sta? tebe su platili da ga promoviras?
Pošiljatelje neželjenih e-mail poruka trebalo bi osuditi na doživotni zatvor! Dok ne budu svi iza rešetaka, treba nam MailWasher.
![]()
MailWasher je počeo kao jednostavni program koji preuzima samo tekstualna zaglavlja e-mail poruka sa servera kako bi se korisnik mogao odlučiti koje će poruke zadržati i preuzeti u svom e-mail klijentu, a koje će obrisati. Jedna od većih novosti u prvim inačicama bila je mogućnost "odbijanja" e-mail poruka od strane servera, kao da korisnik kojem su poslane ne postoji - ta je taktika svojedobno toliko obeshrabrivala spammere da je primanje neželjenih reklamnih (tzv. spam) poruka nakon svega nekoliko tjedana u autora ove recenzije počelo primjetno opadati (suprotno konstantnom trendu rasta).
![]()
Procedura je vrlo jednostavna - prije kontroliranja pošte potrebno je spojiti se s programom na e-mail server i pregledati pristigle poruke. One koje bi se obilježile za odbijanje brišu se odmah na serveru, bez preuzimanja. Nakon prepoznavanja, brisanja i zadržavanja pošte MailWasher pokreće definirani e-mail klijent (Outlook Express, Outlook ili druge) koji preuzima samo željenu poštu.
Od vremena kada je simpatični MailWasher bio besplatan (registracija uz donaciju samo je skidala sliku programera i njegove mačke s glavnog prozora) prošlo je nekoliko godina. Spam nije istrijebljen, ali se sada naprednim tehnikama uočavanja i obilježavanja neželjene pošte posao korisnika MailWashera svodi samo na nadzor kako se ne bi uništila i koja "prava" poruka. Nove metode MailWashera uključuju listu prijatelja i blokiranih koji se mogu učitati i s udaljenog servera, slanje adresa nepoželjnih pošiljatelja na centralni server (kako bi i drugima pomogli; to i nije neka posebna metoda kada je velik broj spam pošiljatelja skriven iza nepostojećih rotirajućih e-mail adresa), sofisticirani program koji uči uz korisnika koju vrstu poruka smatra nepoželjnom i ubuduće ju sam detektira, postavljanje filtara i skeniranje za virusima.
![]()
No, kako je spam uglavnom na engleskom jeziku i bez tih naprednih metoda prosječnom hrvatskom korisniku nije bilo teško uočiti spam poruke. Stoga preporučujemo nabavku MailWasera iz vremena kada je bio manji i jednostavniji - recimo inačica 1.32 - jer sve nove sofisticirane metode nisu dorasle ljudskom umu.
Današnji veliki MailWasher Pro za punu funkcionalnost traži plaćanje 37 dolara, što još uvijek nije previše ako se računa s obzirom na vrijeme provedeno on-line i podatke prenesene skidanjem neželjenih poruka - to je oko 10 sati ili 4 MB GPRS prometa u skupljim tarifama.
MailWasher instalacija velika je 3MB i radi na svim Windows 9x i novijim operativnim sustavima. Radi sa POP3, IMAP, AOL i Hotmail računima za e-mail. Instalacija prolazi bez problema, a kada bi bili dostupni razni izgledi sučelja (skinovi) i prijevodi na druge jezike (recimo hrvatski) bio bi savršen.
U prosjeku, samo 10% pošte koju primamo namijenjena je nama, tj. nije spam - MailWasher učinkovito pomaže da samo ona dođe na korisnikovo računalo. Preporuka.
www.mailwasher.net
sta? tebe su platili da ga promoviras?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
odlična stvar, koristim ga već godinu dana
da, dobar je to prog, samo meni nije potreban već dugo, od kad sam promjenio mejl na htnet.hr mi dođe valjda samo jedan spam tjedno...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
...zasad mi takvi programi ne trebaju,jer na vipu i yahoo ima automasko filtriranje pa se više toliko ne brinem...a nadam se da će tako i ostati...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ni meni netreba jer koristim operu koja ima integriran spam filter
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
i na vip-u je jako dobra zaštita od spama
Bookmarks