Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18
    Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Bodovi: 2.845, Nivo: 12
    Ukupna aktivnost: 21,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Koji foto aparat do 3000 kn kupiti?

prvo da kažem da sam amater, ne mislim dat previše novaca, do 3000kn!
    trenutno koristim olympus mju 849 i mogu rec da bas nisam zadovoljan njime!
    veličina mi nije bitna kao ni broj mpx, mju840 po danu ima kako tako slike, al mrak koma!pa bi htjeo da i taj novi slika kolko tolko bolje slike po mraku!preferiro bi sony iako ne znam zasto!?koji bi mi vi aparat preporučili?
    može i neki polovan ako ima...gledo sam sony h50, dali bi on zadovoljio moje potrebe, i koja je razlika između njega i ovog trenutnog?u kojoj je on klasi aparata?hvala unaprijed

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sony H50 je odlican aparat koji bi zadovoljio i potrebe zahtjevnijih korisnika tako da mislim da bi i tebe.
    Dolazi ti uskoro i Sony DSC HX5 koji je jako svestran aparat, a moze snimati i Full HD 1080 video.
    Pogledaj jos i Panasonic TZ7 i nadolazeci TZ10 koji su isto odlicni aparati.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC U11
    Bodovi
    10.083
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.083, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj šta koriste profesionalci, dakle Nikon, Canon i Fuji. Panasonic je također solidan izbor. Traži aparat s dobrom optikom, zanemari megapixele, oni su najmanje bitni za dobru sliku. Prosurfaj malo i po http://steves-digicams.com/

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znam to da mpx nisu bitni!kad sam uzimo prvi fotić onda sam gledo na mega pixsele i zajebo se!al sam i mislio da je olympus odlična marka za foto opremu a čini mi se da sam se itu zahebo...najviše bi voliku kupit nešta polovno od nekog profića...pogledat ću kasnije, sad nemam vremena!tnx

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.605, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 30,1%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako si amater,Sony H50 bi ti bio više nego dobar izbor,naročito poslje tog tvog Olya

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fiko2005 Pregledaj post
    Pogledaj šta koriste profesionalci, dakle Nikon, Canon i Fuji. Panasonic je također solidan izbor. Traži aparat s dobrom optikom, zanemari megapixele, oni su najmanje bitni za dobru sliku. Prosurfaj malo i po http://steves-digicams.com/
    Profi koriste SLR-ove i Pentax ,Sony,ali naravno najviše Canon i Nikon, a u kompakt klasi manje više danas su svi podjednaki a Nikon je mislim tu najlošiji".

Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC U11
    Bodovi
    10.083
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koriste i Mamye, Hasselblade, Leice, Sinare itd., ali te firme ne prave "idiote" za široke narodne mase. A to da je Nikon najlošiji je blago rečeno smiješno.
    Što se tiče Sony aparata, nikad nisam ni čuo ni vidio da iko od ljudi koji fotografijom zarađuju za život koriste aparate spomenute marke.

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm...bez komentara...

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U svim živim testovima,a pregledao ih neznam ni broja,a uz to ga i posjedujem pored Canona G9(imam ga od 9mj.) ,Sony H50 je dobio visoke ocijene ,kao i mnoggi korisnici na forumima ga hvale a tu je još i H20 , i sada netko tko ga nije koristio kaže izbjegavaj Sony-stvarno smiješno

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj segmenat (do 3000 kn) je vrlo propulzivan u posljednje vrijeme.

Svega se tu moze naci. Od ultra kompaktnih modela, različitih mogucnosti, preko sarenila u kompaktnoj klasi, pa do ultra zoomova i hibrida koji nude mogućnost snimanja u HD rezoluciji.

Mislim da je danas u jednu ruku najkompleksnije pristupiti kupnju konzumnoga digitalnomga foto aparata, s obzirom na broj modela koji se nudi na trzistu, te s obzirom na specifikacije koje se po segmentima nude korisniku. S druge strane gledano, mozda je danas i najjednostavnije kupiti digitalni foto aparat, ako korisnik zna koje su mu mogucnosti bitne i sto od aparata zeli, jer mi se prema onome sto vidim u zadnje vrijeme, cini da proizvodjac ne igra toliku ulogu u kvaliteti konacnoga proizvoda (fotografije) koliko je igrao pred par godina.

Ako izbacimo Benq, Trust...i slicne uljeze...u masi onoga sto nude "etablirani na trzistu" mozemo izvuci modele razlicitih proizvodjaca koji specifikacijama pa cak i izgledom ne odudaraju jedni od drugih niti u najmanjim sitnicama. Jedino nam ostaje da raspravljamo o tome koji algoritam dodaje više kontrasta i koji je više u tonalnom balansu (auto batch RGB iz bilo kojega preglednika ovo vrlo lako regulira).

Ipak...svako malo neki proizvodjac izbaci nesto sto odudara...i kvalitetom izrade, i nekim novitetom koji taj proizvod ponudi. To moze biti i proizvod koji nudi isto kao i ostali, ali na visoj razini uporabljivosti i kvalitete.

Ne znam sto ce u tome pogledu ponuditi HX5. Znam da je TZ serija aparata na toj razini. Stoga to mozda nije losa preporuka. TZ7 se u nama blizim europskim zemljama i bez povratka poreza moze nabaviti za 300 njak eura. Mislim da je to za tu cijenu daleko najraznovrsniji aparat, i odlican omjer ulozeno/dobiveno.

Sto se ciljanja na profesionalnu opremu tice, naglasavam da kupnja profesionalne opreme nije akvizicija u "komad" opreme vec u sustav cije karakteriytike treba itekako modelirati prema afinitetima i fotografskim navadama korisnika koji ce ga koristiti. Pravu procjenu toga sto je krojeno za vas mozete dati ako imate poprilicno iskustva i fotografskoga znanja. Stoga kupiti komad foto opreme i samo zato jer ga je koristio profesionalac, ocekivati da cete njime biti zadovoljni ili da ce ispuniti sve vase fotografske potrebe, mislim da nije dobar recept.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fiko2005 Pregledaj post
    Što se tiče Sony aparata, nikad nisam ni čuo ni vidio da iko od ljudi koji fotografijom zarađuju za život koriste aparate spomenute marke.

Predrasude...Sony je u klasi aparata namjenjenih amaterima u samom vrhu i cesto su njihovi modeli u pojedinim klasama ili najbolji ili u samom vrhu.

Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC U11
    Bodovi
    10.083
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svako za svoje pare kupuje šta misli da je najbolje. Ja recimo imam Fuji S100fs.
    Profesionalno sam vezan sa preko 250 fotografa profesionalaca (ljudi koji slikaju za novine, svadbe, javne događaje itd., kao i onih kod kojih izrađujemo slike) i još ni kod jednog jedinog nisam vidio Sony aparat. Predrasude? Možda. Ili pak ne? Ne kažem da je svaki Sony model loš, ali odgovorno tvrdim da Sony digitalci koje sam imao priliku isprobati nisu ni blizu Canonovim i Fujijevim, koje često imam priliku koristiti. Ako se aparat pali 4-5 sekundi, nema dubinske oštrine i u mraku i zatvorenom prostoru je mrtav, treba potražiti drugi, zar ne? Nikona sam imao prije i radio je odlično, ali ga je vrijeme pregazilo.

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ništa drugo nego predrasude,satim.a uspoređivao slike h50 i canona ,fujia ,olya,,napominjem - u kompakt klasi , i razlike su zanemarive ako ne i na strani h50 a posjedujem i canon g9,a da negovorim u slabom svjetlu tu je h50 jači od većine kompakata,osim nekih novijih modela .
    Netko tko koristi godinama Canon ili NIkon ,naravno da će reći da je bolji od sonya.
    I još jednom -samo predrasude

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mogu se sloziti da Sony jos nije dosegao razinu Canona, Nikona i jos nekih u profi klasi iako je i to samo pitanje vremena, ali zato su itekako jaki u klasi aparata namjenjenih amaterima i hobistima koji zele nesto malo vise.
    Ja sam takodjer bio dugogodisnji korisnik Canona i to nekoliko modela, a sada trenutno imam cak 3 Sony-a s kojima sam iznimno zadovoljan.
    Bas sam neki dan kupio Sony TX7 koji recimo nema konkurenciju u svojoj klasi sto isto potvrdjuje kolikim koracima Sony ide naprijed.

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo sam to i rekao,u SLR klasi još uvijek dominiraju Canon i NIkon pa i Pentax,ali u amaterskoj -kompakt klasi,manje više to je tu

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2008
    Bodovi
    2.845
    Nivo
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inače dosta slikam interijere, pravim namještaj i uvjek to volim uslikat,i sad s ovim olyem 0 bodova, slike zrnate ma bože sačuvaj!zanima me ako neko ima sony h 50 da postavi par slika, slikanih u sobi, mrak dan nebitno!naime ovaj čim bude u zatvorenom prostoru fotke su mutne, dok su vani slike odlične!

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemaš brige,H50 ima jak blitz i otvor blende f2,7 i bolji je za slikanje unutra od većine UZ i kompakata,U obzir dolazi i FUJI f200EXR,novi košta 2200,a tip na njuškalu je prodavao za 1300 isto novi samo bez računa.
    Zadnji uredio wajbul : 16-02-2010 u 20:40

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao perovk_1988 Pregledaj post
    inače dosta slikam interijere, pravim namještaj i uvjek to volim uslikat,i sad s ovim olyem 0 bodova, slike zrnate ma bože sačuvaj!zanima me ako neko ima sony h 50 da postavi par slika, slikanih u sobi, mrak dan nebitno!naime ovaj čim bude u zatvorenom prostoru fotke su mutne, dok su vani slike odlične!

Ja bi ti preporucio i Sony TX7 kakav i ja imam jer ima sirokokutnu lecu koja je dobra za skucene i zatvorene prostore jer kazes da slikas dosta interijere, a sto se tice fotki u zatvorenim prostorima u slabijem osvjetljenju tu je TX7 svoj na svome i blic ti cesto nebi ni trebao...jos jedna prednost je ta sto je TX7 manji od mnogih mobitela i neusporedivo manji od H50.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Koji foto aparat imate i koliko ste zadovoljni njime
    By startrek in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 46
    Posljednji post: 23-04-2015, 11:24
  2. Digitalni foto aparat do 1500 kn
    By bimmer87 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 11-07-2008, 13:15
  3. Digitalni foto aparat do 800 kn
    By rak21 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti