Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Apr 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pitanje za stručnjke - pomoć pri odabiru SLR-a

Dragi forumaši,
    već dugo se pripremam na kupnju svog prvog SLR-a. Prošao sam nternet uzduž i poprijeko, ali na kraju uvijek ostanem u dvojbi i čini mi se da na kraju nema druge nego pitati za savjet iz prve ruke. Dakle, nakon duga razmišljanja na kraju su mi ostala u igri optrilike 3 aparata: canon 40d, pentax 420d i sony alpha 700 (nadam se da nisam previdio još nekog koji bi mogao konkurirati Inače, do sada sam koristio analogni canon A1 s objektivom 50 mm, 1,4 i neke slabije digitalce. JAKO I PRESUDNO mi je važna kvaliteta fotografije! Naravno, tu upadaju u igru objektivi. Kako nemam baš puno novaca za upotpunit asortiman novijim proizvodima, čini mi se kao pametna ideja nabava starijih objektiva + adapter. AF ću nekako prežaliti...

Upravo su tu moje dvojbe postale još teže. Naime, zanima me kako navedeni fotoaparati surađuju sa starijim objektivima. Koliko sam čitao, pentax i sony nnemaju emaju problema sa starijim pentax/minolta lećama - no, je li to stvarno tako i je li jedina razlika samo u crop faktoru? Drugo pitanje je - kako se Canon nosi s tim.

Dakle, iskreno vas molim za prijateljski/bratski/očinski savjet - što kupiti i s čime upotpuniti tijelo fotoaparata. Ja sam osobno naišao na kombinaciju pentaxa i takumar 105 mm, 2,8 objektiva i fotografije mi izgledaju vrhunske: http://www.pentaxforums.com/forums/p...est-shots.html.

Još neke ideje?

Hvala vam unaprijed i živjeli

P.S. Ja sam cijene okvirno uspoređivao prema e-bayu jer se trenutno nalazim u austriji pa ga mislim tako kupit... E, ako nekom treba što ponijet odavde u ZG, nema problema, he he

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Godina
    55
    Bodovi
    4.175
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.175, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    svaki cigo svoga konja hvali,pentax ti je ono kaj tebi treba,imam i prajmove 50/2 , 28/2,8 i telca 80-200/4 godina proizvodnje mislim 1978-80 i na pentax k-x koji je godina proizvodnje 2009 rade savršeno bez ikakvih adaptera i što ti ja znam kakvih bakrača (a njihova cijena je ukupno bila oko-740kuna),ovo pričam iz iskustva,zamjenski objektivi af (sigma,tamron) kompatibilni su i rade bez ikakvih problema sa pentaxom (imam sigma apo 70-300) a o kvaliteti pentaxovih kit objektiva samo riječi hvale (i njih imam),pentax ti slovi i to provjereno-dokazano da onoliko koliko platiš toliko i dobiješ znači best bay

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Apr 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovoru!
    Već sad mi je nešto drugo palo na pamet što bi ti mgoao znati... osjeti li se u slikama opće razlika pri korištenju pentaxa k20d i pentaxa k-x (ili čak k100d), uz pretpostavku da se potrudim nabaviti neke vrhunske starije objektive...

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Godina
    55
    Bodovi
    4.175
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čuj za k100d neznam (dosta stari model) a k20d je super (klasa više od k-x)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pomoc u odabiru mobitela
    By t.n.t. in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 17-08-2009, 09:31
  2. Pomoc pri odabiru BT slušalice
    By drama in forum Mreža
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 28-08-2008, 12:28
  3. Molim za pomoć u odabiru
    By hoba in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti