Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    6.403
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.403, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nokia e52, e72 ili 5800 navigation edition

Danas imam slatke muke. Namaknuo sam neke novce pa mi se teško odlučiti za jedan od ovih mobitela! E72 u vip-u je 3100kn, 5800 navigation edition 3100kn u mobisu kao i e52 2600kn. Koristio sam e71, bio relativno zadovoljan. O e52 čitao sam svašta dobrog i lošeg, a 5800 navigation edition ima gotovo sve i hebeno mi se sviđa. Njega bi stavio kao broj jedan za kupovinu ali čitao sam ovdje na cafe-u mnogo loših iskustava s kvalitetom izrade, problema s zvučnikom. Ne znam koliko u sve to vjerovati i da li se stanje s 5800 promjenilo kako su izlazili novi modeli! Baterija mi je također bitna stavka te su tu e52 i e72 u prednosti naspram 5800! Razmišljao sam o 5800xm ali kad uzmem u obzir da mi treba kvalitetan nosać za mobitel odluka je pala na ovu navigation edition. Znam i da su ovi mape sad s besplatnom licencom za glasovnu navigaciju! Teško mi se odlučiti pa bi zamolio savjete i prijedloge onih koji mogu nešto relevantno napisati u korist navedenih telefona i tako mi olakšati kupnju.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam E52 i 5800 NE.
    N72 mi je nedosanjani san, ali je pitanje bih li je htio koristiti zbog pune tipkovnice i ćevapa od mojih prstiju.
    Dizajnom, po meni je E72 najbolja od ponuđena 3 moba. Odlična kamera od 5 Mpix, najnovija inačica Symbiana, baterija od 1500mAh...
    Sada, jbg, dosta odbojno (osim sićušne tipkovnice) jest i visok SAR od 1.4.

E52 je jako dobar mobitel, usudio bih se kazati možda i najbolji za korištenje. Klasična tipkovnica, iznimno brz OS (recimo SMS pošalje za cca 3 sec potpuno isto kao na Nokia dummy-jima), ekstra dobar Music player preko slušalica koji je definitivno bolji od svih prijašnjih Nokija, uključujući i one XM serije, baterija, vrlo lagan... Pozitivnosti ne fali.
    Negativnost-mikrofon u bučnijim okruženjima stopira glas tako da te druga strana ne čuje ili slabo čuje (navodno će biti riješeno u novome SW), slaba kamera i slaba vibra kao i tih vanjski zvučnik zbog čega možeš imati i propuštene pozive a da to ne želiš.

5800NE-UF! Nju bih najradije izbrisao iz sjećanja da sam je uopće koristio. Pozitivne stvari su dobar Player, relativno brz OS, jaki zvučnici (iako ne u rangu N73), navigacijski sustav i brzina spajanja na GPS.
    Negativnost i za mene nešto što definitivno nisam mogao "probaviti" - rezistivni tačskrin na kojem moraš po dva-tri puta "tupnuti" po naredbi da se ona izvrši. Strava. A tek tipkanje poruka na alfanumeričkoj tipkovnici... Za mene totalna katastrofa i potpuno razočaranje u TS ekrane.
    Sada, netko voli lupati po ekranu i to mu pričinja zadovoljstvo, dok sam ja bio na rubu ludila.

Po isplativosti (uloženo-dobiveno) stavio bih na prvo mjesto E52. Ne znam jel izišao novi soft za nju, ali mob je pravo osvježenje i zbilja je kvalitetno napravljen.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

3. 'Hvala' kaže:

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja bi uzeo E72... bolje je izrade od ove dvojice, ima bolju kameru i opcenito je mob kako kazu "na mjestu"

btw. nedavno mi je kolega donjeo novu e52 da mu garmin stavim i da budem iskren i nisam nesto ocaran kvalitetom izrade... msilim nije losa al naspram E71 se ipak osjeti razlika u cvrostoci i koristenim materijalima....

ako vec uzimas mob "all in one" onda nek bude bar kamera sa AF (mada na 5800 i s njim nije nesto al moze posluziti...)

5800 za pare koje vrijedi (pogotovo u oglasnicima) je odlican mob... a to sto nema TS kao iphone, boze moj... ipak za tu cjenu nudi 8gb memorije, GPS, Wifi, odlicna mp3 reprodukcija... sto nije malo ako se mene pita...
    Zadnji uredio irmascher : 27-01-2010 u 00:10
    "all in one"

5. 'Hvala' kaže:

Hardcore forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    iPhone 3G 8GB
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    11.222
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.222, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja bih uzeo 5800 ali ne navigation edition,vec xpress music,jer se za manje novce dobije sve isto osim hebene navigacije,koja ti ne treba jer ces svakako staviti garmin.
    Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))

7. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    6.403
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na prvu ruku i meni je E52 bio ok sve dok nisam pročitao neke od nedostataka! 5800 NE me očarala, kao prvo cijenom, jer kupnja zasebnog original car holdera za auto je preskupa.Znači ugodno s korisnim! A nokia e72, vjerujem da je top model u ovom izboru, samo imam neugodno iskustvo s prethodnom e71!!! Svi pričaju o kvaliteti izrade e71, a meni je odmah upala u oko tipkovnica koja nikad nije ležala fiksno na mjestu nego bi plesala gore dole. Pri tom plesanju najviše je do izražaja dolazilo probijanje svjetlosti na spoju tipkovnice s ekranom, što me je iritiralo s obzirom da sam tad dao 2700 kn u vip-u na pretplatu!! ne znam kako je to sad riješeno kod ove nove e72 pa me malo strah dati ove krvavo zarađene novce i opet doživjeti svojevrsno razočarnje! Volim za uloženo dobiti i određenu kvalitetu! Nadam se samo da će se na ovu temu još netko uključiti s svojim iskustvima kako bi konačno odlučio. Tebi Moby veliko hvala na odgovoru i podjeljenim dojmovima!

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    iPhone 3G 8GB
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    11.222
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    u velikom i zavisi za sta ces koristiti mobitel. e72 ti je onako vise poslovni,dok je 5800NE za zabavu,mjuzu...meni bi licno vise odgovarala nokia5800,ali to su moje potrebe,ti trebas da odlucis za sta ces korisititi mobitel.
    Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))

10. 'Hvala' kaže:

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Moby Pregledaj post
    5800NE-UF! Nju bih najradije izbrisao iz sjećanja da sam je uopće koristio. Pozitivne stvari su dobar Player, relativno brz OS, jaki zvučnici (iako ne u rangu N73), navigacijski sustav i brzina spajanja na GPS.
    Negativnost i za mene nešto što definitivno nisam mogao "probaviti" - rezistivni tačskrin na kojem moraš po dva-tri puta "tupnuti" po naredbi da se ona izvrši. Strava. A tek tipkanje poruka na alfanumeričkoj tipkovnici... Za mene totalna katastrofa i potpuno razočaranje u TS ekrane.
    Sada, netko voli lupati po ekranu i to mu pričinja zadovoljstvo, dok sam ja bio na rubu ludila.
    Ostale mobitele nisam koristio, pa ih neću komentirati, ali ovo za TS na 5800 moram. Ukoliko si već radio na kapacitivnom TS-u ovo ti može predstavljati problem, ali ako nisi problem može biti samo na onom prastarom SW-u v11. Svakom novom verzijom SW-a TS reagira sve bolje i bolje. Uz to je lupkanje po ekranu potpuno pogrešan pristup. Sad su u zadnjoj verziji stavili i automatsko prebacivanje na punu tipkovnicu u landscape modu. Jedino je iritantno ono što su u neke menie stavili dupli klik, ali na to se navikneš za 15 minuta prčkanja po mobitelu.
    NE verzija ti ne treba ukoliko ti nisu potrebni nosač i punjač za auto (odnosno ako ne pokrivaju razliku u cijeni), jer je navigacija sad besplatna i na XM verziji.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

12. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    6.403
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo e52 sam izbacio iz opcije, ostaje mi 5800XM ili 5800NE te E72! Zanima me jedna stvar, kod E72 znam da postoji punokrvni quickoffice dok kod 5800 nemam pojma, navodno samo preglednik bez editora s mogučnošću kupnje. Koliko u tome ima istine jer ni ovi u Mobisu, a zvao sam ih, ne znaju reći! Quickoffice mi je bitam zbog e-maila (pregled, editiranje nekih datoteka txt, word excel). Kad smo kod TS, koristio sam sonyericsson P1 kao i x-periu X1. Kod njih sam bio zadovoljan TS-om! Ne znam kao stoje s usporedbom oko TS-a!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da nema razloga zbog kojeg bih ona pitanja odgovarao na pp. Prve verzije su imale taj problem sa zvučnikom. Novi model zvučnika koji se sad ugrađuje, a na prvim serijama se ugrađivao na servisu više nema taj problem čak ni ako se pojavi luft.
    Lufta ima, ali se jedva vidi kad baš pozorno gledaš i to je zanemarivo. Što se kvalitete izrade tiće jedina zamjerka je poklopac od baterije koji djeluje prilično jeftino, ali se ipak nije pokazao toliko nekvalitetan kako se na prvi pogled činilo.
    Baterija mi od zadnje nadogradnje traje nešto dulje. U Nedjelju ujutro sam skinio s punjača, do sad je pala jedna crtica, s tim da mobitel ne koristim previše intezivno.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

15. 'Hvala' kaže:

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mario30

U svakom slucaju najprije provjeri dostupnost nokie E72 jer koliko ja vidim vipnet je izbacio taj model iz svoje ponude, barem je to tako na njihovoj stranici.

17. 'Hvala' kaže:

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jul 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    svakako 5800!

glupetanja oko TS, da je slab itd...govore ljudi koji ju nisu nikada ni drzali...
    sa najnovijim softwerom, v40., jedva da dotaknem vrhom prsta ili nokta ekran, i vec je reagirao...SUPER, SUPER PRECIZAN UNOS!!!
    navigacija od nokije ti je sada potpuno besplatna i za 5800 Xm.

rezistivni TS sa softwerom v.40 reagira fenomenalno i mozes pritiskom prsta ubosti i najsitniji link!!!!!!!!!!!!!!

meni se nikada nije dogodilo da moram 2X utipkavati nesto, ekran je naprosto fenomenalan, cak i na -12 C.!!!
    baterija da je hebes drzi 2 dana!
    aplikacija more....a ako ga i hakiras, nebo je granica....
    brzina dizanja aplikacija fenomenalna, garmin sa full eu i adriatopo-route cca 2,5 Gb. za manje od 10 sec!

vjeruj mi da ces biti prezadovoljan, samo ubaci najnoviji softwer i po mogucnosti hakiraj uredjaj!

19. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    6.403
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SVILAJA hvala tebi kao i svim OSTALIM dragim ljudima na svim prijedlozima oko kupovine mobitela! Može li još par pitanja za tebe ili one koji znaju odgovor, a mogu mi pomoći???
    Gotovo sam se odlučio kupiti nokiu 5800, navigation edition zbog oriđiđi car holdera. Samo me hebe QUICQOFFICE! Da li je predinstaliran samo viewer ili full viewer i editor? To mi je od velike važnosti pošto koristim mail client s privitcima excel, word... koje je ponekad potrebno izmijeniti! Vidim, spomenio si bateriju. Pročitao sam mnogo o istoj, pa te pitam da mi odgovoriš iz osobnog iskustva... Ova dva dana o kojim pričaš, odnose se na forsiranje mobitela pa traje 2 dana ili?

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

Car-holder je apsolutno prevelik i ruzan. U meganu jednostavno nisam znao gdje bih ga stavio.
    Glede moba, povremeno se zblesira tako da onaj koji mene zove mene cuje , a ja njega ne. Imam ga već mjesec dana i mislim da bi to moglo biti malo bolje, pisati poruke za vrijeme voznje je skoro pa nemoguće što u stvari i nije loše, al onako za primjer u odnosu na standardno SMS-a.

TS je apsolutno zadovoljavajući i sa tim nema beda, a ja osobno sve radim sa trzalicom.

GarminXT sam instalirao bez problema čisto iz znatiželje jer imam već garmina250w za cestovnu navigaciju sa pravim car-holderom. GXT se često smrzava, već u odabiru adrese iz moje lokacije zna me izbaciti van,ali kad radi radi dobro, meni više služi za lociranje ulica u gradu nego kako doći do nje.

Za ostale drangulije nisam ti za opisivati jer mobitel mi služi samo za razgovore i baterija traje 3 dana bez beda, najmanje.
    Zadnji uredio fooreest : 02-02-2010 u 18:10

22. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    6.403
    Nivo
    19
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dečki, kupio sam danas 5800 xm, naknadno kupio carholder. Cijena 2700 kn u mobisu! Na prvu ruku mobitel izgleda jako dobro, nema lufta na kučištu, made in hungary! Od opreme dobio gotovo ništa: punjac, usb cabel, trzalica s trakicom za ruku, mini dvd, slušalice, upute. Ništa drugo. Olovka i kartica su u mobitelu. Sad samo što trebam za ovu pilu je punokrvni quickoffice, nekakav dobar internet radio. Ništa drugo! Hvala svima na savjetima i ako netko ima quickoffice za 5800 neka javi na privat s detaljima kako instalirati isti! Molim gospodina administratora da napravi lock ove teme.

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...i moderator će biti sasvim dovoljan ...

..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Zatvorena tema

Slične teme

1. Odgovora: 5
    Posljednji post: 26-04-2011, 21:51
  2. Animation SMS Nokia 3rd Edition
    By sfreak in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 27-05-2007, 13:40
  3. Nokia N91 music edition 8GB
    By niqueclyde in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 21-03-2007, 08:41