Prvo, naslov ti je kriv i moderator će ti zatvorit temu.
Drugo, opiši problem ovdje.
Da ne duljim....
1. http://forum.xda-developers.com/show...14#post8860314
2. http://forum.xda-developers.com/show...46#post8867746
Ako se netko razumije kako da ga od-brickam neka pomaže...ja sam u Splitu, ako nema nitko da "uživo" pomogne može i preko skypea (neo-st), PM-a, emaila...whatever, samo pomagajte. Plaćam piće, pizzu,...
Hvala!
Zadnji uredio HCSC : 28-10-2010 u 17:08 Razlog: naslov + pravila
Prvo, naslov ti je kriv i moderator će ti zatvorit temu.
Drugo, opiši problem ovdje.
Kako da napišem na hrvatski "I bricked my phone" ? Sorry ali ne znam, ovo mi je prvo palo na pamet. Ne znam šta nije u redu s naslovom kad je to točna situacija.
Problem je da sam instalirao Darky's Raw Steel ROM (link 1 iz posta) i sve je funkcioniralo dok na njega nisam išao instalirati AndroDena theme (link). Nakon reboota telefon više nije bootao. Odradio bi Samsung animaciju i samo se ugasio ekran. S vremena na vrijeme bi zavibrirao, i to je to.
S obzirom da sam imao od prije instaliran Clockworkmod recovery i kompletan image originalnog ROM-a na samom mobitelu (baš u slučaju da s*ebem šta), prvo što mi je palo na pamet je da uđem u Clockwork recovery i restoram image, no to se pokazalo kao loš korak zbog toga jer Darky's ROM sa sobom instalira i Voodoo lagfix, a Clockwork nije kompatibilan s Voodoo-om, odnosno prije restora je trebalo disableat Voodo, a to nisam ni znao, a da sam i znao ne znam kako bih to napravio jer ne mogu pristupiti mobitelu i kreirati folder "disable lagfix" unutar Voodo foldera (to je jedini način da se taj lagfix disablea). Rezultat je da mi je taj restore koji sam pokrenuo do kraja s*ebao mob, sada samo stane na Samsung logou i ne ide dalje. Također i 3-button recovery više ne radi.
Mogu ući u download mode ali ni on ne radi dobro jer kada spojim mob na komp izbaci da je "device not recognized", iako je prije to radilo, dakle i bootloader se nekako poremetio.
Uspio sam jednom, slučajno, dobiti pristup mobitelu preko adb-a. Upalio sam mob, stao je na samsung logou, uključio ga u komp, instalirao je neke drivere i preko adb-a sam ga uspio rebootati, ali dalje od toga ne mogu...
S obzirom da sam sve ovo naučio (očito loše) u roku od 2-3 dana, trebao bi mi netko iskusniji da mi pomogne jer ja više ne znam što napraviti, a želim izbjeći ovlašteni servis jer je mob rootan...
Naslov je totalno krivi, no što je tu je sad.
Uglavnom, probaj opet spojit mob sa adb-om i upiši ovu komandu onda: adb reboot recovery.
Ako uđe napravi full wipe(ne znam kak je to na samsungu, pretpostavljam ko na htc-u) i flashaj rom opet. Sa full wipeom gubiš sve podatke.
No, pitanje je jel će uć u recovery jer si sprčkao taj voodo i clockwork.
probao sam to već, samo ga reboota, ne uđe u recovery
Vidim da adb ima i neke druge komande, samo ne znam čemu služe...
Download mode je proradio!!
Prebacio sam se na drugi kompjuter, izvadio bateriju iz mobitela, vratio je, usao u DW mode preko 3-buttona, spojio na komp, upalio Odin i prepoznao ga je...
Šta sada??
Da probam reflashat bootloader, ili da preko odina stavim neki stock rom?
Reflashao bootloader - recovery i dalje ne radi
Probao flashati novi stock rom preko Odina - zapne na prvom koraku, ovom: <ID:0/021> factoryfs.rfs
tako samo stoji i ne flasha firmware...
Zadnji uredio Inovator : 28-10-2010 u 22:54 Razlog: koristi "Uredi post"!
boot ti je mrtav i to sam bez jtag-a neces moc rijesit....moras nac neki servis kod sebe koji ima jtag za repair boota......
EDIT:
Problem riješen pomoću xda foruma.
Hvala svima i ovdje!
Može lock.
Zadnji uredio HCSC : 28-10-2010 u 23:05
Bookmarks