mislin da je već odavno uvedeno to da naknadu za uspostavu poziva od 25 lipa i nije zamaskirano već ti pise sve u cjeniku.... ali to da su smanjli broj pogodnosti to stoji....
Nevjerojatno kako je jedna od najpovoljnijih tarifa postala najnepovoljnija.
Ja trenutno imam flex obitelj 500 sa tri člana.
Prvo su (kao i svi operateri) uveli prvu obračunsku jedinicu 60sec. I moram priznat da se to i osjetilo na mom računu. A da ne govorim kako mi sad puno češće puca veza nakon prvih par sekundi.
Dobro, barem su ostavili kasnije 1 sec kao obračunsku jedinicu.
Ali sa ovom novom tarifom su krenuli tri koraka naprijed.
Pod maskom jeftinijih impulsa zamaskirali su uključenje 25 lipa što prije nije bilo , pa se mora cijena prvog impulsa povečati za taj iznos. Obračunska jedinica više nije 1 sec već 30 sec. Rezultat je da ako je razgovor krači od 2 minute podjednak ili skuplji.
U novoj tarifi više nema besplatnih vikend minuta ( u mom slučaju značajnih 500 min).
Također su ukinuti frends brojevi ( 2 po članu).
Ono što je još apsurd je to da je flex team za poslovne korisnike ( koji je pandan flex obitelji) ostao isti plus što su mu impulsi jeftiniji (usporedba za 500 kn pretplate) i što su uključili 100 mb po članu . Taj iznos bi mene u flex obitelji koštao 25 kn po članu (75 kn ukupno). Znači da za iste novce poslovni pretplatnici mogu više razgovarat i surfat za razliku od privatnih pretplatnika !!!!????????
A najbolje kad ti tmobile službenici onako kažu da je to povoljnija tarifa u odnosu na staru ??????
motorola user
mislin da je već odavno uvedeno to da naknadu za uspostavu poziva od 25 lipa i nije zamaskirano već ti pise sve u cjeniku.... ali to da su smanjli broj pogodnosti to stoji....
Nisam mislio doslovno na zamaskirano, več ona shema sa sitnim slovima. Kao velikim slovima jeftiniji impulsi , a sitnim još i uključenje.
I naravno to ti ni jedan službenik tmobile-a neće reći, osim ako ih baš ne pitaš .
Što se tiće naknade uključenja na sve pozive u t-mobile to se pojavilo sa njihovim novim tarifama. Stara flex obitelj tarifa to nema , osim unutar članova kojima je min 0 kn.
motorola user
aha...neznan t-mobile nema neku dobru tarifu za vise pretplatnika...i onda smo prisiljeni uzet tu tarifu za obitelj...
mislija san na t-mobile ponudu...za ostale neznan
A mislim, napisao si da si prisiljen.
A nije T-mobile jedini operater, tako da uvijek postoji neka druga opcija!
Žalosno je to da kad imamo 3 (+1) operatera na tržištu i kao imamo nekavu konkurenciju , da cijene , ne samo da se spuštaju nego i rastu. Nije mi jasno kako je prošlo da svi oni stave prvu minutu kao cijelu obračunsku jedinicu. Kako mogu uz to još uzimat za uspostavu poziva, a veza im često zna puknut nakon par sekundi. Zar to nije pljačka? Ja nazovem nekog i odmah mi uzmu min+uključenje (cca 1 kn). Zatim veza pukne i ti nazoveš ponovo i platiš istu stvar ponovo.
I još nešto , ovo sa reklamiranjem webnwalk i internet na telefonima. Što ne kažu koja je pokrivenost 3g signala. U 70 % slučajeva je sporija veza edge. Tako da surfanje sa tim nema smisla.
I to govorim o Zagrebu , a o ostalim djelovima ljiepe naše neću ni komentirati.
Da još dodam kako privatni pretplatnici više plačaju nego poslovni. Usporedite flex obitelj i flex team.
Za pretplatu od 500 kn poslovni imaju jeftinije pozive prema ostalim mrežama, imaju uključenih 100 mb po članu( privatni moraju platiti 25 kn po članu) , u opciji unlimited privatni plačaju uspostavu , a poslovni ne.
Koja je logika da poslovni , koji si to odbijaju u trošak imaju bolje uvjete od nas privatnih.
Zadnji uredio motorola user : 26-09-2010 u 14:59
motorola user
Tele2 na prepaidu ima 15 sec. Tako da, nisu svi![]()
Kad bi ti rekao da su moji računi oko 1000 kn, a da znam dosta poslovnih korisnika koji troše daleko manjeonda i ne bi rekao. A mislim da su največi potrošači upravo privatne osobe zbog količine otvorenih računa naspram firmi koje uopće posluju danas.
motorola user
uvijek se placala naknada za uspostavu poziva u tmobile
Još jednom, ne lupetaj bezveze. Naknadu za uspostavu poziva nemaju sve tarife. Isto tako, nekad davno ta naknada uopće nije postojala nego je lijepo bila izražena samo cijena po minuti s prvom obračunskom jedinicom od 15 s, a ne od minutu kao što je danas.
@doktor20:
Pratim tvoje postove po forumu par dana i mahom su ti ishitreni, neinformirani i napisani čisto da jesu...
Dakle, NIJE se uvijek plaćala uspostava poziva, krenulo je 2006.
jel ti to mislis na uspostavu poziva izmedu clanova flex obitelji tj tarife za obitelj?
jer, nije se uvijek placala uspostava poziva prema drugim brojevima (znaci, ne pricam o clanovima FO)..
sada se na vecini tarifa naplacuje (tarifa za obitelj, tarife za sve, jupii, iPhone 75 i 150)
Bookmarks