Pozdrav svima!

Trenutno imam Nokiu 5800 Express music sa 8Gb memorije , Garmin navigacijom , stara je više od godinu dana ali savršeno očuvana (bez crtice , sa cca 20h razgovora)...

Nudi mi kolega zamjenu za novi HTC Tattoo.

Što je bolje kod HTC-a i što konkretno mogu očekivati od Androida u usporedbi sa Symbianom?
Ja bi se zamjenio jer mi iskreno dosadila Nokia pa bi htjeo nešto novo.

Nokia mi je služila kao privatni telefon , koristio sam ju za sms poruke , navigaciju , gledanje divx filmova , glazbu , korištenje raznih aplikacija za Symbian...
U čemu je HTC bolji od Nokia?

Ono što sam vidio po specifikacijama , Nokia ima bolju rezoluciju displeya , ima 8Gb karticu (za HTC moram kupiti dodatnu jer se dobije samo 2Gb) , navigaciju imam instaliranu Garmin na Nokiji sa kartama HR (Adria rute 2.2)...dok vidim da se na Android može instalirati neka free navigacija...
Nokia ima bljeskalicu i autofocus...a sve ostalo bi trebalo biti na strani HTC-a.

Najviše me brine kakva se navigacija može na HTC instalirati jer sam ju dosta koristio na Nokiji...naravno , bilo bi poželjna neka koja se ne spaja na internet nego da imam već učitane karte...barem HR.

Evo ako biste mi dali par razloga zašto mijenjati ili ne jer u subotu idem u Zagreb napraviti zamjenu a neću baš imati vremena puno "proučavati" HTC.

Hvala svima unaprijed.