ljetno računanje vremena, vremenska zona je +2, po zimi je +1
mislim da se na 5130 može podesiti vremeska zona +1 i još ljetno računanje vremena +1 (ukupno +2)
edit:
našao, "daylight saving":
http://support.t-mobile.com/doc/tm53...revPageIndex=4
Pozdrav društvo.
Možda sam i zabrljao s podforumom gdje sad pišem,pa nek me mod slobodno preusmjeri.
Imam jedno pitanje vezano za podešavanje vremena na Nokii.
Jučer sam kupio novi 5130 Xpress Music i mislio sam da sam našao bug,pa sad ni sam ne znam o čemu se radi.
Mobitel je nov,pa da napišem:
Postavio sam točno vrijeme i datum,a za vremensku zonu sam defaultno postavio GMT +1 kao što sam dosad i postavljao na svim mobovima koje sam imao.
Koristim normalno mob cijeli dan i sve 5.
Zatim u stvarnih 00:35 dobijam SMS poruku. Na satu na mobu i na mom satu na ruci je 00:35,a u detaljima poruke stoji da je poruka primljena sat prije tj. u 23:35. Kasnije se ispričavam frendu koji mi je poslao poruku jer mu sat vremena nisam odgovorio,misleći da je poruka stigla uistinu u 23:35 tj. sat ranije i da ju ja nisam uočio...
Frend me je proglasio ludim i reko mi je da pricam gluposti jer da mi je on poslao poruku u 00:35 i da sam mu odgovorio nakon 5 minuta,a ne nakon jedan sat i 5 minuta kao što sam mislio da jesam...
Sad ja gledam tko tu koga *ebe i prčkam po mobu.....
Sve je sjelo na svoje mijesto kad sam vremensku zonu podesio na GMT +2 što je istočno Europsko vrijeme i Hrvatska tamo ne spada. Hrvatska spada u GMT + 1 (kako je i bilo podešeno) i to je centralno (srednje) Europsko vrijeme.
Dakle? Koji quratz?
Hvala!![]()
ljetno računanje vremena, vremenska zona je +2, po zimi je +1
mislim da se na 5130 može podesiti vremeska zona +1 i još ljetno računanje vremena +1 (ukupno +2)
edit:
našao, "daylight saving":
http://support.t-mobile.com/doc/tm53...revPageIndex=4
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
A ne računaš da smo mi u zoni koja ima ljetno računanje vremena? Zbog toga ljeti moraš staviti GMT + 2, a zimi GMT + 1...
EDIT: Vader bio brži.
sekunde su u igri :-)
istina, ali se to ne rješava promjenom zone nego uključivanjem opcije "daylight saving"
stariji mobovi to nisu imali pa se kod njih pomiče vremenska zona
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Da, ali kad je već pitao...
Većina novijih mobova ima opciju ljetnog računanja vremena pa je bolje to koristiti.
To ti je kad imaš doma hrpu starih mobova pa te jedan malo mlađi "prošeta". Hvala momci!![]()
Bookmarks