Tema ti je na Ok mjestu.
Zanima me kako se počet koristit androidom, dali treba štogod unlockat, kako da isključim agps i koristim samo gps, jel moguće promjenit jezik izbornika pošto mi je na hrvatskom a nazivi mi nikako nisu intuitivni, pa kad nesto tražim moram ulazit u svaki pojedinačno tek toliko da vidim šta tamo zapravo jest....
Koja je razlika između android market aplikacija i crackanih ili kako god se već zovu?
Kel ima gdje neke informacije ovog tipa za početnike da se malo upoznaju sa mogućnostima androida kao i smartphona?
Ispričavam se ako tema nije na dobrom mjestu ili naziv nije dobar
Jeli bilo pametnije da sam pitao sva ova pitanja i orvorio temu za model mobitela (iako mislim da je ovako bolje jel sigurno ima još ljudi koji bi htjeli se općenito upoznat sa androidom)?
Tema ti je na Ok mjestu.
HC4L
1. Android Market aplikacije su free (ima također i trial) aplikacije i sve su legalne. Crackane su ilegalne.
2. Nezz sta je to tako tesko
Koji mob imas?
Instaliraj par aplikacija, evo preporucit cu ti neke s Marketa:
Opera Mini - brzi internet browser
ASTRO file manager - s njim mozes uc u disk od moba
White task killer - brise sve otvorene aplikacije, mob bude brzi, ovo je zapravo widget
Ima jos hrpa programa, a ovo su po meni najpotrebniji.
Ako jos nesto trebas posalji poruku.
Pa recimo mene zbunjuju poruke tipa aplikacija treba pristup podatcima kontakta, pristup internetu itd...
Zašto su aplikacije crackane ako su free? jesu li crackane upravo zbog toga da im se ograniči prisutp podatcima ili ima neku drugi razlog?
Jel ima neke osnovne stvari koje treba isključit, tipa agps ili tako nešto da mi ne troši promet preko wapa nego samo kada sam na wifiju...
Samo par osnovnih crta što treba napravit poisključivat i da mogu počet prčkat bez straha.
Evo baš doma ima preko carneta internet i nemogu napravit da mi na routeru sam bude spojen (router mora biti u bridge modu ili neradi konekcija) nego moram ic na PPPoE konekciju (na kompu) pa jel ima neki način da tako i s mobitelom idem na net, ili je jedino rješenje kupovina routera koji ima također ima wifi i spojit ga na postojeći i na njemu namjesit da stalno bude spojen (što mi se nikako ne sviđa)
mobitel je samsung galaxy 3.
nema ti nikakve veze to "treba pristup podacima" itd sigurno je to sve.. kako mislis crackane a free gdje si to vidio? crackane su one koje trebas kupiti u marketu a na nekoj stranici skines besplatnu (crackanu)
najbolje da nabavis router xD ja visim doma stalno na mobu sa spojenim na router![]()
Jel ko od vas napisao kakvu aplikaciju za Android sustav, ili bolje rečeno trebam napraviti aplikaciju za čitanje e-knjiga i zna li tko kako početi?
@NinjaZec,
Preporucam ti da za pocetak krenes od uputa koje si vjerujem dobio s mobitelom. Zatim nastavi recimo sa citanjem vec postojecih tema ovdje, ima vec svasta napisano.
Ako mene pitas, ovaj forum nije bas najpogodniji za takva banalna i trivijanla pocetnicka pitanja, toga je ionako vec pun internet... Ovo je malo vise tehnicki orijentiran forum.
@Asimo,
Napraviti takvu aplikaciju? A zasto? Pa ima vec hrpa raznoraznih e-book readera na Marketu...
Bio sam ja počeo.
Ovdje imaš na hrvatskom kako početi. A ako želiš mogu ti ja poslati tutoriale, ali teško da ćeš uspjeti napraviti dobru aplikaciju bez nekog prethodnog znanja.
Kolko sam vidio ima i knjiga o Android programiranju.
Bookmarks