Svakako ti preporučujem hp ili dell. Za te novce možeš kupiti jedan dobar hp. Vrijedi kupiti malo skuplji laptop, zato što će ti više izdržati. Već sam isprobao jeftinije stvari, npr. toshiba- baterija je jako loša, ne izdrži ni dva sata.
zz, kupio bih prijenosno racunalo od 4000 do 5000kn. Moze li mi netko predloziti koji je najbolji za te novce i da je od boljih proizvođača! Unaprijed zahvaljujem!
Svakako ti preporučujem hp ili dell. Za te novce možeš kupiti jedan dobar hp. Vrijedi kupiti malo skuplji laptop, zato što će ti više izdržati. Već sam isprobao jeftinije stvari, npr. toshiba- baterija je jako loša, ne izdrži ni dva sata.
da ne otvaram novu temu
kolike su šanse da ako kupim laptom u italiji da će imat naša slova čšžđć
ili je to moguće samo kod laptopa za naše tržište,ili kada odaberem jezik u winsima onda ćeju mi bit znakovi (-.,.) ta slova?
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Ako instaliraš windowse na bilo koji laptop i keyboard šemu podesiš na HR,imat ćeš hrvatske znakove,al da će biti napisani na samoj tipkovnici,male su šanse...
a to sam i misli dali ćeju bit u winsima ali na tipkovnici ćeju bit s markerom napišeni![]()
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
@cherwar: Mozes kupiti naljepnice sa hr znakovima. Druga opcija je da preko neke veze u servisu nabavis samo tipke, ali racunaj da je to oko 20-30 tipki... Treca opcija je najskuplja, kupis tipkovnicu za laptop (400-800 kuna).
I da, meni najpomraženija metoda, vanjska tipkovnica...
Ja kad sam kupio laptop sam kupio i hr tipkovnicu za njega...![]()
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Ja sam prije dvije godine u Sarajevu kupi Fujitsu Siemens V5535 i on ima sva ta slova (š,đ,č,ć,ž) ali ih ja nikako ni ne koristim
Jedino ako si bas navikao pisati ta slova,mada opet mislim da je to nekako nepotrebno..![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
Nazalost nije bas tako... Na forumu niti ja ne koristim (č, ć, đ, š, ž) i nemas nikakvih problema, no kada trebas napisati neki strucnu radnju ili npr. diplomski rad onda ti je bitno da imas te tipke inace gubis previse vremena trazeci ih. Nije problem samo u hr znakovima posto zans napamet gdje se nalaze, ali problem je u nekoim znakovima koje rijetko koristis, kao npr.:
[, ], (, ), €, $, &, °, ', ?, itd.
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
..pa te znakove imaš i na engleskoj tipkovnici...
uzmeš kakav god, može bit i za kinesko tržište, kad radiš nešto oubiljnije spojiš si vanjsku tipkovnicu, još ako je bežična, di ti je kraj!![]()
Istina, ali su na drugom mjestu ti znakovi i samo moze zbuniti onoga tko pise...
Usporedba: HR, US, Chinese
Sto se tice vanjske tipkovnice... Neznam da li si ikad koristio laptop sa vanjskom tipkovnicom, ali dosta je neprakticno... Naravno uvijek postoji i ta opcija, samo iz prakse znam da nije najbolje rjesenje...
Philip B. Crosby
na poslu koristim laptop s vanjskom (bežična), zbog numeričkih tipki mi treba pošto radim računovodstvo pa si ju spojio i nemam problema
Bookmarks