kao što naziv teme kaže. nasao sam na internetu neke upute, ali kao da nisu za rootane htc-e. da li može netko pomoći.
hvala
kao što naziv teme kaže. nasao sam na internetu neke upute, ali kao da nisu za rootane htc-e. da li može netko pomoći.
hvala
Ako ne koristiš ext particiju na sd kartici, možeš promjeniti karticu, nije bed što je mob rootan.
Čak i ako koristiš ext, procedura zamjene je malo kompliciranija, ali mogla bi se izvesti (nisam probao, ali teoretski ne vidim zašto to ne bi bilo moguće).
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
koristim ext.particiju, pa neznam kako da probam. napravio sam nand.backup na mem.kart. i prekopirao sam kart. na komp.
probao sam samo zamijeniti kartice ( na novoj nem ništa), ali kad se mob upali ne mogu upravljati mobom. neke aplikacije ne rade , konkretno settings ne mogu otvoriti.
Da bi izbjegao cijelu proceduru, kreiraj ext u nekom drugom Desireu ili prego Gparteda iz Linuxa. Također, iz Linuxa backupiraj svoju trenutnu ext particiju i prekopiraj je na novu karticu (i ostatak kartice, naravno). Sada imaš klon karticu i ne moraš ništa čačkati.
U suprotnom, najbolje napraviti nandroid (to imaš). Ubaci novu karticu i rebootaj u recovery, flašni na mob neki bezveze ROM čisto da se sistem boota. Iz ROM Managera kreiraj ext particiju (ili na koji već način si kreirao prvu, ima nekoliko metoda). Vrati backup na fat particiju i nandroid prekopiraj gore. Ponovno rebootaj u recovery i vrati onaj stari nandroid i trebao bi imati stari ROM, staru kopiju ext particije na novoj kartici i sve bi trebalo fercerati.
Da li moram prije mijenjanja kartice napraviti fulwipe,?
Ja sam imao problema sa zamjenom kartice. Isto sam rootao Desire i koristio sam EXT particiju. Problem je nastao kada sam ubacio novu karticu. Mobitel bi zavibrirao ali je samo prikazivao boot animaciju.
Problem sam rijesio tako da sam nekako uspio uci u recovery i tamo flashat isti ROM sa te kartice i onda je proradilo. Nakon boota sam napravio EXT particiju i za sada sve radi.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ugasiš mob, promjeniš sd, odmah uđeš u recovery i napraviš wipe i flešaš rom. Nandroid imaš, wipe ti ne znači ništa, ali izbjegnut ćeš eventualne probleme.
full wipe, flešao rom ,2,2f i sve radi. restorao sam nandroid backup i vratio mi je rom 2,2a.
Umm, a sto si drugo ocekivao? Vracanjem nandroida sve se vraca na tu tocku u vremenu...
nisam ništa očekivao , samo kažem. poslije sam opet flešao i sad je sve ok. 16gb kartica , svi programi otprije i najnoviji leedroid. sve 5. hvala svima na pomoči
Bookmarks