par ovih drugih, dvije prepaid viška, i ja samjos na pretplati tele2, pa sam misli to malo potrositi na internet negdje u cekaonici kod zubara recimo ili tako nesto
PS: No opet su tu neke zabune. Ja sam za svoju postpaid karticu morao staviti APN internet.tele2.hr na laptop u Nokia PC suite , ništa drugo nije šljakalo
PPS. Sad vidim da je meni na pretplati 1 MB jednu kunu, jer nemam aktiviran nikakav paket za internet.
Tak da mozda zbilja nabavim tu data karticu i kupio bi neki polovni USB wireless stick. Ne znam da li moze biti bilo koji takav stick i da li treba nesto paziti oko softvera, ili se sve to lako pronalazi.
PPPS: Mogu li ovo uzet, "USB wireless dongle Web 'n' Walk stick", i u to montirat tele2 data karticu, ili su i to t-comovci zaključali?
Zadnji uredio goranbo : 19-10-2010 u 12:04
@goranbo
Svi USB wireless stickovi su zakljucani na vlastitu mrezu!
Mozes na Tele2 web shopu za 95kn kupiti taj stick i sim karticu (to je trenutno najjeftinije nego kod drugih operatera):
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...na_bonove.html
Sa tim stickom dobijes software u kojem mozes odabrati na koju mrezu ce se spajati i hoce li biti rucno ili automatski
@pppprrr
Oprosti greska, meni na Tele2 USB sticku je software koji po defaultu ima upisano data.tele2.hr
E sada da li moze i mobileinternet.tele2.hr ne znam a nisam u mogucnosti sad isprobati.![]()
Da da, to sam tek kasnije vidio, 95 kn stick i kartica a dobije se sto kuna na racunu.Ne isplati se kupovati nikakav stick sa strane
Nego, to se mora punit s 50 kn minimalno, to je 500 MB.
Koliko traje taj bon od 50 kn, tj koji su najdulji iintervali ukojima to mozes uplacivati, a da ti je internet aktivan?
I drugo, kakva su vasa iskustva s tim tele2 internetom. Kakva je pokrivenost izvan gradova? Moze li se signal zakljucati da se spaja samo na tele2 odasiljace? Da li ja vidim na kompu na sta sam spojen? Jer pretpostavljam da i tu vrijedio da je MB preko T-coma 2 kune, tako da bi opcija spajanja samo preko TELE2, kao sto se moze nastimati na mobitelu, bila jako jako korisna
A, skuzio sam, akcijska tarifa traje 30 dana od uplate.
I jos kod kupnje ovog sticka, vi morate u stvari dati 145 kn (nadoplatiti jos pedeset) , zelite li tu akcijsku tarifu od 5 lipa...
U samom software se vidi na koga si spojen i koji protokol (EDGE, UMTS,...) s time da data kartica se i ne moze spojiti na t-mobile signal.
Ja nisam puno putovao, vecinom sam koristio u gradovima (Osijek,Slav. Brod, Omis, Zg) i imao sam dobra iskustva. Nemam neka iskustva izvan gradova. Bojim se da je izvan gradova ako ima Tele2 signal, onda je EDGE prisutan sto ne mora biti lose za mail i obican web.
Spominjes 50kn=500Mb, za bon od 50kn u ovoj akciji dobijes 1Gb (tocnije 55kn jer ti aktivacija kosta 5kn)!
Ma mislim, nije skupo i da se samo kupi i isproba.
Ova je tema otisla vec malo oftopic, no, znate limozda moze li se tah njihov stick dekodirati, jer me bas zanima mogu li u nekoj stranoj zemlji staviti njihovu karticu u njega, da ne moram imati internet preko mobitela pa preko bluetootha s laptopom
Ja sam svoj preko ovog linka otkljucao:
http://a-zgsm.com/huawei.php
![]()
Tnx majstore, makar ne vidim na popisu da je odrzan Huawei E1552 kojeg prodaju u tom start paketu
Bookmarks