...očito je potrebno flashanje...odnesi lokalnom majstoru pa ćeš vidjeti, to bi trebalo riješit problem...
Mobitel se normalno upali i nakon par sekundi ekran zasvijetli i potamni i tako 3-4 puta dok se ne isključi.
Ako izvadim karticu i upalim mob, nakon poruke da pokrenem telefon bez sim kartice,ako ništa ne diram, ekran se ne gasi.
Dali se može popraviti softverski bez odlaska u servis, gdje traže za popravak 280 kn?
Mobitel je star oko 2 god i ništa nije nadograđivano. To se poćelo događati prije par dana, mobitel nije padao na pod.
...očito je potrebno flashanje...odnesi lokalnom majstoru pa ćeš vidjeti, to bi trebalo riješit problem...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ima li kakva kombinacija stiskanja tipki kod paljenja za reset ili ulazak u flash mod? Možda bi ga mogao sam flashati?
koji to servis traži 280kn za popravak?
najvjerojatnije je riječ o sw grešci, znači cca. 100 kn
btw, jesi ga probao upaliti bez memorijske kartice?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Negdje na forumu sam pročitao da je netko imao slićan problem s drugim modelom i rastavio ga i sastavio i sve je bilo ok. Ja sam ga danas rastavio, ali nisam skidao ekran. Nisam znao kako.Pronašao sam na YT upute kako se mijenja ekran pa ću pokušati odvojiti ekran i sve posložiti. Možda proradi. Ako ne, dat ću nekom da mi ubaci novi softwer ako je sw u pitanju.
Rastavio sam mob, odvojio ekran, složio i dalje je isto. Nije stvar kontakata. Ako netko zna i može u ovom slućaju ubaciti novi sw a da je iz Zagreba, molim da mi se javi. Ako je hardverski problem ne isplati mi se popravljati
Rajko
Pozdrav
Zadnji uredio Ico : 02-05-2010 u 08:15 Razlog: maknut broj mobitela. sigurnosti radi
Jesi siguran da nije došao u neki kontakt s vodom (možda i malo više znoja)?
Nije ti baš pametno ostavljati broj mobitela na internetu![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Nisam siguran, ali mislim da nije. Dobro sam mu pogledao iznutrice i nisam primjetio da je neki spoj oksidirao od vlage. Dobio sam ga od prijatelja koji ga je mislio baciti, a kako je ušćuvan kao novi, uzeo sam ga i ako se može popraviti ubacivanjem novog softvera, bilo bi šteta baciti ga.
...pa ako si ga dobio od prijatelja tko zna što je sve proživio dok ga je koristio...probaj ga odnijeti nekome neka ga flasha pa ćeš vidjeti - do tada nećeš znati da li će raditi ili ne...
Uspio sam ga dignuti iz mrtvih programom Phoenix_Service_Software_2010.08.004.41526_crack.e xe koji sam našao na http://www.a2phone.com/. Skinuo sam i RM-217_DP20_9.10_sw-07.30.exe i ispalo je dobro. Nisam dobro proučio upute jer sam brzao, tako da nisam stavio pravi product code i sad nemam hrvatski jezik.
Nije mi još sve jasno kako da nađem pravi product code, ali za sad je važno da nokia radi.
...odlično, drago mi je da je proradio...inače product code možeš pročitati na naljepnici ispod baterije - moj je 0551553 - konkretno: 0551553 RM-217 6300 EURO-D VIPNET HR SILVER..
Bookmarks