Bok
Ova tema bi bila o proširenoj stvarnosti i diskusije o vezi toga.
Proširena stvarnost je tehnologija, koji spoji stvarnog i virtualnog odnosno stvarnog, fizičkog prostora i virtualne nadogradnje to prostora. Tehnogologija omogućuje podacima s interneta da se ubace u pravi fizički svijet i time ga prošire.
Mobilni telefoni već koriste tehnologiju, koja ljudima pomaže snaći se u prostoru, kao što primjerice iPhone ima razvijenu aplikaciju koja u Velikoj Britaniji pomaže u pronalaženju najbliže postaje podzemne željeznice.
Po mom mišljenju proširena stvarnost je i budućnost PC igara. Zanimljiv video o tome: http://www.youtube.com/watch?v=wJItdmumxYY
Šta vi mislite o tome? Imate li vi neko iskustvo sa tim tehnologijom?
Kako je brutalno dobar ovaj video... Ja sam mislio da ce ovoga biti tek u buducnosti, ali kako vidim ovoga je vec bilo i 2008. godine, od tada ne verujem da se
tehnologija "unazadila" ... cak stavise mislim da ovo izgleda sada jos bolje))
Ali nisu samo igrice to za sta treba da se koristi ova tehnologija, zaislite trodimenzionalne klnjige, mape gradova, navigaciju... ja mislim da je sve to vec sada dostupno sirim masam))
Evo nasao sam jos jedan snimak koji ce najverovatnije predstaviti koliko korisna moze biti ova funkcija http://www.youtube.com/watch?v=xQdqP...eature=related
Jako me zanima da li u Hrvatskoj ima neka promocija ovoga ili tako nesto... fakat bi trebali malo vise da pratimo svetske trendove)))))
tecnologia sa informatikom sve više i vise napreduje ... sve neverovatnije stvare stvore dan na dan pored različite program itd i igrice a to perviše u tome ne poznaju garnicu .... al kako je pjre napisaio Darin jako je zanimljivo sve sta su do sada učinili sa technologiom.
Pogledala sam njegov link sa youtuba odlična je filmica i interesantna ... kad sam počeo to da gledam našao još neke neverovatno stvarno evo baci ću i ja jednu zanimljivu :
http://www.youtube.com/watch?v=RsehKGygClQ&feature=fvw
Pa ako nešto čujem o tome u HR javiću ti![]()
)) Sto je najzanimljivije je to da iz ovih video zapisa vidim koliko je ustvari jednostavno pravljenje ovih stvari.
Postoji jedan poseban program na kompijuteru i to je to.... Decija igra... Sigurno mi samo ovako deluje a siurno da je mnogo teze sve ovo...
Pravo da kazem nisam bas poznavao ove sisteme, jedino kada sam gledao kako u Holivudu prave animacione filmove, i moram da priznam da se ovo super stvar
i rado bi i ja sam probao ovaku jednu zezanciju)))
Mračni, kišni dan. Upadaš u svoj auto. Auto ti se javi. Kaže: "Dobar Dan Gospodine Darin Knight Rider. Gdje ćemo danas?". Ti odgovoriš: "Bok Malena! Da vidimo 3D mapu...".Sve što smo gledali u fantastičnim filmovima, sutra će biti stvarnost. Nevjerovatno. Bit će to prava revolucija moderne tehnologije. Jedva čekam da stižu sve ove moje fantazije na tržište :-)
al za ovo što smo pročali da tehnologija tura napresd jako brzo sve je super al malo si to prefilozofirao...al nije loša bilo bi lepo ali mi ne živimo u filmovima i dok da vidim ne osećam ja to sve do tada auto koji govori meni je to bajka
al neka neka bude za godinama tako da nam bude sve više extra ...moglibi i neke robote da izmisle koje rade umjesto nasa mi dobijemo platicu
ja bi to voljeo naj više ...
Bookmarks