Posto sam i sam tata vec, a uskoro cu to jos jednom postatimozda mogu pomoci.
Uglavnom moja preporuka je neki fotic sa opcijom snimanja HD videa koji moze biti u rezoluciji 720 ili 1080 jer cete tako rijesiti problem i kamere i fotica, a prakticno je i kad se ide na put jer ne treba vuci vise kamera.
Sto se iPhonea tice on ne moze biti dovoljan za slikanje (osim ako nije ovaj novi 4G) jer i sam imam 3GS-a...dobar je po danu, ali unutra i cim ima manje svjetla onda vise nije dovoljno dobar kao i vecina kamera na mobitelima...ostavite si iPhone za telefoniranje, Internet, navigaciju...za sve to je odlican, ali kamera mu jednostavno nije na nivou ostatka opcija.
Sto se tice fotica sa opcijom snimanja HD videa oni to vec sad rade bolje od vecine kamera predhodnih generacija koje nisu bile HD...recimo ja jos uvijek imam staru Sony miniDV HC90 kameru (bila je 2004/2005 top model) i sad kad usporedim video snimljen s njom i video koji snimam sa Sony foticem TX7 koji snima u 1080 rezoluciji razlika na full HD ekranu je ogromna.
Inace za video koristim i Canon EOS 550D koji je jos bolji od ovog malog TX7.
Pretpostavljam da vama ne treba dslr kao sto je EOS, a dobar izbor bi vam bio recimo Sony TX7 kakav i ja imam jer je jako kompaktan (dimenzijama nesto manji od iPhonea), a snima strasno dobro video, a za snimanje videa se moze koristiti cak i opticki zoom, a i kao fotic je solidan.
Od modela svakako pogledajte jos i Sony HX5V, Panasonic Lumix TZ7 (ako ga se jos moze naci) ili njegovog nasljednika TZ10.
Ovdje imate jedan video koji sam snimio sa Sony TX7 kamerom pa sami procjenite dali vam je to dovoljno dobro...samo prebacite na You Tubeu na 1080 desno u donjem kutu.

Odgovori uz citat
mozda mogu pomoci.

Bookmarks