Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem canon power shot A540

Imam Canon A540,kupljen prije cca4 god. i to po savjetu dragog mi i nadasve nesebičnog BIMBI-ja.E sada pojavi se probl. da mi u objektivu, ako se ne varam, "blenda" svaki puta neće da otvori i ne mogu koristiti fotić ali nakon mrcvarenja od xxx puta pali-gasi uspijem ga nekada pokrenuti i radi.Pošto sam lociran u ST rekli su mi da Canon servis ne postoji i da ga moram poslati u ZG i da se to uglavnom ne isplati raditi.Mene zanima da li je to doista blenda,znači nekakva kako malena plastika koja se otvori u objekt.i tek tada je funkcionalan! E sada ako je to doista to što kupiti recimo simpatičan mi je Sony DSC W150,ili neki canon Ixus 95...cca 1200-1400kn!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Galandriel Pregledaj post
    Imam Canon A540,kupljen prije cca4 god. i to po savjetu dragog mi i nadasve nesebičnog BIMBI-ja.E sada pojavi se probl. da mi u objektivu, ako se ne varam, "blenda" svaki puta neće da otvori i ne mogu koristiti fotić ali nakon mrcvarenja od xxx puta pali-gasi uspijem ga nekada pokrenuti i radi.Pošto sam lociran u ST rekli su mi da Canon servis ne postoji i da ga moram poslati u ZG i da se to uglavnom ne isplati raditi.Mene zanima da li je to doista blenda,znači nekakva kako malena plastika koja se otvori u objekt.i tek tada je funkcionalan! E sada ako je to doista to što kupiti recimo simpatičan mi je Sony DSC W150,ili neki canon Ixus 95...cca 1200-1400kn!
    Jest blenda je...ali ne radi se o plastici...taj je dio obicno izradjen od neke lagane metalne legure i sastoji se od 8 do 12 dijelova (najcesce). Taj maleni mehanizam sa motorom koji ih pokrece odgovoran je za kolicinu svjetla koja ce biti propustena do chipa digitalnoga foto aparata (ako o digitalnoj fotografiji govorimo), odnosno do filma (ako govorimo o analognoj fotografiji)...i da kada govorimo o konzumnim foto aparatima (pogotovo onima starijima od par godina) ovakav kvar je obicno neisplativo popravljati.

Sto se Canon centralizacije u RH tice...i ot tome bi imao pokoju za napisati, ali suzdrzati cu se, da sam sebe ne bih morao udaljiti sa foruma...reci cu samo da su daleko najneucinkovitiji servis u drzavi i da je to razlog br. 1 radi kojega niti u najludjim nocnim morama ne bih niti izdaleha razmisljao o kupnji njihove opreme. Ne radi se tu sad niti o tome zaradjujem li ja fotografijom ili ne i treba li mi aparat 24 sata na dan...problem je u filozofiji pristupa kupcu. Proizvodjac br. 1 u svijetu, ozbiljnije foto opreme, po mome misljenju ne smije imati takav pristup.

Sto se tice kupnje novoga foto aparata...ako o tome razmisljas...to moze u neku novu temu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti na iscrpnom odgovoru,odustajem iti od pomišljana da to popravim jer sam danas kontaktirao servis i rekli su mi skoro tisućaka kuna da bi to bilo ako dodjem ove god.na red! Da bar mogu reći da sam se naslikao aparatom...

Slične teme

1. Canon Digital IXUS 960 IS VS Sony Cyber-shot DSC-T300
    By ANASHA in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 13-10-2008, 07:27
  2. canon power shot A430 hrv jezik
    By Compov in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-12-2006, 03:07
  3. Canon A540
    By gLemon in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0