Imao sam E52 i 5800 NE.
N72 mi je nedosanjani san, ali je pitanje bih li je htio koristiti zbog pune tipkovnice i ćevapa od mojih prstiju.
Dizajnom, po meni je E72 najbolja od ponuđena 3 moba. Odlična kamera od 5 Mpix, najnovija inačica Symbiana, baterija od 1500mAh...
Sada, jbg, dosta odbojno (osim sićušne tipkovnice) jest i visok SAR od 1.4.
E52 je jako dobar mobitel, usudio bih se kazati možda i najbolji za korištenje. Klasična tipkovnica, iznimno brz OS (recimo SMS pošalje za cca 3 sec potpuno isto kao na Nokia dummy-jima), ekstra dobar Music player preko slušalica koji je definitivno bolji od svih prijašnjih Nokija, uključujući i one XM serije, baterija, vrlo lagan... Pozitivnosti ne fali.
Negativnost-mikrofon u bučnijim okruženjima stopira glas tako da te druga strana ne čuje ili slabo čuje (navodno će biti riješeno u novome SW), slaba kamera i slaba vibra kao i tih vanjski zvučnik zbog čega možeš imati i propuštene pozive a da to ne želiš.
5800NE-UF! Nju bih najradije izbrisao iz sjećanja da sam je uopće koristio. Pozitivne stvari su dobar Player, relativno brz OS, jaki zvučnici (iako ne u rangu N73), navigacijski sustav i brzina spajanja na GPS.
Negativnost i za mene nešto što definitivno nisam mogao "probaviti" - rezistivni tačskrin na kojem moraš po dva-tri puta "tupnuti" po naredbi da se ona izvrši. Strava. A tek tipkanje poruka na alfanumeričkoj tipkovnici... Za mene totalna katastrofa i potpuno razočaranje u TS ekrane.
Sada, netko voli lupati po ekranu i to mu pričinja zadovoljstvo, dok sam ja bio na rubu ludila.
Po isplativosti (uloženo-dobiveno) stavio bih na prvo mjesto E52. Ne znam jel izišao novi soft za nju, ali mob je pravo osvježenje i zbilja je kvalitetno napravljen.

...

Bookmarks